Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sanjay (Aamir Khan) trpí ztrátou krátkodobé paměti a může si pamatovat věci jen patnáct minut. Proto má užitečné informace vytetované na těle. Chitra je studentka, která potřebuje najít zajímavého pacienta pro univerzitní projekt. Když Chitra objeví Sanjaya, najde i poznámky v jeho deníku o jeho milostném životě s Kalpanou. Také zjistí pravdu, kdo Sanjay opravdu je, jaký je jeho aktuální stav a že hledá osobu, která je za to zodpovědná. Chitra mu chce jakkoli pomoci najít chybějící části a nějaké vodítka v jeho příběhu a také zjistit, co se stalo s Kalpanou. (Negatif)

(více)

Recenze (25)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Nolanovo Memnto natažené do monstózních rozměrů. Když pominu nelogické chování a chyby, kterými se film hemží musím konstatovat, že to není tak zlé. Samozřejmě nechápu Indickou mentalitu, ale ty videoklipy byli fakt moc i na mě. Romantická rovina se mi líbila. Bylo to vtipné, bylo to dobře zahrané, se sympatickou dvojicí. Vlastně jsem se díval na dva filmy, o čemž svědčí i stopáž. Dramatická rovina byla přehrávaná, právě ona byla plná chyb a nelogičnosti, ale stále by to šlo. Kdyby nezrychlovali jinak solidní akci. Choreografie bitek byla fajn, ale to zrychlení bylo absurdní a hloupé. Kdyby ta akce nebyla zrychlená, dal bych 4*, ale takhle to vypadalo, jako by se tam mlátil Charlie Chaplin. ()

Dman 

všechny recenze uživatele

Ach jo, moc rad bych dal 4 hvezdy, protoze film jsem si prijemne uzil a jak uz psal Tony.cs, vlastne jsem se dival na dva filmy najednou, coz byl dobrej napad ve scenari a to ze ma film pres 180 minut, vubec nevadi, ale ty videoklipy!! grrrr, hruza! Tim jste mi to opravdu pokazil pane Murugadoss, takze priste vystrihat hitparadu a bude to ok :) jinak Vendeta super! ()

Reklama

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že príbeh ma dostal. V prvej polhodine som síce mala každých 5 minút chuť to vypnúť, lebo takéto príbehy bytostne nenávidím, ale nejako to nešlo, musela som to vidieť, zvlášť keď došlo na spomienkovú časť, tá bola na rozdiel od ostatku aj krásna, nie len dobrá. Toto je asi prvý film kde Aamira vidím v romantickej polohe, alebo ak som ho aj doteraz v takej roli videla, neutkvela mi v pamäti, takže za moc nestála, zato tento film budem mať v hlave dlho. Vyronila som potoky sĺz a určitú časť filmu som videla len cez prsty, ktorými som si zakrývala oči aby som nevidela ten masaker. Ale ako príbeh je to skvelé. Dostane sa pod kožu, toho darebáka máte chuť zabiť rovnako ako Sanjay a v duši cítite hrôzu zo zmaru, ktorý Ghajini v živote dvoch ľudí spôsobil. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vyprávění o mírně legračním příběhu lásky se záměnou se střídá se současností, kdy se hlavní hrdina po drastickém zážitku a zranění mozku proměnil v něco jako golema, který necítí bolest a jen kolem sebe mlátí a mlátí, aby dosáhl pomsty. Neskutečně neuvěřitelné. Aamir ho opravdu hraje jako monstrum, jemuž každých 15 minut dojde baterka a musí tedy začínat nanovo. Indická policie je zde podaná takovým způsobem, že bych se k ní neobrátila o pomoc, ani kdyby se mi zaběhla kočka. Buď jsou policisté jenom tupí a neschopní, nebo úplatní, případně rovnou táhnou se zločinci. Ti ale taky nejsou žádní géniové, protože svého protivníka nezničí, i když k tomu mají spoustu vhodných příležitostí. ___ Milostná linka byla naivně fajn (trochu na způsob filmu Přítelkyně pana ministra), ale ta odplata byl blábol bez jediného uvěřitelného momentu. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Kupodivu mi to nezprotivila ta neskutečná kombinace žánrů- romantická love story, temný thriller, rozjuchaný muzikál... Hodnocení jsem snižoval s přibývajícími minutami, ke konci už to pro mě bylo opravdu k nevydržení. Naopak z počátku jsem žasl nad množstvím nádherných, silných, neotřelých momentů a nad mou ochotou přistoupit na příběh založený na zjevných nesmyslech, odporujících primitivní logice. Ghajini se mi nelíbil- ani film, ani hlavní záporák téhož jména. Pokud by to přežil, ještě bych tomu jednu pecku sebral. Ten film je pro mě ale nezamýšleným, užitečným příspěvkem do aktuální společenské diskuze o migraci. V Indii žije z našeho pohledu v podstatě na skládce miliarda lidí, kteří mají jedinou touhu- mít se lépe, než se mají. Vyrůstají ve společnosti, kde má lidský život hodnotu orgánů na transplantaci. Nemají jiná mravní měřítka, boháč je pro ně člověkem, před kterým se budou všichni pinožit a ponižovat, aniž by jim na tom přišlo cokoliv divnýho. Když jim otevřeme pomocnou náruč, do měsíce můžeme mít většinu z nich tady u nás. Nedělejme to. Nechme je chlácholit tříhodinovými bollywoodskými filmy, ve kterých někteří z diváků uvidí poprvé ve svém životě něco tak neskutečného, jako je splachovací záchod. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Podle filmu byla vytvořena stejnojmenná hra, podle tvůrců vůbec první indická 3D akční hra. Hráč v ní ovládá Sanjaye, jenž je vymodelován podle herce Aamira Khana. Ten svou postavu i nadaboval. (Raztubyl)

Reklama

Reklama