Reklama

Reklama

VOD (1)

Harry Brown (Sir Michael Caine) je řádný občan a bývalý mariňák. Po smrti manželky žije sám v jednom ze stovek bytů na předměstí. Společnost mu dělá jen jeho nejlepší přítel Leonardo (David Bradley). Právě toho ale jednoho dne zavraždí parta místních výtržníků. Harry se rozhodne jednat a naplnit sám svou vlastní představu o spravedlnosti.... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (721)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Neser dědka, juniore. Nebo jednoho krásného dne odloží triedr, jímž šmíruje neuvěřitelně akční dění u místního kaufáče, narazí na olysalou lebeň nedělní rádiovku, řádně utáhne popruhy od plenkáčů, ze šuplete s protetikou vytasí svou opakovačku z první světový a za pás zasune nebezpečně tupou rybičku. A ukáže ti, že tvůj drsnokruťácký výraz při mordování emzáků na plejstejšnu nemá v reálném žití oprávnění. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Jeden z posledních výstřelů slavného britského "agenta", jehož jednu tvář a mnoho postav jsme na obrazovkách tv shlédli nesčetněkrát. Pan Caine opět skvostný a ve "své" roli... :-) Velmi duchaplný snímeček, v "Zámoří" natočili obdobný film s dalším bravurním hercem Clintem Eastwoodem s názvem Gran Torino, dost se podobají co do vyznění.. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu proč, ale čekal jsem mnohem akčnější a klipovitější variantu režie. Což by bylo špatně, protože silně dramatická thrillerová atmosféra k podobnému námětu pasuje mnohem lépe. Již od úvodních minut se snímkem táhne tak depresivní opar, až se mi místami dělalo mírně nevolno. A jsem docela zmatený a vyděšený: byl to pouze extrémní příběh skutečnosti, že ano, nic podobného se ve světě nemůže stát a neděje? Nebo jsem opět naivní? Musím tomu věřit, protože jinak mě do Anglie v životě nikdo nedostane! Film mi hodně připomínal bezvadné Hooligans s Elijahem Woodem, i když fotbaloví maníci nesahají "feťákům z podchodu" ve všech myslitelných záporných vlastnostech ani po pás. Co si Harry Brown mohl odpustit, je závěrečná scéna, jinak je snímek vysoko nad průměrem. Perlička: šokující proměna Michaela Cainea jako herce v mých očích. Jestliže je pro mne David Duchovny agent Mulder a Tobey Maguire rudomodrý Spider-man, pak Michael je Harry Brown... ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o skvělé dílo, ale přesto se tu najde několik scén, za které by se nemusel stydět žádný režisér (doupě velmi podobné Trainspottingu apod.). Avšak tuto laťku si nedrží po celou dobu filmu. Spíš taková amplituda. Harry Brown má tu smůlu, že podobné téma už tu bylo tento rok (pokud teda počítám českou premiéru) v rámci filmu Gran Torino, který je pro mě vrcholem a Harry Brown mu nesahá ani po kolena. Mnoho lidí bude nadšena tou nadmírou zbytečného násilí, po které ta dnešní zkažená mládež touží. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Takovejch už tu bylo kdo vzali spravedlnost do svých rukou... Ale snad nikdy to ještě nebyl stařík v podání Michaela Ciana, který si může říkat pan herec. Jak už je zde řečeno celý příběh celkem dobře akčně plyne, zadna hlucha mista i to konečné výtržnictví, ale ta hospoda je jak z příručky "Jak zakončit film". 75% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo převážně na londýnském sídlišti Heygate Estate ve čtvrti Walworth, které se přibližně 3 roky po uvedení filmu dočkalo demolice. (Lumberjack)
  • Žena v hospodě, která zpívala píseň "Gold", byla zdravotní sestrou štábu. (Frankooo)
  • Jednu z postáv mala pôvodne stvárniť Katie Jarvis, kvôli tehotenstvu sa však vo filme neobjavila. (vander19)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama