Reklama

Reklama

Přátelská rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti. Jonesesovi mají lepší vztahy a rodinné návyky, než kterákoli rodina ve městě. Jediný problém je, že oni vlastně nejsou rodina, ale zaměstnanci tajné marketingové organizace… Absolutně dokonalá rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti na předměstí. Jejich noví sousedé jsou jimi nadšeni a Jonesesovi mezi ně hladce a přirozeně zapadnou. Tedy do té doby, než je potká náhlá tragédie a oni musejí přehodnotit své životní priority. Steve (David Duchovny) a Kate Jones (Demi Moore) mají vše, co by si manželský pár jen mohl přát: jejich děti, Jenn (Amber Heard) a Mick (Ben Hollingsworth), jsou inteligentní a zároveň atraktivní, žijí v bohaté čtvrti a jejich krásný velký dům je plný prvotřídních věcí. Nedávno se Jonesesovi spřátelili se svými sousedy, Larrym (Gary Cole) a Summer (Glenne Headly). Jenže nic není takové jaké se zdá. Když se na Jonesesovi podíváte blíže, začnete mít nepříjemný pocit, že něco zlověstného číhá hned pod povrchem. Až když musejí čelit nečekané katastrofě, ukáže se, kým ve skutečnosti jsou. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Snad nebude tajemství a překvapení, když řeknu, že jsem na to koukal kvůli Duchovnemu. Film má neotřepaný námět. Který je určitě zajímavý. Ovšem jako komedie to neobstojí, ani kdyby se to sebevíc snažilo. Film není nějak vtipný ani humorný. Párkrát jsem se pousmál. Marketing hýbe světem a "rodina" Jonesových prostě ví jak na to. Zkrátka drsná a krutá pravda - což se taky na konci filmu ukáže. Jeden herec neutáhne film. A ani tak výtečný jako je Ducháček. (44 procent) ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Téma (kritika?) dnešní konzumní společnosti je celkem "neomleté" a velmi trefné a v The Joneses je zpracováno na výbornou.Nejvíc si cením, že nás film netlačí k jednoznačným závěrům,ale jen poukazuje na aspekty a rizika daného životního stylu,pokud je doveden do extrému.Navíc je to celé podáno dost odlehčenou formou a ústřední dvojici(Demi-David) nechybí "chemie" a působí sympaticky...80% ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nápad s fiktivní dokonalou rodinou, která má za úkol vnutit svýmu okolí kdejakou blbost, se mi zamlouval hned od začátku. Druhá dějová rovina, ve který se probíraj vztahy a různý problémy členů týhle fiktivní rodiny, už mě moc nebavila. Určitě měl takovej nápad větší potenciál a dalo se z toho dostat mnohem víc. Takhle je to takovej průměrnej film na jedno zkouknutí. 60% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nahořklá originální komedie, takoví jsou Jonesovi. Díkybohu. Moc se mi líbilo, jak nepředvídatelně se děj vyvíjel, tím prvním nočním (doslovným) odhalením jsem byl vážně překvapený, skvěle obsazení herci, kteří v ty správné momenty přepínali z polohy "Jones" do polohy "zaměstnanec", neměli chybu. Napsal bych, že Jonesovi jsou příjemná podívaná, jenže to by asi nebyla pravda. Ale že jsou dobře natočená nepříjemná podívaná, to už zní lépe. A já si odteď budu dávat ještě větší pozor, když mi někdo o něčem řekne "To musíš mít!". ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě vážně bavilo. Brilantní nápad na zábavný film v čele s charismatickým Duchovnym. Joneses jsou vcelku nenápadná rodinka, možná až moc dokonalá... takže kde je háček? Doporučuji zjistit na vlastní oči, tenhle scénář mi v hlavě zůstane ještě dlouho. Celou dobu se to tváří jako obyčejný film pro každého, ke konci ale atmosféra houstne... Říkal jsem si, v čem průměrném si to můj oblíbený herec zase jednou zahrál, ale teď nepochybuji. Do něčeho podobného bych šel bez zaváhání určitě také, Duchovnyho agent má koule. Pak člověk jen žasne nad tím, jak tvůrci dokázali svůj produkt prodat. Má to totiž úžasný efekt co se týče základní myšlenky - donutilo mě to přemýšlet. Nadmíru příjemně strávená hodinka a půl, na kterou jen tak nezapomenu! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • V pôvodnom znení sa po 16. minúte filmu udeje chyba, keď po noci, kedy sa Jenn (Amber Heard) snažila zviesť Steva (David Duchovny), ráno pri káve Duchovny osloví herečku jej vlastným menom ("Amber, we should talk about..."). (Arsenal83)
  • Většina filmových záběrů ze školního prostředí byla pořízena na Carlton J. Kell High School v Mariettě ve státě Georgia. Mnoho studentů, kteří se ve filmu objevují, byly studenty právě této školy. (Conspi)

Reklama

Reklama