Reklama

Reklama

Královská hra

  • Španělsko El rey de la montaña (více)
Trailer

Teď se musí snažit o jediné: zůstat naživu. Na cestě za přítelkyní potkává Quim u benzinové pumpy atraktivní, vyzývavou Beu, a neodolá jejím svodům. Po kratičkém sexu však dívka využije jeho nepozornosti a zcizí mu peněženku i s doklady. Quim ji pronásleduje opuštěnou horskou krajinou. Jeho cestu náhle přeruší kulka vypálená z hlavně neznámého odstřelovače, který si ho znovu a znovu bere na mušku. Během útěku lesem narazí na Beu, která se rovněž stala cílem šíleného střelce. Oba teď musejí společně čelit nepochopitelnému nebezpečí a snažit se o jediné: zůstat naživu. Před smrtí je může zachránit pouze zběsilý útěk bez odpočinku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Španělé filmy umí, tenhle je však neobyčejně hloupý. Hlavní hrdina má předepsaná všechna naivní klišé. Laškuje s cizí holkou a pak se diví, že ho okradla. Sjede z cesty na odbočku, to už je vám jasné, že je v háji. Většinu filmu pobíhá po lese jako magor bez rozmyslu, aby dělal jednu botu za druhou. Když konečně vymyslí fintu, je to už tak nějak jedno. Kdo je záhadným střelcem/střelci, má být zřejmě šokující. Ani ne šok, jako spíše znechucení. Jediné krásné na celém snímku je kamera, jelikož snímá nádhernou horami protknutou krajinu oděnou do podzimního hávu. Hudba je příkladná do doby, než se změní v nepříjemné pazvuky, a jeden si chvílemi říká: slyším tanky? v lese? ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru prekvapivo svieža, nevídane podarená kamerová exibícia v krásnych sychravých lesných exteriéroch. Trošku to asi chcelo v úvode sa povŕtať hlbšie v charakteroch, nie len ukázať jednu spoločnú "rýchlovku" na benzínke, pretože napriek tomu, že táto zvrátená poľovačka na ľudí nenudí a nestráca tempo, tak mi boli pekne povedané obaja úplne ľahostajným mäsom na odstrel. Rovnako tak veľké odhalenie už nikoho, kto má podobných trillerov zopár určite napozeraných, dnes asi už príliš neodrovná. Celkovo však podarený šanielsky nerváčik bez výraznejších logických kravincov, takže rozhodne potešil :-) ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem teda více podle hodnocení. Zaprvé není to žádný pár ale jakýsi chlap a jakási ženská (kteří spolu nic nemají - žádný vztah ) Za druhé jestli ten pes byl agresivní tak teda nevím :-). K filmu dobrý thriller, kterého pohřbívá konec je takový dost blbý. Na podívání dobré i po čase bych se na něj podíval. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

A tak nakonec musím uznat, že se jedná o povedený nimrodský survival thriller, který sice nepřináší nic nového nebo světoborného, ale fanouška žánru dokáže s přehledem uspokojit. Španělé se již tradičně prezentují kvalitní filmařinou ruku v ruce s vysoce konzumovatelným castingem a hereckými výkony. Tento kousek se navíc může pochlubit svěžími exteriéry, takže ve výsledku můžu hořekovat pouze kvůli plytkosti scénáře, jež nechává diváka hupnout po nohách "kamsi, do čehosi, kde se cosi" odehraje, čímž to zhasne. Ale co, těch 80 minut jsem se bavil víc než dobře, takže slabší 4* se udělit nebojím. 70% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Realistický survival horor španělské provenience. A když píšu realistický, tak myslím realistický, protože v celém filmu není o moc víc než neustálý útěk k smrti vyděšeného chudáka, který se Bůh ví proč znelíbil neznámému vrahovi s odstřelovačskou puškou. Což je i jeden ze dvou největších nedostatků Královské hry. Film plyne prakticky bez scénáře, děj se postupně stává stereotypní a místo toho aby napětí gradovalo, tak upadá. To je ta druhá výtka. Nebýt krásné Marii Valverde, tak mě byly postavy v podstatě ukradené a jejich boj o život se mnou vůbec nehnul. Vše se trochu vylepšilo až ke konci, kde díky změně přístupu kvalita mírně vzrostla a můj zájem vzrostl též. Co si zaslouží pozornost je práce s kamerou, ta je doopravdy excelentní. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V celom filme, ktorý sa odohráva v španielskej divočine, sa objaví iba 7 hercov, resp. postáv. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama