Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(21)

Svérázná komedie sleduje dovádění jednoho typického neurotika, který má příliš bujnou fantazii. Mladý muž se snaží zvládnout svůj život, ale nějak se mu to nedaří.  Přáli jste si někdy mít v životě tlačítko, které by vždy poradilo, co následně udělat nebo říct? Přesně tohle se stává Donovi, když stojí před velkým rozhodnutím. Don je mladý muž, který má velké ambice, muž v nejlepších letech a také muž, který dokáže zkazit i ty největší prkotiny.
V každé epizodě s ním prožijete několik dní jeho života – uvidíte jak se potácí vstříc dalším výzvám nebo jen prožívá každodenní události. Když se Don ocitne v nepříjemné situaci, jeho bohatá představivost aktivuje zařízení, které mu sdělí vše, co by v dané situaci neměl říct nebo udělat. Tento seznam jako diváci uvidíte též a možná nebudete věřit, co všechno může existovat.
Když se s ním setkáte poprvé, Don se bude muset poprat s rozpaky - jak nejlépe zmizet z bytu dívky, se kterou strávil noc a nepamatuje si její jméno. Don také zjistí, jak se rozhodně nezachovat, když ho vyhodí z práce nebo jak se poprat se svým žalem, poté co mu zemřela babička. A jak se vypořádá Don s radostí nad tím, že mu odkázala svůj dům? Nijak, radost se totiž brzy změní v šokující zjištění. Babiččin dům byl plný haraburdí a nesplacených dluhů. Zkrátka Donův život je jeden velký chaos. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (211)

Jonash87 

všechny recenze uživatele

On mi tenhle seriál ani nepřijde tak vtipnej jako spousta dalších britských sitcomů (IT Crowd či Red Dwarf), ale má v sobě něco, co vás nutí dívat se na jeden díl za druhým. Rozhodně to něco může být originalita a některé nápady, stejně jako třeba hlavní postava Dona, což je prototyp neúspěšného a tragického člověka, s nímž se může alespoň v některých situacích ztotožnit kde kdo. Ano, někdy to působí spíše trapně, ale stejně musím dát palec nahoru - už jen kvůli těm pěkným slečnám, které se zde objevují. ()

Rssa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z parádních britských seriálů. Don "Dickhead" je takový vůl až je vlastně sympatický. Není to úplný loser, ale extrémně líný asociální povaleč, který se zamiloval do své nové spolubydlící (krásná "Abby"), ale kvůli jejímu příteli (upjatý "Cockface") ji lásku nevyzná. Místo toho dělá kraviny, ale s dobrým úmyslem. Dan Clark je v této roli naprosto perfektní a zábavný. Po 1.sérii jasných 5 hvězd, cca 95 %. ()

Reklama

spikey1 

všechny recenze uživatele

Seriál mi byl představen jako lepší britské Californication. Místo britského Hanka, mě seriálem provází tupec a ignorant. Nedá se však říct že Dan Clark není zábavný. Právě naopak, jeho koncept je dokonalý v rámci toho co zamýšlí. Všechny what if skeče, hudební výstupy, nebo jen to když přemýšlí koulema je prostě super. skutečný Britský a mužský humor ve všech svých světlých i stinných stránkách. Arogantní a tupý, přímý a břitký. pokud to dokážete skousnout, budete to milovat. ()

jaime 

všechny recenze uživatele

jak vetsinu britskejch sitcomu/serialu nemusim, tak todle je jiny....... ultimatni serial na zasmani.. dva dily mi prisly slabsi, ale tim to konci. Ten kdo se na to nediva s nadhledem a bere to smrtelne vazne, tak je jasny, ze se mu to libit nebude. Jako nejlepsi dil hodnotim treti serie, treti dil. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Svobodomyslný a ujetý Don. Neznám zábavnější miniseriál, než je tento. Po herecké stránce super, stejně jako neutuchající a často vkusně nevkusný humor hlavního hrdiny. Takové chlapy jako je on nenávidím, ale dívat se na to, jak demonstruje své představy - co bychom měli a neměli říkat, nebo dělat a to tím méně nezáživným způsobem. Děkuji VB za další skvělý (nyní) seriálový zážitek, a také hlavně těmto dvěma hercům: Dan Clark a Sinead Moynihan. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • V britskom týždenníku pre filmy a divadlo o seriáli The Stage napísali: "Škoda úbohej Sinéad Moynihan. Dobre, netreba ju ľutovať až príliš, pretože je nádherná a jednoznačne žiadaná herečka. Ale dostať druhú hlavnú úlohu v sitcome Ako nežiť svoj život, len aby ste zistili, že celý rozsah vášho príspevku spočíva v tom, aby ste vyzerali pekne a poskytli rozumnú fóliu scenáristovi/hviezde šou Danovi Clarkovi, to môže trochu dvihnúť žlč." (Arsenal83)
  • V britskom internetovom denníku The Independent po odvysielaní prvej časti napísali: "Je na smrť isté, že seriál žiadne ceny nepritiahne. Veľká časť humoru je založená na sledovaní životov hlúpych mužov. Ale Don Danbury nie je žiadny David Brent a tento nový sitkom neponúka nič okrem zvukových dôkazov o tom, že BBC má teraz viac vysielacieho času, než dokáže naplniť. Táto relácia je urážkou inteligencie hlúpych mužov na celom svete."  (Arsenal83)

Reklama

Reklama