Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou je sympatický Martin. Jeho na první pohled poklidný život narušují dva spolužáci, Jakub a Pavel. Příběh je založen na dvou myšlenkových liniích. První linie sleduje Martinovy vnitřní pocity osamocení a bezmocnosti gradující k myšlenkám sebevraždy. Jeho strach a stud mu nedovolují svěřit se rodičům. Ti přičítají zhoršující se výsledky ve škole, ztrácení peněz a cigaret Martinově pubertě. Jedině spolužačka Jana pozoruje dění ve třídě skepticky. Snaží se Martinovi pomoci. Druhá linie popisuje pocity agresorů, momenty zvratů uvnitř party, emoce a adrenalin, který se zvyšuje se stupňujícím se násilím. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Drunk_Queen 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se hodnotí dost těžko. Filmově je to děs a hrůza, dost špatně natočené. Když na konci čekáte velké finále, přijde akorát soud a konec. Slabota. Příběh ale na mě dost zapůsobil. Všichni víme, že tohle by se nemělo stávat, ale holt ne všichni rodiče dobře vychovávají své děti. Vypadalo by to totiž úplně jinak, protože dobrá výchova je základ. Jsem trochu rozpačitá, ale nakonec jsem se v hodnocení rozhodla. 50% ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Jméno Davida Vignera mám spojeno s filmem Skutečné mládí, který jsme kdysi jako studenti gymnázia zhlédli na povinném představení. Měli jsme z toho amatérizmu neskutečnou srandu a vedení školy jsme proklínali za to, že nás místo domů poslalo do kina na něco tak příšerného. Po těch letech, kdy už od amatérských filmů nemám nereálná očekávání a kdy jsem na téže škole usedl na druhé straně katedry, musím postoj k Davidu Vignerovi přece jenom přehodnotit. Pravda, scénář místy opravdu skřípe a herecké výkony nejsou bůhvíjaké, ale všichni dělají, co je v jejich silách. Téma je vážné a bohužel neustále aktuální. Připomínku bych měl ke slovníku mladistvých delikventů - pro navození realističnosti bych doporučil nebát se použít většího množství ostřejších vulgarismů, které navíc ve spojení s místním krátkozobým dialektem působí opravdu odpudivě (zkuste chvíli poslouchat mladé lidi v karvinském autobuse a budete rádi, když budete moct co nejdřív vystoupit). Stejně tak nechápu, proč se všichni tolik snaží mluvit obecnou češtinou, když se film natáčel a odehrává v Havířově. I přes upřímnou snahu Vignera a spol. musím nicméně nakonec dodat, že větší efekt by u studentů spíš měla projekce nějakého profesionálně natočeného filmu - zvlášť, když některé repliky vyvolávají salvy smíchu (psaní domácích úkolů a gymnázium). (772., 6. XII. 2012) ()

Larsis 

všechny recenze uživatele

Krátký filmeček o šikaně v školních lavicích by měl být promítán povinně ve školách. Pro mě o něco horší než Mezi nimi. ()

T600 

všechny recenze uživatele

Do škol na ukázky šikany při Občanské a rodinné výchově je to jistě nedocenitelný film se skvělým příběhem. Co se ale týče filmařské kvality, je to děs a hrůza s velkym H. Opominu, že tam hlavní hrdina (15ti letý kluk) mluví spisovně, což je dost divné, ale nakonec, když člověk čeká nějaké zakončení, dočká se akorát rozmazaně natočeného rozsudku hlavních dvou tyranů. Myslím že tento film má jednoznačně 50% - ani o kousek víc ani o kousek míň. ()

acruj 

všechny recenze uživatele

stručně popsaný příbeh-podle událost, která se opravu stala.....ideální do škol, 38 minut-kráseně se to dá stihnou za vyučovací hodinu...doporučuju! ()

Reklama

Reklama