Reklama

Reklama

13. komnata - Série 4 (2008) (série)


13. komnata Pavla Nového (S04E02)

(epizoda)

Obsahy(1)

Jeden z nejznámějších českých herců, všestranný sportovec, ale také "ten v kraťasech"... Pavel Nový. Ten, se kterým nás baví svět a kterého svět pořád baví. Navzdory osudu... Ze dne na den bylo v jeho životě všechno jinak...
Jednoho dne se probudil ochrnutý. Nemohl pohnout ničím. Jen očima. A také slyšel, viděl ... a myslel. Lékaři chvíli téměř detektivně pátrali, než dokázali stanovit diagnózu: západonilská horečka.
Dokumentární film 13. komnata sleduje zápas Pavla Nového se záhadnou chorobou v průběhu uplynulého čtvrt roku. Staré čínské přísloví říká, že i cesta dlouhá tisíc mil, začíná prvním krokem. Buďte s námi společně při tom, když Pavel Nový své nové první kroky udělal.
Průvodcem pořadu je sportovní komentátor Vojtěch Bernatský. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

pfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento cyklus dokumentů (medailonků či profilů) o neřestech či potížích známých osobností hodnotím jako celek, jako projekt. Pravda, některý dokument je lepší než jiný, ovšem to jistě záleží na tom, jak dobrý, špatný, či pestrý příběh si pro nás připravil daný protagonista. [8/1O] Pavel Nový: neznám / vadí mi / neutral / mám rád ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pavla Nového neobdivuji jako herce, ale jako člověka. Líbí se mi jeho osobitý styl. Lidé mu vytýkali, že si nemoc přivodil tím, že chodil pořád v kraťasech. Doufám, že jim to zde v komnatě objasnil. Jsem rád, že za to trenky nemohou:-) ()

triatlet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vojtěch Bernatský zpovídá Pavla Nového zajímavě a Pavel Nový má co říct. Ovšem problém této 13. komnaty je v tom, že při repríze postrádá aktuálnost... Také hudba z filmu "S tebou mě baví svět" mi přišla příliš prvoplánová. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonale postižené téma vyjadřuje oslovená osobnost velmi vyváženě; vhodně volené otázky umožňují Pavlovi Novému držet rovnováhu recese s vážností i nepochybným smutkem. Celek vyznívá jako oslava života, lidské slušnosti, skutečné rodinné solidarity, funkčních a účinných hlubokých mezilidských vztahů. Zní to tak trochu jako frázovitý kádrový posudek nedávné minulosti, ale současně i jako přesná diagnóza nepochybně pozitivního lidství a modelového skutečného hrdinství a statečnosti našich tržně postmoderních dnů. Ptáme-li se, proč že a nač vlastně vůbec potřebujeme televizi veřejné služby, nabízí nám i tento pořad působivou varietu nezastupitelně kladné a navíc divácky vděčné odpovědi. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama