Reklama

Reklama

Wata no kuni hoši

  • Japonsko 綿の国星 (více)

Obsahy(1)

Na ceste domov zo školy, Tokio objaví na ulici premrznutú a hladnú mačičku. Zoberie ju domov, pomenuje Chibi Neko a stará sa o ňu až kým sa neuzdraví. Hoci jeho matka má na mačky alergiu, dovolí mu ju nechať si, lebo vidí, že je konečne šťastný. Chibi si myslí, že niektorí ľudia sa narodia rovno ako ľudia a niektorí zas sú najprv mačkami. Preto sa všemožne stačí stať človekom. Z omylu ju vyvedie až nádherný strieborný kocúr Raphael, ktorý sa jej stane mentorom a priateľom v živote. (pivo)

(více)

Recenze (2)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Bavlnková země je docela pěkná pohádka o koťátku, které zatoužilo stát se člověkem. Jednoho dne se jí totiž ujme sympatický japonský mladík Tokio a ona si ho bláznivě zamiluje. Její život se brzy začne točit mezi příjmemným životem s Tokiem, pátrání, jak se stát člověkem a hledáním tajemné bavlnkové země, která je pro kočky rájem. Kočky - Kočky jsou namalovány jako lidé, mají jen kočičí ouška. Je to docela dobrý nápad, protože člověk hned vidí, kdo je toulavá kočka živící se odpadky, kdo vznešená kočka a kdo kocouří zloděj. Pohádkové idealizování x realita - Jeden z plusů Wata no kuni hoshi je, že idealizace není nijak nemravná či extrémně sladká, ve skutečnosti se nám dostane i drsné reality a přitom si všimneme, že i ve skutečném světě se dá leckdy najít štěstí. Extra sladká je jen hlavní hrdinka. Ale co, je to přece roztomilé koťátko. Shrnutí - I když nejsem pohádkový typ (anebo možná právě proto), dávám horší ****. ()

Elementál 

všechny recenze uživatele

Křehká, celkem pěkná záležitost, které ovšem chybí silnější příběh. Navíc by film mohl být i kratší... Ale když nebudete čekat příliš, nebudete zklamáni. ()

Reklama

Reklama