Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film nakrútený podľa skutočnej udalosti. Píše sa rok 1982. Žena z Východného Nemecka chce ísť na pohreb svojho otca do Západného Nemecka, ale nepustia ju. Rozhodne sa emigrovať cez Rumunsko , ale chytí ju tajná služba a žena skončí vo väzení. Po rokoch väzenia zložia za ňu Západní Nemci výkupné, ale dcéry musí nechať doma. Aby upútala pozornosť verejnosti, začne demonštrovať.... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

yaqwsx 

všechny recenze uživatele

Typický televizní film - dalo se na to dívat, nebylo to vyloženě špatné, ale... Myslím si, že z námětu šlo vytřískat více - obzláště když byl podle skutečné události, ale spousta událostí a postav byla do filmu přimyšlena. Nezaujalo mě zpracování - nedýchla na mě ta správná atmosféra. Kdybych nesledoval roky, tak bych z vizuální stránky ani nepoznal, že celý film trvá 6 let. Postavy zmnění svou vizáž jen jednou a pak nikdy. Obvzláště u dětí je to patrné. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Nedá se nic dělat, mocně na mě dýchla televize, dalo se z toho vytřískat z mého pohledu daleko víc, jak po dramatické stránce, vykreslení postav, hlavně i s celkovou atmosférou, protože mě ten příběh emotivně minul a podle všech ingrediencí, to měl být ten hlavní magnet na diváky, škoda, škoda.......neukápla mně ani slza...... ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Musím říct, povedené. Po shlédnutí jsem měl sto chutí vzít 5-kilovou palici a rozmlátit všem komunistům u nás v ulici hlavu, až by dodýchali. A že jich tu těch hajzlů žije v pohodě nepočítaně. Zabránilo mě v tom pouze to, že nemám pětikilovou palici. Volba Veronici Ferres do hlavní role byla šťastná. Je to žena emancipovaná, dostatečně hezká, plná árijka a láska k dcerám v jejím podání je celkem věrohodná. Herecký výkon Petera Kremera byl vynikající a na zrůdu ze Stasi se opravdu hodí. Význam tohoto filmu je jasný. Vše, ale jenom neopakovat toto. Taky mě potěšilo, že bratři germáni nejsou žádní nadlidé, zkurvení kolaboranti a zbabělci jako my češi. Možná ještě horší, svoji kolaboraci s komunisty dovedli do naprosté dokonalosti, jako vozy Mercedes. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Ve školní třídě visí mapa Československa. (M.B)
  • V závěru filmu přiveze státní bezpečnost na hranice děti ve voze Tatra 613. (M.B)
  • Natáčení probíhalo také v Helsinkách. (M.B)

Reklama

Reklama