Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní komisař v Mumbaí Prakash Rathod (Anupam Kher) se chystá do důchodu, poslední den mu ale znepříjemní výhružný telefonát. Neznámý muž (Naseeruddin Shah) vyhrožuje hromadným bombovým útokem na Mumbaí a rozehrává obvyklou hru s policií i médii. Je technikou i plánem vždy o krok napřed, žádá vydání čtyř nebezpečných teroristů, ale nikdo o něm nikdy neslyšel. Kdo je a jaké jsou jeho motivy?

Debutant Neeraj Pandey (scénář, režie) natočil jednoduchý thriller, který se na terorismus dívá z neotřelého úhlu. Právě především zobrazení terorismu balancujícího na hraně morality přineslo filmu úspěch u diváků i kritiky. (noby)

(více)

Recenze (6)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tak vám ani nevím, jestli mi na tom vadila víc ta přesvětlená kamera, a nebo pointa. Ale už si začínám zvykat, že Indové "správným" směrem směřované násilí bez výhrad schvalují. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, do toho dlouhého srdceryvného proslovu tedy, to tomuhle filmu trochu podrazilo nohy.... Ha, ha, tady se na hlavních stránce řeší, zda jsou přípustné vulgární komentáře. A Indové vypípávají slovo bastard. :-))) ()

noby 

všechny recenze uživatele

Velice povedený kousek. Na první pohled obyčejný thriller, který se nesnaží zbytečně oslnit, se postupně obrací v sugestivní zamyšlení nad vlivem terorismu na nás všechny a nad morálností reakcí na něj. A přitom to nedělá zbytečně násilně a nezkazí tím celý film. ()

Kkahunaa 

všechny recenze uživatele

Indický kriminální film, který využívá všechny prvky západních předobrazů. Detektiv Prakash (Anupam Kher) vypráví svůj příběh o ojedinělém zločinu. Bombový útočník (Nasseruddin Shah) umístí po celém městě bomby a žádá propuštění čtyř teroristů. Závěrečná pointa však odhalí jeho skutečné motivace. ()

Reklama

Reklama