Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová akční hvězda pošle při natáčení svých filmů několik filmových protivníků do nemocnice. Je namyšlený, neústupný, arogantní a má dojem, že mu vše projde. Na začátku filmu se setkává s mladým gangsterem, který je klidnější povahy, o to více se však pohybuje mimo zákon. Oba si takzvaně "vjedou do vlasů" a svůj spor chtějí vyřešit tím, že gangster bude hrát v novém filmu úhlavního nepřítele akční superstar. Rozhodnou se, že všechny bitky a akční scény zahrají naostro. Tedy že rány a kopance půjdou kontaktně a postavy se nebudou vzájemně šetřit. Tím zvýší i reklamní popularitu filmu, protože do poslední chvíle se neví, kdo skutečně zůstane stát na nohou a jak tedy film dopadne. Režisér původně nesouhlasí, ale když uvidí jejich první bitku, s nadšením nabídku přijímá. Obě postavy mají svoje nemalé problémy a starosti, často jim jde o kariéru, peníze, majetek i životy. I když jsou to od začátku nesmiřitelní nepřátelé, v kritických situacích pomáhají jeden druhému. Film pomalu graduje k finále, kdy se má odehrát závěrečný souboj ve filmu a soud gangstera s jinými mafiány. (Flipnic)

(více)

Recenze (62)

misterz 

všechny recenze uživatele

Sympatické na filme je to, že dejová linka si ide svojou vlastnou nevyšlapanou cestičkou, preto to ani nebola žiadna veľká katastrofa, aj keď nudy mohlo byť menej. Ale od akčných a bojových scén ako aj od samotného záveru som čakal viac. Taká jednorazovka, na ktorú sa do troch dní zabudne. 55/100 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak toto je skutečně pecka!! Neuvěřitelně originální, i když naivní, námět dává filmu možnost rozjet takovou spoustu úžasných situací, že se z toho tají dech. Namyšlená akční hvězda se dohodne s chladným záhadným mafiánem, že spolu sehrají film, kde si všechny bitky rozdají pěkne na ostro. Mafián v podstatě vše hraje naostro a tak dochází ke skutečně neuvěřitelným situacím... Tihle dva kohouti na jednom smetišti jdou v podstatě celou stopáž po sobě, neustále se stírají, nadávají si, mlátí se, řežou do sebe před kamerou jak se dá, psychologicky na sebe tlačí atd. Ani jeden z nich není žádný hodný hrdina. Jsou to drsní a tvrdí ANTI-hrdinové (předponu "anti" jsem musel skutečně zdůraznit ...). I když se mafián samozřejmě jeví jako ten tvrdší hoch, brzy zjišťuje, jak to ve filmové branži a branži celebrit chodí, jaké je to opakovat jednu scénu třeba 20 x a dostává pěkně na frak. V životních situacích však řeší svoje záležitosti drsně a krutě. Úžasná je proměna postav, což je jeden ze základních významů filmu. Mafián časem začne ve své povaze měknout a akční star je čím dál tvrdší, drsnější, odolnější ... Jeden se učí od druhého a i když jsou pořád v sobě, světe div se, když se dostanou jeden nebo druhý do průseru (a že nejsou malé ... jde v nich i o život), jeden druhému vypomůžou díky svému vlivu a možnostem, které mají. Film není o akci a bitkách, které jsou přesto perfektně choreograficky zahrány. Je zejména o nonstop střetu dvou opravdu tvrdých hochů, který se odehrává na mnoha rovinách. Film neustále graduje a pomalým tempem se ubírá k závěru - poslední bitce, kde se ukáže, kdo je silnější, lepší, drsnější a jak film ve skutečnosti vlastně dopadne (protože to netuší ani režisér ...). Tohle je jen malý výčet toho všeho, co ve filmu uvidíte, nejde shrnout několika větami. Má úžasný scénář, který se dělí na řadu vedlejších dějových linek. Některé hlášky a scény, výměny názorů mi připomínaly hodně jak samurajské filmy, tak italské nejslavnější westerny apod. Za naprosto nejlepší scénů považuji tu na střeše velké budovy, kdy se málem zase poperou, ale nakonec k tomu nedojde. To jak herec situaci vyřeší je fakt bomba, vrchol "mužské arogance" ... Na filmu je výborné také to, že si divák může vybrat postavu, která mu bude sedět víc. Mě teda seděli oba týpci, ale tak nějak z vnitřních etických hledisek jsem více přilnul k akční hvězdě... Výborný, úžasný, krásný, brutální, krvavý, drsný, kamerově stylový, barevně vyšperkovaný skvost ... Přece jen plný počet dát nemohu, protože mne film neodrovnal doslova, chvílemi byl zbytečný klid a nic moc se nedělo, některé scény šly možná více vygradovat, ale byly useknuty a řešení se odložilo (ale asi to byl účel). Jinak jednoznačně doporučuji, zejména milovníkům asijské kinematografie! ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Super film s dobrou hereckou dvojicou Ji-sub So a Ji-hwan Kang. Dvaja herci hrajú postavy z iného prostredia, ale povahovo veľmi blízke. Nakoniec tá ich povaha ich dostáva do veľmi podobných situácii napriek tomu, že obaja robia každý niečo iné. Film je vynikajúci a môjho obľúbenca Ki-duk Kim (scenár) je vo filme cítiť hlavne s blížiacim sa koncom, ktorý je presne podobný jeho štýlu. Vo filme je vynikajúco použitý nápad s natáčaním filmu kde jeden herec je gangster a film sa potom natáča hodnoverne inak povedané do "krvi". Keby si "herci" vymenili role v reálnom živote nikto by si to ani nevšimol (okrem tváre samozrejme heh). Súboj v blate stojí za veľa a vlastne má aj symbolický charakter, ktorý si môže každý vyložiť inak, ale pre mňa to znamená to, že ľudia sa nedelia len na dobrých a zlých. Vo filme je aj plno ďalších zaujímavých odkazov, symbolika a tak divák sa môže zamerať na viac aspektov, ktoré sú v tomto filme. Plusov je teda veľa od nápadu až po herecké výkony. Však sa tento film aj volá "film je film" A Movie Is a Movie. Dvaja hrdinovia tohto filmu postupne prechádzajú veľkými zmenami a ich postavy sa dokážu hodnoverne vyvinúť a dá sa povedať, že sa menia jeden na druhého. Herec sa mení na gangstra a gangster sa mení na herca. Koniec je v štýle Ki-duk Kima a teda sa netreba čudovať tomu ako sa to skončilo, aj keď priebeh tomu dovtedy nenasvedčoval. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tak ty dva zaverecne mordy jsou jen pro silne povahy. Tohle dneska muze vzniknout asi jen v Asii. Pusobiva kamera, coz je u korejskych filmu temer samozrejmost. Namet mi prijde velmi originalni a zajimavy. Spousta vybornych scen. Skoda nekolika hluchych pasazi, celkove se ovsem jedna o velmi dobre akcni drama. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Asijská hvězda akčního filmu s nevyhraněnou sexuální orientací se při hospodské šarvátce střetává s nemluvným gangsterem a sledem událostí dochází k názoru, že by nebylo od věci rozmlátit si před kamerou držky. A žebra. Plakát je poněkud matoucí, jelikož k akci dojde všehovšudy dvakrát, což rozhodně je na škodu nejen kvůli korejské zálibě v ufňukaných rodinných, šoustacích, popřípadě pracovních nešvarech, na které mám akutní nedostatek estrogenu a špatného vkusu. Hlavní hrdinové naštěstí řeší své trable s grácií. Ten první klátí známou z branže a druhý proklepává bejsbolkou mozkovny nepřátel svého bosse. Jistěže několikrát i na to fňukání dojde, ale do ukázkové slzopudné rejžožroutské sračky to má daleko. "Tak proč tak mizerné hodnocení?" ptá se pozorný čtenář. Zmínil jsem se už, že se to vleče jako želva po amputaci varlat? ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Jméno postavy Soo-ta (Ji-hwan Kang) je parodie korejského slova „sta“, které znamená „hvězda“ (filmová celebrita). Jméno postavy Gang-pae (Ji-sub So) je parodií slova „ggangpae“, což v korejštině znamená „gangster“. (vojacekr)

Reklama

Reklama