Reklama

Reklama

Gruzie v roce jedna

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dvě stě let trvala ruská nadvláda nad Kavkazem a zdaleka ještě neskončila. "Jsme jediným postsovětským státem, v jehož vládě není žádný komunista, a to se musí změnit!" říká v původním dokumentu České televize z roku 2001, agentury Epicentrum a společnosti Člověk v tísni, Jevgenij Džugašvili, vnuk nejobludnějšího Gruzínce v historii - J. V. Stalina. Manévry NATO na černomořském pobřeží v roce 2001 byly jen epizodou v obtížné cestě za skutečnou nezávislostí, kterou autoři dokumentují mj. i unikátními filmovými archivy z brutálně potlačených demonstrací v r. 1956 a 1989, nebo z nesmyslné války s Abcházií v devadesátých letech. "Ševarnadze je špatný prezident, nesmíme však již dopustit, aby o nás rozhodoval nějaký strejda v Kremlu!" říká zde gruzínský publicista Ivljan Haidrava. Píše se rok 2008 a tato slova jsou stále velmi aktuální. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Greny 

všechny recenze uživatele

smutná skutečnost toho jak dopadají národnostní, náboženské rozdíly. A celkm slušný kontrast s tím co se děje v roce 2008 ()

S120 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že ne příliš dobrý dokument a to hlavně z důvodu, že si zakládá na různých těch polopravdách a mýtech. Je to škoda, gruzínské problémy by si určitě kvalitní dokument zasloužily. ()

Reklama

Reklama