Reklama

Reklama

Thunderbirds zasahují

  • Velká Británie Thunderbirds Are GO

V této futuristické loutkové fantazii pracují lady Penelope a profesor Brains pro organizaci Mezinárodní pomoc. Profesor vyvinul letadlo pro společnost Letadla nového světa, avšak špehové tajně pracující pro tuto společnost experimentální letoun ukradnou a Penelope s profesorem se vydávají na zběsilou honičku za padouchy, aby mohli stroj vrátit jeho právoplatným vlastníkům. O tomto celovečerním filmu pro celou rodinu se rozhodně nedá říci, že by mu chyběla akce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem 4 díly (bohužel bez titulků v angličtině - proto jen 4 díly) a i když děj je hodně jednoduchá záležitost, tak práce z loutkama a modelaama je krása. Málokdy se dá na něco tak zajímavého narazit. Seriál asi stojí za prd, ale ta loutková stylizace je přece jen kouzelně krásná a to si zaslouží další hvězdu. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Díky MGM jsem konečně viděl předobraz Team America, ale byla to docela bolest. Upřímně řečeno jsem to nakonec nedokoukal, protože jsem se vůbec nebavil. Asi jsem nedokázal přistoupit na to, že to bylo vše myšleno moc vážně a já měl zafixované ty loutky jako zábavné figurky ;-) ()

Reklama

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Nádherná ukázka šikovnosti animátorů. Jen pomocí šoupátek, hejblátek, animace loutek, které dokonce hýbou ústy, a malých ohňových efektů dokázali udělat na tehdejší dobu krásný film. Příběh je velmi prostý, ale celkem pěkně vygradovaný a nakonec i ta romantika tam je. Čtyři hvězdičky to nejsou, ale velmi silné 3 určitě. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu prakticky nehodnotitelné. Fanoušci a milovníci seriálu budou nadšení, stejně jako nostalgicky smýšlející obdivovatelé Team America: Světovej policajt, který využívají legendárního loutkového seriálu opravdu vydatně. Bohužel samotný film není laděn vtipně, snad kromě postavy Penelope a jejího věrného řidiče... Tohle duo je velmi zábavné. Jinak lze jen tiše sledovat miniaturní práci loutkových kouzelníků, kteří nejen s postavičkami, ale také budovami a loděmi dělají komplikovaná spojení jednoduchých pohybů, které dnes bohužel neokouzlí. Přesto nostalgie a jistá síla dobové ikony tu stále je a neztratí se. Jen varuji lidi, kteří nedokáží film vnímat v "čase, kdy byl natočen", protože Thunderbirds nejsou filmem pro dnešní komerční publikum s naprosto odlišným očekáváním. PS: komu se nelíbí myšlenka loutek ala Team America, může zkusit hrané Thunderbirds v režii Jonathana Frakese. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Rozhodně sledování tohoto prapodivného snímku mi na rtech vykouzlil úsměv. Aspoň ze začátku. Jako bych sledoval parodii na 007, která se tváří hodně vážně. Nebo nějaký nafouknutý špiónážní film, kde děj vám ale nedovolí z určitostí řící: Ano je to opravdu nesmysl. Ale popřádku. Velké triky, (mimochodem film je uveden jako animovaný, poznáte, že jsouto triky) rozmáchlá scéna, sci-fi prvky, příběh posazen někam do budoucnosti, všude cítíte britskou vážnost a sebeironii. Ale co je nejvíce vlastně srandovní, je to, že se díváte na loutky. Vše je celkem reálné, natáčeno v exteriérech, jen hlavní hrdinové jsou jakýsi panáčci z umělé hmoty. Ale celek kupodivu nevypadá špatně. Takže výsledek, příběh je opravdu pro celou rodinu (nečekejte žádný pixar) a je trochu laciný, ale klobouk dávám dolů před technickou dovedností tvůrců roku 1966. Zkrátka a dobře každý musí posoudit sám. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení zničení lodi Zero-X II v Craigsville trvalo asi dva dny. (Jan.Kanak)
  • Během natáčení byly použity dva různé modely lodi Zero X. Byly tak pečlivě vytvořené, že v hotovém filmu je lze rozeznat pouze drobným prozkoumáním jejich linií obložení. (Jan.Kanak)
  • Aby mimozemští kamenní hadi mohli dýchat oheň, byly vybaveny raketami Schermuly. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama