Reklama

Reklama

Red Sky

Krátkometrážní / Sci-Fi / Horor
Česko, 2007, 32 min

Obsahy(1)

Svět se změnil. Po globální katastrofě zmizela z většiny zemského povrchu zvířata a vegetace byla kontaminovaná. Lidé žijí jen v několika městech, svět je rozdělen do zón. Noah pracuje jako průzkumník, který pátrá v těchto oblastech po projevu života a také po čemkoliv, co by mohlo být lidem užitečné. Tentokrát je vyslán do oblasti číslo 65, která skrývá mnohem více, než by se na první pohled zdálo... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Osobně mi snímky (české – slovenské) mluvené anglicky nevadí, ale taky souhlasím, že by k tomu mohly být titulky – to však není jediná výtka, kterou u tohoto „post-apo“ snímku mám. Na červený filtr jsem si zvykl, ale tak nějak si nezvyknu, že dnes už je možné označit „hororem“ úplně všechno, přestože to s ním nemá nic společného. Dle mého zbytečně přemrštěná stopáž – dlouho byl příběh o ničem a jediné co mě alespoň trochu rozesmálo, byl ten zvuk „tetrisu“. Tvůrce bych chtěl pochválit za hudební doprovod, který se mi líbil, ale pro příště to chce víc akce a rychlejší tempo příběhu. ()

drankeryth odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozna nuda a este k tomu ten anglicky dabing, ktory tomu este nasadil korunku na hlavu. Cela polhodinka prebehla nudne ochutena cervenym spracovanim na obrazovku a nic sa tam neudialo. Akurat pri konci filmu nejaka ozivla hmota, akoze trosicku utocila, ale to bolo dost ubohucke, aby to aspon trosicka vyzeralo k svetu. Pre mna je to osobne sracka. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na zápletku a pointu neskutečně dlouhé, opět jsem byl rád, za rychlejší posuv na kompu, v tomto pojetí to občas bylo i zábavné. Naprosto nechápu, proč je film natáčen v angličtině, každopádně musím ocenit, že ta angličtina netahá za uši a není k zblití, i když je jasné, že to rodilí angličani nemluví. Červený filtr, přes nějž je celý film natočen, mě už během pár vteřin hrozně sral. Hudba, která v podstatě zní celý film, a jelikož se tam zrovna moc nemluví, tak se stává výraznou složkou filmu, je hodně slabá, místy až přeplácaná (i v rámci odvíjeného děje a atmosféry by v tomto případě méně bylo mnohem více) a občas trochu neumětelská (jako já bych to v této formě určitě lépe neudělal, ale taky bych, právě proto, se nikdy nehrnul k tomu to dělat). A hlavní hrdina mi byl poměrně nesympatický. Tady vlastně ta snaha (udělat z hrdiny klasického filmového drsoně, co sotva se probere, lokne něco tvrdého chlastu a hned si zapálí doutník, zaujmout netradičním pojetím - co na tom, že ta hra s obrazen spíše sere a prudí, natáhnout cca 15 minutový námět jednou tolik, být světoví, protože "directed" v titulcích vypadá lépe, než pouhá "režie" - ovšem jak pro koho), je spíše ke škodě. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

U amatérských filmů jsem v hodnocení mírný a u amatérských českých nebo slovenských sci-fi (nebo hororů či klidně kombinace obojího) filmů především. A mě osobně mrzí, že nemůžu jít s hodnocením výš, protože mi to nepřišlo vyloženě špatné. Má to sice přepísknutou stopáž (proto se většinu filmu děje kulový, chtělo to zkrátit tak o polovinu, nanejvýš na 20 minut), pak jsem taky nepobral, proč se tam mluví anglicky (asi z toho chtěl Žďárek udělat "světový" film), protože to působilo maximálně rušivě, ale tak aspoň ta angličtina nezněla špatně. Akorát by k tomu chtělo dát titulky, ne všemu jsem rozuměl. Na ten divný červený filtr jsem si zvykl a nakonec nějak podpořil i tu atmosféru - která ale přišla zhruba 10 minut před koncem, když se začalo něco dít. Vadilo mi tam dost věcí, ale zase to má slušnou hudbu, na amatérský film i kameru a pointa je sice očekávatelná, ale relativně dobře podaná. Hlavně se mi ale líbila snaha tvůrců, která z toho je znát a je mi dost sympatická. Právě kvůli ní je mi líto, že to nakonec na ty slabé 3* není, ale prostě si je to nezaslouží. Jestli si to ale časem budu ještě pamatovat spíš v dobrém, zvednu to. 24% si to nezaslouží. Lepší 2* ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Všem, kteří amatérsky natáčí držím všechny palce, aby se jim práce dařila (obzvlášť v kategorii Horror). V dnešní době je sice lepší dostupnost veškeré technologie, ale člověk se musí umět přizpůsobit danému tématu. U tohoto snímku sem se sice nenudil, ale už po 10 minutách filmu, mě začali z té barevně "rudé" kamery bolet šíleně oči. Proto bych si propříště dal pozor u tohoto aspektu, který divák sdílí. Autor to sice myslel dobře, že vystihl post-apokalyptickou atmosféru, ale divák trpí jako pes. 35% PS: A když už se někdo snaží z "američtit" český potenciál, hodilo by se to otitulkovat, díky. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama