Reklama

Reklama

Snídaně se Scotem

(festivalový název)
  • Kanada Breakfast with Scot
Trailer

Obsahy(1)

Jedenáctiletý Scot se po matčině smrti zabydluje v domácnosti svého strýce. Ten a jeho partner Eric, bývalý hokejista NHL, se musí srovnat s tímto vpádem do jejich zaběhnutého, velice macho, velice sportovního a velice heterosexuálním dojmem působícího života. Scot, který má rád muzikály, make-up a barevné šaty s glitry, si v tomto drsně mužném domově hledá svoje místo – a postupně rozbíjí pečlivě vystavěnou fasádu svých dočasných otců. Půvabná a divácky přitažlivá komedie o rodičovství, odvaze být sám sebou a hledání rovnováhy mezi hokejem a vášní pro boa z peří, která okouzluje hrou s obracením stereotypů a výkonem Noaha Bernetta v roli Scota. [Mezipatra 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

fruitbueno 

všechny recenze uživatele

Už jsem si zvykla na to, že čím nenápadnější snímek, tím je lepší. Na tomto skromném projektu mě nejvíc zaujala nenásilnost, naprostá přirozenost v "ožehavých" tématech a v podstatě i ve vlastním pohledu na věc. Dětská perspektiva, pocit "být jiný", "žít jinak" a "cítit jinak". Podané s nadhledem, ale ne hloupě, s ironickou nadsázkou, ale ne škodolibě a zle, podané prostě normálně, lidsky. Všechno toto jsou fráze, duté a znějící doztracena. Podívejte se na film, budete souhlasit :-) ()

Back_At 

všechny recenze uživatele

"Cause you're gonna grow alot. You're gonna get taller, your voice is gonna change,your face is gonna change. It'll all be amazingly different. But it'll all happen so slowly you won't even notice." I přesto, že jsem tomuto filmu nedala plný počet hvězd, tak je jedním z mých oblíbených filmů. Líbí se mi co prezentuje (lgbt, odlišnost, jak člověka ovlivňuje životní stud, jak se vypořádat stím, když je člověk jiný... a jak být šťastný) i způsob jakým tak činí, humor, herecké výkony, sportovní prostředí. Troufám si říct, že vidět ten film dřív, tak by mi dost pomohl přijmout sama sebe a být šťastnější, ale i přesto - díky. ()

Reklama

depony 

všechny recenze uživatele

Kupodivu velmi příjemná komedie [tohle drama skutečně není, i když v pozadí je drama i prachobyčejná trapná parodie Scary Movie nebo Disaster Movie] o homosexuálním páru, který žije v "utajení", než jim život naruší nevlastní synovec jednoho z nich, Scot. Svou zženštilostí, extravagancí a extrovertním přístupem ke všemu a ke všem jim nabourává jejich soukromí, tabu, o nichž se nemluví. Eric je bývalý slavný hokejista a rváč. Po úraze se uchýlí do ústraní moderování sportovních událostí. Sam je právník, který si zvykl na utajenou domácnost, kterou s Ericem prožívají. Jeho bratr Billy se díky závěti bývalé přítelkyně stane opatrovníkem jejího syna. O dítě zájem nemá, dokud neuslyší zmínku o finančním příspěvku z její pojistky. Než si pro Scota přijede, zabydlí se Scot u Erica a Sama. Dochází ke vtipným střetům dvou rozdílných osobních přístupů, k narážení a postupnému odbourávání předsudků. A ačkoliv to působí někdy příliš prvoplánově, věřte nevěřte, umí tenhle snímek i překvapit:) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Snídaně se Scotem je založena na staré známé povídačce, která běží prakticky téměř přesně podle učebnicových příkladů na výrobu amerických (zde tedy kanadských) romantických komedií - je tu opět osoba, která nemá ráda děti, ale nakonec zjistí, že bez nich nemůže být, plus další klišé a dialogy okolo, které tvoří základ masové většiny dnešní filmové produkce. Tak proč ty 4*? Protože to byla příjemná oddychovka se sympatických hlavním párem a s jistým hybridem Dorotky a Petra Pana (opravdu velkou část filmu jsem tápal nad pohlavím Scota). Navíc to mělo i humornou stránku, která doplňovala linii rodinného filmu. ()

wata 

všechny recenze uživatele

Nie zlé, vcelku dobre sa to pozeralo. Ale predsa sa mi zdá, že postavy nie sú dobre vykreslené. Scot ( s jedným T! :)) je sympatický, ale neverila som, že by sa tak ľahko vzdal svojich hodnôt. Niektoré scény ma mali priviesť do rozpakov, no nestalo sa.. Ale jingle bells si budem chvíľu pospevovať. :D ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama