Reklama

Reklama

Zlomená křídla

  • Španělsko Mekong Butterflies
všechny plakáty
Španělsko, 2006, 57 min

Obsahy(1)

Investigativní novinář odhaluje šéfa čínského gangu a rozkrývá případ uneseného a zneužívaného děvčete z Kambodže.

Lov a sbírání motýlů mají v Kambodži dva významy. Země je bohatá na vzácné druhy motýlů, ale i na mladé dívky, které "loví" obchodníci s bílým masem. Film režiséra Pedra Barbadilla sleduje osud děvčete, kterému se podařilo uniknout ze zajetí v utajovaném hotelu. Spolu s britským investigativním novinářem se vracejí odhalit šéfa čínského gangu. Po pěti letech sexuálního otročení se hrdinka příběhu poprvé setkává se svými rodiči.. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Hodně smutný a pro zúčastněné také hodně osobní dokumentární zpověď. Pro mě jsou absolutně nepochopitelní zákazníci těchto na první pohled evidentně zotročených žen. Jak dokáží potlačit svou morálku a zatlačit svědomí do šedých koutů svého nitra je mi obrovskou záhadou. 70 % ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Další z případů, kdy událost samotná mnohonásobně převyšuje film. Ať už jde o film hraný nebo dokumentární. Po shlédnutí dokumentu jsem byl vyloženě zklamán, protože jeho tvůrce zazdil silné téma. S přibývajícím časem byl film stále více monotónní a neustále opakoval stejné fráze. ()

twoothy 

všechny recenze uživatele

Příběh o dívce, která si v životě utrpěla víc polesti a ponížení, než její ostatní vrtstevnice v zajetí a to (bohužel) kvůli tomu, že vzdorovala. Ale narozdíl od nich, dokázala se svým příběhem vystoupit na veřejnost, což v asijské kultuře známená úplně něco jiného, než v té evropské. Hlavně se jedná o ztrátu důstojeného manželství a v tom případě i o ztrátu na důstojný život její rodiny. Díky této ženě a pro mě nepochopitlené odvaze se koněčně dostaly tyto informace na povrch a tím pádem se zjevila naděje pro všechny otrokyně držené v tomto moderním koncetračním táboře ! Dále se dokument zabývá odhálováním investigativního novináře, který odhaluje fakta v podobě např. že ze 4 milionu žen, kterých je za rok uneseno (!!!) 40 % v zajetí nepřežíje 5 let, a 5O % těchto nucených prostitutek je po 5 letech nakaženo HIV. Není překvapením, že tyto oběti pocházejí ze zemí : Barma, Loas, Kakmbodža a Vietnam. V Kuala Lumpur je dokonce zjištěno, že naproti světově uznávanému hotelu Holiday Plaza je umístěn hotel, s pověstí bohužel o mnoho tmavší, něž je jeho "úžasná" mezinárodní pověst. Jedná se o hotel Star Inn, který je v tomto případě plný nucených prostitutek, a ve kterém se naléze i "hlava" těchto obchodů s bílím masem(Alec). Přáním dívky, díky které tento dokument vznik je, aby tento dokument viděl její bývalí tríznitel Alec, ale hlavně aby ho viděli ostantí dívky v tomto prokletém kruhu: Lovu sbírání motýlů. ()

Reklama

Reklama