Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První román Davida Kerna (Daniel Bruhl) se stal bestsellerem. Mladý číšník David, čirou náhodou při proházení blešího trhu objevil Marii (Hannah Herszprung), nový noční stolek a román v něm zamčený. To by ale nebyl mladý muž, aby nevyužil své životní šance, zarýt se jí pod kůži. Román přepsal a dal jej Marii, studentce literatury, k přečtení a posouzení. Marie byla z příběhu odehrávajícího se v 50. letech tak obrovsky nadšená, že se do autora knihy zamilovala. Samozřejmě lež má krátké nohy, a na autogramiádě knihy se znenadání objevil Jacky (Henry Hubchen). Jacky věděl nejen, že Daniel není autorem knihy, ale znal celé tajemství. Čímž znepříjemnil život nejen Danielovi... (moffff)

(více)

Recenze (2)

Lapacka 

všechny recenze uživatele

Sympatický příběh ze světa literatury v Německu. Prostředí světa bestsellerů a literárních besed se čtenáři je vystiženo poměrně autenticky. I když by si film možná trochu zasloužil zkrácení, celkově se mi líbil. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Očakávania boli rozhodne vyššie, film mal na viac než len byť romantickým filmom s trochou zápletky a happy endom. Dvojica funguje skvele - Herzsprung to náramne svedčí a Brühl je výborný herec sám o sebe. Ale téma ukradnutej knihy, plagiátorstva, o ktorom by naši politici mohli pestro rozprávať, mohla priniesť väčšiu drámu, zločin, silné emócie a kľudne aj tragédiu. Tu to šlo všetko až v takej veselej tónine a v konečnom dôsledku neboli situácie zvratu využité. O tri roky neskôr dokázali s podobným námetom vo filme Words dokázať oveľa viac. A aj preto Words zanechal po sebe hlbokú stopu, kým na Lila, Lila si málokto spomenie aj v tom Nemecku. ()

Reklama

Galerie (20)

Reklama

Reklama