Reklama

Reklama

Královská hra

  • Španělsko El rey de la montaña (více)
Trailer

Teď se musí snažit o jediné: zůstat naživu. Na cestě za přítelkyní potkává Quim u benzinové pumpy atraktivní, vyzývavou Beu, a neodolá jejím svodům. Po kratičkém sexu však dívka využije jeho nepozornosti a zcizí mu peněženku i s doklady. Quim ji pronásleduje opuštěnou horskou krajinou. Jeho cestu náhle přeruší kulka vypálená z hlavně neznámého odstřelovače, který si ho znovu a znovu bere na mušku. Během útěku lesem narazí na Beu, která se rovněž stala cílem šíleného střelce. Oba teď musejí společně čelit nepochopitelnému nebezpečí a snažit se o jediné: zůstat naživu. Před smrtí je může zachránit pouze zběsilý útěk bez odpočinku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

POMO 

všechny recenze uživatele

Drám a thrillerov s týmto posolstvom (nechcem spoilovať) už tu bolo niekoľko a tento neprináša nič nové, naopak môže vyznieť prvoplánovo. Na druhú stranu však tému zasádza do neopozeraného prostredia odľahlej španielskej divočiny, a s napätím pracuje brilantne. Väčšinu stopáže netušíme, kto a prečo poľuje na hlavné postavy (tie iba nechápajúc v zúfalstve utekajú pred svištiacimi guľkami), čo filmu dodáva až mystický nádych. Silným motorom snímky je tiež vzťah utekajúcich, ktorý sa z prvotnej nedôvery mení v závislosť na tom druhom a potrebu ho ochraňovať (čo ústi v asi najsilnejšiu scénu). ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Nápad ucházející, napětí pěkně se stupňující, jen mi to nepřineslo to, co jsem očekávala. Čekala jsem, že mě to prostě posadí na zadek, bude se mi o tom ještě několik nocí zdát, pokud vůbec budu schopná ze strachu usnout. A nic z toho se nedělo. Film skončil, já si sice oddychla, ale zaklapla noťas a šla v klidu na kutě. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

UPOZORNĚNÍ: Nečtěte, pokud jste film ještě neviděli. Klasika subžánru, kdy oběti běhají po lese a někdo velice nebezpečný se je snaží ulovit. Takže vlastně žádné objevení Ameriky. Ke třem hvězdám mě donutila poslední třetina filmu, kdy se tajní zabijáci objevili v celé své parádě. Protože toto se objevuje poslední dobou ve filmech víc a víc, znamená to nový sociologický fenomén. Takže tento film není jen o pouhém lovení lidí, je o tom, že děti se v tomto tisíciletí stávají čím dál více agresivnější. A jak ukazuje tento film, vlastně si své chování ani neuvědomují. Jako humanista bych mohl říct: tyto děti potřebují zvláštní péči. Jako příslušník Vězeňské služby, který o iluze již přišel, říkám: co nejtvrdší režim a v kriminále těžkou práci. Žádné video, pinec, monopoly... --- O této části jsem ochoten s kýmkoli polemizovat. Jinak byl film natočen dobrou kamerou, v pěkných exteriérech a se svůdnou Maríí Valverde. A trošičku mi připomínal film Ils. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hrozná ptákovina.. Postavy jednají úplně nesmyslně, nehledě na to, že protagonista je nesympatický, ufňukaný a neschopný kretén. Ve finále jsem měl navíc pocit, že film se snaží divákovi podsunout jakousi moralitku o škodlivosti počítačových stříleček, ale budu to brát jen jako svou paranoidní myšlenku a nezahrnovat to do hodnocení... Ne, tohle prostě ne... tady si ze mě filmaři dělají dobrej den a na drzovku zkouší jak moc velký diletant může filmař být a přitom mu ještě pořád budou blázni tleskat.. Ale má to super přírodu a María Valerde je krásná holka.. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Ano, Španělé opravdu napínavé filmy umí a za to jim tleskám! TENTO FILM MÁ NAVÍC překrásné prostředí, příroda, barvy....... navíc dobré herecké výkony a příběh se zajímavým koncem. Film rozhodně DOPORUČUJI. "El rey de la montana" vypráví příběh o mladém páru, který se ztratí v lese a na který zahájil lov šílenec. Před smrtí je může pouze zachránit útěk bez odpočinku... A co horší, šílenec má k dispozici zbraň a neobvykle agresívního psa. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V celom filme, ktorý sa odohráva v španielskej divočine, sa objaví iba 7 hercov, resp. postáv. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama