Reklama

Reklama

Královská hra

  • Španělsko El rey de la montaña (více)
Trailer

Teď se musí snažit o jediné: zůstat naživu. Na cestě za přítelkyní potkává Quim u benzinové pumpy atraktivní, vyzývavou Beu, a neodolá jejím svodům. Po kratičkém sexu však dívka využije jeho nepozornosti a zcizí mu peněženku i s doklady. Quim ji pronásleduje opuštěnou horskou krajinou. Jeho cestu náhle přeruší kulka vypálená z hlavně neznámého odstřelovače, který si ho znovu a znovu bere na mušku. Během útěku lesem narazí na Beu, která se rovněž stala cílem šíleného střelce. Oba teď musejí společně čelit nepochopitelnému nebezpečí a snažit se o jediné: zůstat naživu. Před smrtí je může zachránit pouze zběsilý útěk bez odpočinku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Realistický survival horor španělské provenience. A když píšu realistický, tak myslím realistický, protože v celém filmu není o moc víc než neustálý útěk k smrti vyděšeného chudáka, který se Bůh ví proč znelíbil neznámému vrahovi s odstřelovačskou puškou. Což je i jeden ze dvou největších nedostatků Královské hry. Film plyne prakticky bez scénáře, děj se postupně stává stereotypní a místo toho aby napětí gradovalo, tak upadá. To je ta druhá výtka. Nebýt krásné Marii Valverde, tak mě byly postavy v podstatě ukradené a jejich boj o život se mnou vůbec nehnul. Vše se trochu vylepšilo až ke konci, kde díky změně přístupu kvalita mírně vzrostla a můj zájem vzrostl též. Co si zaslouží pozornost je práce s kamerou, ta je doopravdy excelentní. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Thriller hrající hezky pěkně na nervy. Nesmyslů je tam asi tuna, ale to nebudu řešit. Podstatný je, co bylo a co ke konci následovalo. Protože to, co bylo, to mě dost napnulo a to, co následovalo, mě pro změnu vcelku solidně šokovalo. Ve výsledku musím říct, že nebýt naprosto debilního námětu, jedná se o solidně natočený film. Každopádně palec nahoru režisérovi za to, že mi v příběhu vysvětlil, že ústřední hrdina jede po státovce za přítelkyní, která, předpokládám, nebydlí stovky kilomterů od něj, a nakonec se děj odehrává v přírodě, která připomíná Černobylské okolí...akorát bez té radiace. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Španielský "Eden Lake" alebo "ES kinder - komando"... ano ano príroda bola pekná, taktiež istá miera napätia, ale čo je hlavné... nechýbal tuna ľudský zmysel pre humor. 5/10, pretože rôzne sekvencie a uhol pohľadu kamery má zmysel... inak to ten zmysel postráda, pretože mnohokrát vydené - inak podané, ešte k tomu relatívne slabšie, ale dajme tomu... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Další přírůstek do zvětšující se rodiny kvalitních španělských (potažmo evropských) hororů (thrillerů) z venkovského prostředí. Co se týče feelingu a atmosféry, pohybuje se El Rey de la montaña někde mezi britským Wilderness a španělským Escalofrío. Neboli je na tom zatraceně dobře. Skvěle je na tomto filmu také vidět, jakou sympatickou proměnu prodělal za posledních pár let subžánr slasher. Kde jsou ty doby, kdy se hledělo především na počet obětí a na zábavnost jejich úmrtí (totiž 80. léta, popřípadě Vřískoťácká éra)? Upřímně doufám, že pohřbeny a zapomenuty. Dneska se hraje na realističnost, hrdinové skoro od první chvíle vědí, že jsou v pěkným srabu, a tvůrci jim jejich situaci nechávají sežrat. A tak to má být. Kdo bude chtít kritizovat, určitě si zde něco najde (minimálně scénář není z nejkvalitnějších), ale já jsem si těch 80 minut opravdu užil. Jenom by mě zajímalo, kolikrát ještě bude moci být ten "relativně originální element" (nechci spoilerovat) použit, než se z něj stane klišé... ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Nařachaný španělský thriller s příchutí hixploitation, ve kterém sledujeme Quima valícího si to za svou přítelkyní přes španělský zapadákov. Na cestě zastaví na benzinové pumpě, kde to zasune do atraktivní dívky Bey, která se nezdá a ukradne mu peněženku i s doklady. Quim se vydává za jejím bílým golfíkem a sjíždí z hlavní silnice na horské klikaté cestičky. Místo Bey však zanedlouho nachází díru po kulce na svém volvu a střetává se s maskovaným útočníkem. Tímto okamžikem nastává boj o holý život, do kterého se ne příliš překvapivě dostává i Bea. Dvojice prchá nádhernou přírodou a neznámý počet útočníků vyzbrojený mimo jiné i ostřelovací puškou je jim stále v patách. Vlastní příběh je vystavěn naprosto parádně a za pomoci vynikající práce s kamerou a naprosto uvěřitelných hereckých výkonů vytváří poctivé napětí, kterému dodává šťávu ještě anonymita útočníků, jež má divák šanci shlédnout pouze v několika nic neodhalujících záběrech. Po rozpačitém startu nabírá snímek až děsivě na obrátkách a s přehledem drží diváka napnutého až do samotného, pro někoho šokujícího finále. Výsledný dojem je kvalitní kousek, který by neměl ujít žádnému fandovi explotační kinematografie, ale s přehledem jej stráví i divák, který na tuto filmovou odnož nijak zatížený není. Hodnotím čtyřmi hvězdami. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V celom filme, ktorý sa odohráva v španielskej divočine, sa objaví iba 7 hercov, resp. postáv. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama