Reklama

Reklama

Konečná

(festivalový název)
  • Kanada Terminus
všechny plakáty
Krátkometrážní
Kanada, 2007, 8 min

Obsahy(1)

Jednomu obchodníkovi se v metru cestou do práce pověsí na paty podivná bytost. Zdá se, že ji nevidí nikdo kromě něj. Podle všeho ovšem i ostatní lidi pronásleduje něco podobného. (Festival krátkých filmů Praha)

Recenze (10)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Atmosférický, ale příliš artově psychologický snímek, který si můžete vykládat více způsoby... až na to, že se vám do nějakých výkladů nemusí chtít moc pouštět, protože vám může i těch osm minut přijít dost otravných. Přesně to se stalo mně, takže dávám "nijakých" 50%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hodně stylové a nápadité, pointu chápu, ale chtěl bych to vysvětlit. :D Myslím funkčnost toho světa a jsem zvědavý jak by vypadal můj paňáca. Možná to zní divně, ale od té doby koukám na betonové kvádry s respektem. :) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Opravdu pozoruhodný short jen co je pravda. Po psychologické stránce jsem s ním (potažmo samotným dějem) problém neměl, navíc ten konec mě nevýslovně potěšil, jenže každá mince má dvě strany. Tou druhou je fakt, že až na pár záblesků jsem se u jeho sledování i dost nudil a to to trvá jen 8. min. Na podobné kousky musím mít asi náladu - Shorter ovšem odvedl skutečně dobrou práci, co se hudby týče. ()

Eržik 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavé. Má to jen osm minut a já už dalších patnáct přemýšlím nad mnohočetným významem a různými zastoupenými alegoriemi. Sám jsem si často vědom svého sloníka, který mě neunávně pronásleduje... Ale hlavně si uvědomuji, že pokud se budu neustále točit zády a snažit se ignorovat onu olbřímí zřejmost, tak mi nedá klidu. Jediné, co je potřeba, je se otočit a konstatovat: "Ano, jsi paňák z panelů a kvádrů, co rád trsá. Máš pravdu. Je načase rozejít se s partnerkou./Dát výpověď./atd." A ona výčitka si nepochybně odkráčí k jinému ignorantovi. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Což o to, nápad to byl veskrze zajímavý. Jenom je problém, že zůstalo pouze u nápadu a za těch osm minut se nic jiného než ten nápad nestalo. Kdyby to končilo nějakým vyřešením pointy, tak bych neváhal přisadit další hvězdičku, ale takhle to na mě skončilo příliš nijace, než abych mohl jít s hodnocením nad průměr. 55% ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Trosku psycho, trosku cernohumorne ale hlavne zajimave a na plose osmi minut se podari zadelat i na nejake to premyslenicko, co tim vlastne pan reziser myslel. ()

Reklama

Reklama