Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvacetiletá Veronika žije v Praze s hrubiánským přítelem Václavem. Když je muž zatčen za krádež počítače z kanceláře, kde dívka pracuje jako sekretářka, skončí on ve vězení a ona je na hodinu propuštěna. Ve snaze získat peníze na jeho propuštění obrátí se nejprve na matku, která ji však nepříliš vybíravými slovy odmítne, a nakonec na kamarádku Lucii, která se živí jako prostitutka na telefon. Ta jí sice nemůže půjčit tolik, kolik by potřebovala, ale nabídne Veronice, že jí přenechá svého příštího zákazníka, obchodníka Jima Johnsona, který má právě přiletět z Ameriky. Veronika zděšeně odmítne, protože udělat něco takového je pro ni nepředstavitelné, ale Lucie, která by ráda získala čas k návštěvě svého přítele v Amsterodamu, ji nakonec přemluví. Veronika se vydá na letiště, kde nejprve vyprovodí Lucii, a pak si vyzvedne Johnsona. Omylem však jiného muže stejného jména, černošského jazzového muzikanta, který přijel jako záskok za nemocného kolegu na evropském turné jazzového orchestru. Ten pravý Johnson se totiž zdržel při celním odbavení a je omylem vyzvednut Soňou, kterou na letiště poslali organizátoři koncertu. Záměna není odhalena jen proto, že Američané nerozumějí ani slovo česky, a obě dívky zase neumějí anglicky. Situaci navíc zkomplikuje Václav, který je nečekaně propuštěn z vězení, a když se dozví, že si Veronika vyrazila s neznámým černochem, vydá se ji se svým kumpánem Belfagorem hledat. A zatímco bloudí ulicemi, Veronika a Jim najdou způsob, jak spolu komunikovat, a Soňa s druhým Jimem se snaží pomoci prostituce Apollonii, přizvané Jimem k milostným hrátkám, kterou nečekaně přepadne deprese. A když se nakonec všichni náhodou setkají v jazzovém klubu Agharta, je to setkání nejen dramatické a současně humorné, ale také v mnohém překvapující. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Filmu jsem si v televizi všiml hned, ale přišlo mi dost divný, že prakticky český film, točí Američan. Proto jsem neváhal a film pustil, připravenej na nejhorší. Nakonec jsem byl ale opravdu hodně překvapenej, když jsem viděl, jak si ten Američan dává záležet, aby natočil Prahu v hezké podobě. Co jsem nedávno byl v Malešicích, už nikdo o Praze nedokážu tvrdit, že je tak hezká, jak jsem si jí vždycky vysnil. Pro mě existovalo max tak metro na Čerňáku a historický centrum. Teď najednou Malešice, kde nejezdí ani metro. Paneláková čtvrť, kde popelnice co popelnice šmejdí jeden zarostlej krasavec vedle druhýho a do toho v každým křoví jeden byt. To celé vymalované graffity na zdech všech paneláků a mezitím pajzly nejtěžšího ražení. Očekával jsem, že Američan Carl Haber natočí takovou Prahu. Takovou tu ryzí post-komunistickou, zapadlou Prahu, kde bída se střídá s nouzí a člověk jenom čumí. No prostě tak, jak si o nás Američani často povídají. Nakonec ale překvapil. Nikde nic, co by naší zem shazovalo. Právě naopak! A to skutečně klobouk dolů. Do toho se ještě přimotá jeden příjemný romantický příběh a já na konci nemůžu být jinak, než spokojený. A to jsem to ani nečekal. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 10/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +příběh, dvojice Klára Issová a Jeffrey Joseph, všudypřítomná jazyková bariéra -Lucie Vondráčková hraje v tomto filmu hroznou postavu, slabá hudba/// Very nice, funny and beautiful movie. Roztomilé a zábavné. Kláře sice její hloupou naivku nevěřím, ale její zamilovanost a chemii mezi ní a její protějškem jsem ji sežral. Nádherný příběh. Je asi naivní jako hlavní hrdinka, ale to nevadí. Neuvěřitelně a krásně jsem se bavil. Mnohokrát jsem se zasmál a hodně mi to zvedlo náladu./// Celkem 79%/// ()

Reklama

gemi 

všechny recenze uživatele

Ze začátku zajímavé, hodně syrové a vůbec ne komediální. Ale pořád nadprůměrné. Pak se rozjíždí příběh, postavený na záměně osob na letišti, který byl v různých variacích zfilmovát snad stopadesátkrát a většinou to funguje. Tady nikoliv. Film vypadá, jakobych jej natočil já sám. Celé se to sype a působí neuvěřitelně nekompaktně. Extrémy vykukují zpoza každého rohu. Na jedné straně extrémní hrubost, na druhé extrémní naivita. Z toho všeho jde cítit úporná snaha o vtipnost, která ale nutně musí dopadnout stejně, jako když se někdo úporně snaží být sexy. Výsledkem je křeč vzbuzující rozpaky. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

To byl vážně večer za všechny prachy. Nejdřív jsem tedy přetrpěla jistý dokumentární film o jistém českém zpěvákovi a pak tohle. Zdá se mi to, nebo Klára Issová hraje jenom úplně blbé nány (viz díl "Ukradená spermie" z cyklu "Soukromé pasti")? Před začátkem filmu jsem se divila, proč tento poměrně nový film neběžel v našich kinech. Teď už se nedivím. Jeffrey Joseph mi ale byl sympatický a scéna "O dva roky později" mě dokonce rozesmála. ()

KdG 

všechny recenze uživatele

Začátek celkem fajn, vypadalo to hodně nadějně, prostředek poměrně nuda, konec předvídatelný happy-end. Nevim proč, ale nedsedla mě moc role L. Vondráčkové. Má všude ve všem podobný výraz a IMHO moc hrát neumí. (zpívat taky ne ale to je jiná kapitola) ;-) Kdo mile překvapil byl Hynek Čermák který byl ve své roli fakt super. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama