Reklama

Reklama

Řeč nepřítele

  • USA The Language of the Enemy (více)

Dramatický příběh amerického židovského obchodníka začíná ve chvíli, kdy se vydává do Izraele na pohřeb svého otce, který byl zabit při bombovém útoku. Tam ho přemluví izraelská tajná služba, aby pro ni provedl malý informační průzkum v Ramallahu. Jenže úkol se nezdaří a muž se ocitne v pasti za nepřátelskými liniemi spolu s tajemnou krásnou Palestinkou. V boji o záchranu vlastního života je americký Žid donucen přehodnotit svůj pohled na svět, stejně jako palestinská žena, která je arabská křesťanka, a její dědeček, vyznávající korán. Ale může Američan těm dvěma doopravdy věřit? A mohou oni věřit jemu? A co je ještě důležitější, dokáží vůbec přežít uprostřed křížové palby znesvářených stran v arabsko-izraelském konfliktu? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

kalap 

všechny recenze uživatele

Ano, taký kresťansko,moslimský a americko-židovský, ale naivný Romeo aj s Juliou. A naš boj pokračuje a to aj preto,lebo EU štedro podporuje palestínske školstvo, kde v ich šlabikároch sú vymaľovaní ledva chodiaci maličkí Palestínci opasaní výbušninami a pripravení zabíjať.Koho asi tak, môžete raz hádať. A vraj sa máme nad to povzniesť.Mierobijci z EU vo svetle vodu kážu, ale v prítmi pikle kujú a s vínom zapíjajú. Palestínka vo filme veľmi pekná a aj, keď som Žid,dal by som si povedať. ()

FandaF 

všechny recenze uživatele

Hmm..., úžasný film - na 5*, ale za tu zbytečnou hysterii na konci, u zdi nářků, dávám jednu dolu. Toto je podle mne zásadní chyba scénáře. Jenže oni zkrátka museli někoho z děje odstranit, protože jinak by jiní kritizovali, že to je americká pohádka a slaďák, atd..., tak si vyberte. Myslím, že v reálu by ten chlapík rozhodně na onom místě a v dané chvíli nehysterčil. A argumentů mám pro toto tvrzení mnoho..., zamyslete se. ()

Reklama

carly 

všechny recenze uživatele

variácie na Romea a Juliu málokedy končia dobre. aj keď pri tejto som dúfala. najväčšiu chválu si zaslúžia herci, lebo samotný príbeh je v podtate jednoduchý. a to vôbec nie je na škodu. v kombinácii s hereckými výkonmi a kamerou vytvárajú veľmi uveriteľný a hlavne smutný príbeh. v niekoľko málo scénach je ukázaná nezmyselnosť nenávisti nech už je založená na čomkoľvek. a to, že táto nenávisť dokáže zabiť lásku, dáva celému príbehu oveľa tragickejší rozmer. lebo Capuletovci a Montekovci sa aspoň poučili. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

I keď spoloční predkovia i tak sú nepriateľmi na život a na smrť. Židia a Arabi ich nenávisť je podobná mnohým ďalším sfanatizovaným vlastencom a veriacim, ktorí vidia vlastné bytie len po úplnom vyhladení "inovercov". Film podáva malú ukážku zo života mladého Žida, ktorý necíti nenávisť voči Arabom, ani po smrti svojho otca a mladej Arabky, ktorá tiež nemá v srdci zášť. Ich cesty sa stretnú a majú príbeh presne podľa pravidiel podobných filmov. Jediné čo ich odlišuje, je práve to prostredie a spôsob akým sa vyrovnávajú s prekážkami. Zaujímavé je rozprávanie deda tejto Arabky, keď vysvetľuje mladému priateľovi, ako vzišla nenávisť medzi týmito dvomi národmi. škoda toho nedotiahnutého záveru, ktorý bol už len zbožným želaním režiséra. ... ... ... Akcia: ** Vtiahnutie do deja: **** Realita: **** ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Všeobecně se mi filmy o židovské problematice nelíbí, protože mě Ti šílenci nezajímají. Z čistě filmového hlediska je to ale slušný snímek, který asi dost realisticky přibližuje úroveň myšlení účastníků izraelsko palestinského konfliktu. Je to smutné a beznadějné. A Linda Hardy - jak to že nehraje alespoň v nějakém seriálu na AXN ?? ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama