Reklama

Reklama

Královská hra

  • Španělsko El rey de la montaña (více)
Trailer

Teď se musí snažit o jediné: zůstat naživu. Na cestě za přítelkyní potkává Quim u benzinové pumpy atraktivní, vyzývavou Beu, a neodolá jejím svodům. Po kratičkém sexu však dívka využije jeho nepozornosti a zcizí mu peněženku i s doklady. Quim ji pronásleduje opuštěnou horskou krajinou. Jeho cestu náhle přeruší kulka vypálená z hlavně neznámého odstřelovače, který si ho znovu a znovu bere na mušku. Během útěku lesem narazí na Beu, která se rovněž stala cílem šíleného střelce. Oba teď musejí společně čelit nepochopitelnému nebezpečí a snažit se o jediné: zůstat naživu. Před smrtí je může zachránit pouze zběsilý útěk bez odpočinku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hrozná ptákovina.. Postavy jednají úplně nesmyslně, nehledě na to, že protagonista je nesympatický, ufňukaný a neschopný kretén. Ve finále jsem měl navíc pocit, že film se snaží divákovi podsunout jakousi moralitku o škodlivosti počítačových stříleček, ale budu to brát jen jako svou paranoidní myšlenku a nezahrnovat to do hodnocení... Ne, tohle prostě ne... tady si ze mě filmaři dělají dobrej den a na drzovku zkouší jak moc velký diletant může filmař být a přitom mu ještě pořád budou blázni tleskat.. Ale má to super přírodu a María Valerde je krásná holka.. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Predstierane angažovaný výgrcok. Stretnutie hlavnej dvojice nedáva v súvislosti s finálnou pointou pražiaden zmysel, s motívami postáv sa tu narába ako s papierovým oblečením na jedno použitie. Že už sa dnes skutočne každý môže stať "filmárom" ma neprekvapuje a vlastne ani nesere. Jeden nikdy nevie, odkiaľ svieži vietor zavanie. Ale že sa aj takéto skrz naskrz nepoctivé skomoleniny dočkajú hoci len čiastočného úspechu, to už na zamyslenie je! ()

Reklama

headcrab 

všechny recenze uživatele

Sááákra, škoda, že to neskončilo trošičku jinak, pak bych dal možná i 5*. Ale i tak to je super filmek, s krásnou horskou přírodou s podzimním pochmurným lookem/feelingem, s ještě krásnější Maríou Velvarde (jednou chci španělku >_< ), a s výtečnou kamerou, která je mj. občas z "first person" pohledu, což potěší určitě nemálo hráčů :). Záporák pak docela překvapující (v dobrym slova smyslu), což společně s pointou nepůsobí vůbec nereálně. Btw docela by mě zajímalo, jak tohle bude vypadat v HDčku, protože už ten připosranej dvdrip vypadal nevšedně kvalitně o_O. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Thriller hrající hezky pěkně na nervy. Nesmyslů je tam asi tuna, ale to nebudu řešit. Podstatný je, co bylo a co ke konci následovalo. Protože to, co bylo, to mě dost napnulo a to, co následovalo, mě pro změnu vcelku solidně šokovalo. Ve výsledku musím říct, že nebýt naprosto debilního námětu, jedná se o solidně natočený film. Každopádně palec nahoru režisérovi za to, že mi v příběhu vysvětlil, že ústřední hrdina jede po státovce za přítelkyní, která, předpokládám, nebydlí stovky kilomterů od něj, a nakonec se děj odehrává v přírodě, která připomíná Černobylské okolí...akorát bez té radiace. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru nadprůměrná věc. V minimalismu a realističnosti může být síla, pokud víte, jak na to a umíte to. Navíc scénář je sice jednoduchý, ale má i nějakou myšlenku (k níž ostatně odkazuje i název filmu). Hodně mi to ze začátku připomnělo výstavbu příběhu u Spielbergova Duelu. Taky jednoduchý nápad pečlivě sestavený. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V celom filme, ktorý sa odohráva v španielskej divočine, sa objaví iba 7 hercov, resp. postáv. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama