Reklama

Reklama

Bydlení budoucnosti

(TV film)
  • Rakousko Das Haus der Zukunft
všechny plakáty
Rakousko, 2006, 44 min

Obsahy(1)

Pasivní domy přinášejí až devadesátiprocentní úspory nákladů na vytápění.

Ještě před dvaceti lety byly pasivní domy považovány za sny z říše science fiction. Dnes jich jsou na světě už tisíce. Primát ve stavbě a podpoře pasivních domů má Rakousko. Není proto divu, že rakouští filmaři se snažili svým snímkem přiblížit veřejnosti slibnou technologii budoucnosti. Po dobu dvou let sledovali stavbu tři nových objektů a zároveň zdokumentovali už existující typické stavby.
Jako pasivní se dá postavit každá budova - rodinná vilka, komplex kanceláří nebo škola. Pasivní domy mají čtyři společné znaky: extrémně dobré zateplení, vzduchotěsný obal a speciální zasklení. K tomu patří ještě vzduchotechnika, která umožňuje odebírat teplo z vydýchaného vzduchu, aby objekt nezrácel energii. Stavební náklady jsou u pasivních domů jen nepatrně vyšší než u klasických staveb, zato úspora nákladů na vytápění je devadesátiprocentní! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

gumbo 

všechny recenze uživatele

Pěkný dokument, který velmi dobře ukazuje rozvoj tohoto nového odvětví stavebnictví v Rakousku. Pokud si chcete pořídit nový dům, tak se napřed podívejte na tento dokument. ()

Reklama

Reklama