Reklama

Reklama

Lords of the Revolution: Andy Warhol

všechny plakáty

Obsahy(1)

Mezi lety 1964 - 1968 byla Továrna Andyho Warhola nervovým centrem módního New Yorku. V tomto půdním bytě na Manhattanu, Warhol a jeho družina travestitů, toxikomanů a společenských prominentů přetvořili ideu celebrity, znovu definovali experimentální film a objevili jednu z největších rockových kapel - Velvet Underground. Tento díl ze série VH1 o revolučních ikonách šedesátých let minulého století zahrnuje rozhovory s Lou Reedem a jinými pravidelnými návštěvníky Warholovy Továrny za jejích zlatých časů, kde se tento pop-artový malíř stal kulturním impresáriem. Líčí celebrity a jejich spory, mýtické večírky, kde se bohatá elita mísila s hladovějícími umělci a narkomany, stejně jako náhlý násilný čin, který málem zabil Warhola i scénu, kterou vytvořil. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

smrt.ka 

všechny recenze uživatele

Velice vkusně natočený dokument, ukazující Andyho ve světle krále POP-artu, krále New Yorku 60tých let, zkrátka krále své doby. Ale také ukazující Andyho jako podivína, tak trochu i krutého necitu, dokonce téměř až zrůdu, která - ať chceme nebo ne, hýbala/hýbe světem. Klíčovým středem filmu byly rozhovory z veterány, kteří si prošli onou Factory, ale ocenila bych také vhodně vybrané ilustrace - poměrně často se v dokumentech setkávám s nepříliš vhodnými ilustracemi; ať už jde o nic neříkající forografie, nebo vložená videa, která se s vyprávěním častokrát naprosto neshodují. Zde to drželo skvěle pohromadě, začalo to a skončilo, fungovalo to po celou dobu jako dobře zkonstruovaný celek. Nenudil - nemohl nudit. Nechával na divákovi, aby si udělal o slavném umělci obrázek sám. ()

NDroo 

všechny recenze uživatele

Vkusně pojatý dokument o enfant terrible své doby...ačkoli dokázal bych si to představit natočené trošku výstředněji, aby to k Andymu pořádně sedlo... ()

alanP 

všechny recenze uživatele

Aprílový zážitek: 1.4.09, slavnostní zahájení festilavu moffom, úvodní řeč 1. náměstka primátora města Brna, MUDr. Daniela Rychnovského, pak 3/4hodinový dokument z produkce televize vh1 puštěný z dvd a vlivem technických potíží rozsekaný cca na 6 kusů. Andy W. by měl určitě radost. ()

Reklama

Reklama