Reklama

Reklama

VOD (1)

Harry Brown (Sir Michael Caine) je řádný občan a bývalý mariňák. Po smrti manželky žije sám v jednom ze stovek bytů na předměstí. Společnost mu dělá jen jeho nejlepší přítel Leonardo (David Bradley). Právě toho ale jednoho dne zavraždí parta místních výtržníků. Harry se rozhodne jednat a naplnit sám svou vlastní představu o spravedlnosti.... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (721)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Já nevím, ale na pana Kerseyho ( http://www.csfd.cz/film/12971-prani-smrti/ ) přes podobný úděl a žánrovou spřízněnost pan Brown teda nemá. A i to chování britských(!) policajtů mi tedy moc nesedlo. Ale jinak je to inteligentně natočený a odehraný thriller. Škoda, Mr. Caine... - - - - - (Poprvé viděno 24.1.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 5622., komentář zde jako pětistýšedesátýdevátý - 21.1.2013) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

"Měl jsi tu dívku odvést do nemocnice" říká Harry Brown, načež odrovná v pořadí už asi 3. týpka. Pokud se má jednat o britskou odpověď na Eastwoodovo Gran Torino, tak říkám, že se to sakramentsky povedlo. Ze začátku, kdy se příběh trochu vleče, jsem si říkal, že to není špatný, ale doufal jsem, že se to rozjede co nevidět. A ono se to opravdu rozjelo. Scéna "kupování zbraně" mě dostala a od té doby to byla vlastně jen akce, akce a napětí, jak to dopadne. Harry Brown je hodně stylová záležitost, která má pevné pilíře (bravurního Cainea, kterému jsem toho mstitele sežral i s navijákem a jako dezert jsem si dal časopis Udice :-) a vynikající Emily Mortimer, který mi definitivně potvrdila, že její výkon ve filmu Milý Frankie nebyl náhodný). A i když film nepřináší žádná "nová témata" (jak říkám, tohle je prakticky to samé, co Gran Torino), tak se obávám, že tohle je aktuální stále… Mít klobouk, tak před Cainem smeknu, protože v jeho věku podat takovýhle výkon… Prostě a jednoduše - 95 %. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Harry Brown mi dlouho svým námětem připomínal Eastwoodovo Gran Torino (jako většině ostatních uživatelů), ovšem v takovém jalovějším odvaru. Michael Caine není typ drsňáka a hraje tedy proti Kowalskému spíš staříka, který by jen hrál šachy, zašel na pivko a také na hrob svoji ženy. Ovšem grázlům, kteří obtěžují život lidem, dotknou se Harryho kamaráda a dokonce i jeho samotného, rozhodne se bývalý starý voják udělit mládeži tvrdou lekci. Snímek je chytlavý, dobře řemeslně zpracovaný a nenudí! Kdybych se však měl rozhodnout mezi Eastwoodovým Gran Torinem a Harrym Brownem, volil bych Mr. Clinta. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o skvělé dílo, ale přesto se tu najde několik scén, za které by se nemusel stydět žádný režisér (doupě velmi podobné Trainspottingu apod.). Avšak tuto laťku si nedrží po celou dobu filmu. Spíš taková amplituda. Harry Brown má tu smůlu, že podobné téma už tu bylo tento rok (pokud teda počítám českou premiéru) v rámci filmu Gran Torino, který je pro mě vrcholem a Harry Brown mu nesahá ani po kolena. Mnoho lidí bude nadšena tou nadmírou zbytečného násilí, po které ta dnešní zkažená mládež touží. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Gary Young | Hudba: Martin Phipps, Ruth Barrett, Pete Tong, Paul Rogers | Produkcia: Matthew Vaughn, Kris Thykier, Matthew Brown, Keith Bell | Distribúcia: Lionsgate UK | Štúdio: Marv Partners, UK Film Council, HanWay Films, Prescience, Framestore Features | Rozpočet: 7,3 miliónov $ | Tržby: 10,309,370 $ || Effekt Man on fire, respektíve veľmi podobná štruktúra príbehovej linky, a charakterového vykreslenia a cez ňu aj osobnostný vývoj hlavného hrdinu od mierumilovníka až k neľútostnému zabijáckemu mágovi. Michael Caine je jednoducho už tým najvybrúsenejším hereckým klenotom na trhu - nie nadarmo hraje opakovane v elitných záležitostiach z dielne Ch. Nolana... Podobne ako D. Washington v Muž v ohni, aj Caine tu zápasí s nedotiahnutou motivovanosťou stať sa vraždiacou mašinériou. Gary Young je síce dobrý scenárista, ale odvôvodňovať konanie postáv v takto závažných tématach je najtvrdším orieškom aj pre tých najskúsenejších - najčastejšie práve na tomto faktore zlihávajú aj inak potenciálom nabušené "širokospektrálne" letné kusy... Len preto nie za 4, inak lahoda. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Noela Winterse si zahrál britský rapper a skladatel Ben Drew, známý pod pseudonymem Plan B. Často spolupracuje s duem Chase & Status, se kterým se podílel i na soundtracku k tomuto filmu. (bradl3y)
  • Dýka, kterou ve filmu používal Harry Brown (Michael Caine), je Fairbairn-Sykes britských Commandos. (kwaicheng)
  • Michaela Cainea k filmu už od počiatku výrazne priťahovala podobnosť medzi sebou samým a hlavným hrdinom. Obaja boli vojnovými veteránmi (Brown ako člen námornej pechoty slúžil v Severnom Írsku, Caine zase bojoval v Kórejskej vojne). Navyše Caine kedysi tiež žil v štvrti, v ktorej vo filme žije Brown. (SarumanKo)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama