Reklama

Reklama

Život nemůže být horší... Tedy minimálně pro sedmnáctiletého Danea a jeho desetiletého bratra, kteří se přestěhovali z New Yorku do malého ospalého městečka... Jenže pak najdou zlověstnou díru pod zamčenými podlahovými dveřmi ve sklepě... Tento thriller z dílny legendárního režiséra Joa Danteho (Gremlini) zkoumá obavy a tajemství pohřbené hluboko v lidské mysli. Život už nemůže být horší... Tedy minimálně pro sedmnáctiletého Danea a jeho desetiletého bratra, kteří se se svou matkou Susan přestěhovali z New Yorku do malého ospalého městečka Bensonville. Dane vidí jediné pozitivum v tom, že hned vedle bydlí krásná Julie. Susan tráví stále více času v práci, a tak Dane s Lucasem bez dozoru důkladně prozkoumávají svůj nový domov. Dane se však mnohem víc točí kolem Julie a svému mladšímu bratrovi něvenuje příliš času. Jednoho dne však najdou zlověstnou černou díru ukrytou pod zamčenými podlahovými dveřmi ve sklepě. Chlapci jámu prozkoumají a zjišťují, že je patrně bezedná. Když do ní hodí minci, nikdy neslyší cinknutí na znamení, že dopadla na dno. Když do díry spustí baterku, světlo po chvíli pohltí temnota. Bratři doufají, že jim záhadu pomůže odhalit Julie, když jim poví něco z minulosti domu, a tak jí ukážou svůj objev. Jenže mezitím se začne z podivné díry šířit zlo. Podivné stíny číhají za každým rohem a noční můry z minulosti ožívají... Trojice dětí se bude muset postavit tváří tvář svým nejtemnějším obavám... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se právě dodíval a zůstali ve mně velice rozporuplné pocity. Cítím se naprosto stejně, jako při sledování Don´t Be Afraid of the Dark (2010). Nevím proč, ale jakmile se v nějakém filmu objeví tajemná „černá díra“ začínají se mi ježit chlupy na ruce. Strachem určitě ne, ale jde spíše o obavy, že to zas bude další filmový průser a ztráta času. A ani tentokrát to rozhodně nebylo neopodstatněné. Jde rozhodně o nejslabší Danteho film jaký jsem měl zatím tu čest vidět a že jich už bylo. Přestože stopáž není nikterak dlouhá, já bych jí ubral minimálně posledních dvacet minut. Do té doby to totiž ještě šlo strávit díky některým „strašidelnějším“ scénám – tedy tvůrci se o to alespoň snažili, aby někomu nahnali strach (viz. malá dívka), jenže ten závěr všechno posral. Haley Bennett si rovněž moc dobře nevedla (rozhodně líp jí to šlo při lesbické scéně ve filmu Kaboom). ()

Derek 

všechny recenze uživatele

ja som za aby sa nakrucalo viacero filmov v kategorii horor pre mladez. ak by som mal okolo desat asi by som bol nadseny lebo to ma vsetko co spravny detsky film ma mat... celkom sympatickych (i ked herecky drevenych) hlavnych hrdinov, dospeli su vo filme minimalne a tajomno v podobe "diery" ktore i ked nie je prilis originalne svoj ucel splni... dante, specialista na podobny styl filmov (gremlins, burbs) reziruje standardne i ked dost televizne (cele mi to stylom pripomina serial "goosebumbs") a strasna skoda ze po uvodnom budovani atmosfery (pozeranie co natocila kamera v diere) sa to nakoniec zvrtne v digitalne orgie... ale ako som povedal, keby som bol mladsi tak by sa mi to asi doooost pacilo... ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Když pominu to strašné digitální finále, dá se tahle rodinná Danteho hra s hororovejma prvkama na jedno podívání v celku zkousnout.Sice bych se asi snažil sehnat lepší bratrské duo, protože oba herci mi vůbec nesedli, ale zas sousedka mi teda sedla pěkně a i mamka mi sedla pěkně a aji ten kašpárek byl děsivej a aji ten dvoumetrovej zabiják byl děsivej....a tak byl pohádky konec.Poslední Danteho film byl jednoznačně mnohem lepší, ale na jeden večer bez problému do průměru.55%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když máte doma díru, která je tady od počátku světa, je už jen na vaší fantazii, co z ní všechno vyleze. Tady to bylo na fantazii režiséra a nedopadlo to zrovna nejlépe, protože z díry lezly traumata a to traumata nestrašidelná a místy i zábavná tak, jak to Dante určitě nezamýšlel. V pravdě rodinný horor v té nejryzejší podobě. 30% ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

S podobným námetom som sa stretol v epizóde Gateway to Hell zo série A Haunting z produkcie Discovery Channel. Ide o polohrané - polodokumentárne snímky o duchoch natočené podľa reálnych svedectiev. Takže od filmu o bezodnej jame, ktorá je súčasne akousi "bránou do pekiel" som nič neočkával... Možno preto som o to viac dostal. Príbeh The Hole je v podstate obohratá pesnička: rodina sa prisťahuje do domu s temnou minulosťou, v ktorom straší. V tomto dome je navyše spomínaná, na niekoľko západov zamknutá, bezodná jama. Problém nastane po jej odkrytí. Mladí bratia a ich nová kamarátka sú od tej chvíle prenasledovaní mŕtvym dievčatkom, zlým klaunom, policajtom s otvorenou lebkou a inými prízrakmi. Príbeh pomerne rýchlo nabral rýchly spád, preto som bol zvedavý či si závratné tempo udrží až do konca. Napätie bolo vybíjané jednoduchými, ale vcelku účinnými ľakačkami. The Hole nie je žiadny zázrak a neprináša nič nové, ale aspoň nenudí. Táto kombinácia duchárskeho a démonického hororu, ktorý sa odohráva v buranskom prostredí mi teda celkom sadla. Vlastne až na ten záver, ktorý je tak trocha ako z Nekonečného príbehu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Dick Miller, častý herec vo filmoch Joe Danteho, si tu zahral cameo ako roznášač pizze. (beso74)
  • Hudbu k filmu nahrál Slovenský národní symfonický orchestr. (The Hobbit)
  • Julie (Haley Bennett) číta knihu "Božská komédia" od Dante Alighieriho. Režisérovo priezvisko je taktiež Dante. (beso74)

Reklama

Reklama