Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Český film o lásce v každém věku, tajemstvích a nástrahách skrytých v obilném poli vznikl na základě úspěšného školního cvičení na FAMU, k němuž přibyly další dvě epizody. V první povídce Osina, odehrávající se v horkém dni začátku léta, se dvojice mladých lidí vydává hledat záhadné kruhy v obilí. To je skvělá příležitost, jak se blíže poznat a snad i zamilovat. V srpnovém příběhu Stoh prožije čtveřice kluků v tajném stohovém bunkru prázdninové dobrodružství s neznámou dívkou. Ta je za dodávky jídla a všelijaká další přilepšení odměňuje lekcemi v líbání. Podzimní epizoda Cesta zachycuje tíživé pocity starých novomanželů, kteří při nezdařeném návratu ze svatby uvíznou v rozblácené oranici... Iva Janžurová, ztělesňující statečnou nevěstu Jindřišku, získala za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli Českého lva 1998. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (53)

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Celovečerní debut Romana Vávry, v kterém se odráží jeho dosavadní dokumentární tvorba - a to perfektně vystavěnou a promyšlenou atmosférou. Ta je společným jmenovatelem všech tří povídek, které jsou ostatními atributy zcela rozdílné. Je v nich kus poetiky, hlubší klukovské romantiky, humoru, ale i hořkosti. Ale vtahující a všudypřítomná letní atmosféra převládá nad vším a to se mnohdy nepovede ani zkušenějším režisérům. Výborný počinek! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Roman Vávra toho jako režisér zase tolik nenatočil, alespoň co se týče filmů tedy. A já se přiznám, že z jeho děl mám nejraději Čert ví proč. Z tohoto povídkového filmu se mi líbí jen a pouze závěrečná povídka, protože jen ta dává alespoň nějaký smysl a dá se v ní najít něco o životě. První je totálně hloupá a každá dívka, která by takové martyrium vydržela by zasloužila pořádnou odměnu. Navíc trochu nechápu, proč od dvojice utíkají všichni, kteří v poli dělají úplně něco jiného, než zmíněná dvojice, tím spíš, když se milenci od všech postupně vzdalují. Konec povídky nám pak dává alespoň částečné vysvětlení, že oba jsou tak trochu střelení a docela se k sobě hodí. Druhá povídka je o to pikantnější, že Klára Issová musela olíbat celou bandu kluků, kteří v té době opravdu byli kluky. Že si nevšimli, že je těhotná je věc další. Ale dost vtipné bylo, kterak všichni uvažovali, jak se z polibku může stát dítě. Pořád ale obě povídky tak trochu považuju za něco pro zasmání náctiletých. Třetí povídka je jediná, která má hloubku a širší smysl. ()

Reklama

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Prva poviedka Osina je jasne najslabšia,naštastie dalšie dve su o triedu lepšie.Mne sa najviac pačila druha poviedka Stoch.Vyborne tu boli obsadeny detsky herci a aj dialogy boli autenticke.Tretia poviedka mala vyborne herecke vykony a bola zo všetkych najmenej veselaKeby bola prva poviedka lepšia boli by z toho štyri hviezdičky,takto je to na tri silne. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Není to špatný snímek, ale možná ztrácí na tom, že obsahuje 3 samostatné povídky, které na sebe nijak nenavazují (společné mají orpavdu jen to žito). Pokusím se je nějak okomentovat: 1. Ten jsem příliš nepochopil :-) 2 mladí lidé chodí po polích a baví se de facto o ničem (tedy pardon, vlastě se celou cestu baví o osině ;-)) + ta podivná ufounská hudba mě taky nějak nebrala. 2. U toho jsem se docela pobavil. Parta mladých kluků, kteří si udělají bunkr v obrovském stohu slámy a pak hle, co (resp. koho) tam (ne)najdou. Mladou a hezkou holčinu, která jim za jídlo a vybavení brlohu poskytuje jen jedinou protislužbu-prostou přátelskou pusu. Ten konec se mi už tolik nelíbil, to jak ti kluci utekli, mohlo to skončit docela špatně. 3. Tenhle u mně vyvolal docela depku, pocit zmaru, nudy a ničeho hezkého, na co by se člověk měl ve stáří těšit. No, nejsem si jist, že by Iva Janžurová podala tak excelentní výkon (v jiných filmech zahrála lépe). Čekal jsem nějakou pointu nebo poetičnost, ale toho se mi nedostalo. Hodnotím průměrem. ()

Jablkohruska 

všechny recenze uživatele

Když jsem v sobotu o tři čtvrtě na deset zapínal 2.program České televize, nevěděl jsem, co od tohoto filmu mám očekávat. Byl jsem však tímto povídkovým triptychem velmi příjemně překvapen. I když všechny tři příběhy spojuje stejné prostředí (obilné pole) i stejné hlavní téma (láska), každý z nich má svou vlastní myšlenku a všechny mají co říct. Vyústění jednotlivých filmových povídek byla navíc často nepředvídaná - zkrátka nešlo o ten typ filmu, u kterého už od začátku tuším, jak přibližně skončí. I přesto, že o komedii se rozhodně nejedná, vyskytly se i vtipné momenty (například "záhadný" kruh v obilí vytvořený hlavními hrdiny prvního příběhu). Jediná věc, kterou lze filmu vytknout, je mnohdy přílišná rozvleklost jednotlivých příběhů - v některých místech by se děj dal rozhodně zhustit. Jen kvůli tomu ubírám pátou hvězdu a hodnotím pevnými a zaslouženými čtyřmi. 80% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Během natáčení odešel Václav Jakoubek ze školy, protože ho nechtěl ředitel pouštět na natáčení. (Duoscop)
  • V roce 1998 získala Iva Janžurová Českého lva za Nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli. (M.B)

Reklama

Reklama