Reklama

Reklama

Průšviháři

(festivalový název)
  • Jižní Korea Gwasok seukaendeul (více)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu (Cha Tae-hyeon) je známý moderátor jednoho rádia. Při svém odpoledním pořadu mu do studia zavolá mladá dívka (Park Bo-yeong), která vychovává sama své malé dítě (Wang Seok-hyeon). Požádá moderátora o pomoc. Ten ji poradí, ať najde svého otce. Když se však jednoho dne mladá dívka objeví u dveří moderátora a řeknu mu „Otče“, změní se jim celý svět. Jak zareaguje náš hlavní hrdina? Je to určitě jeho dítě? (TylerGage)

(více)

Recenze (61)

Hees 

všechny recenze uživatele

Milá Korejská komédia, v ktorej ide v podstate o vzťah otca a dcéry. Otec vyzerá dosť mlado (asi je aj mladý) a pracuje v rádiu a má taký mládenecký život plný sexu atď. V tom sa mu do bytu nasťahuje dcéra a aby to nebolo ešte málo aj jej syn. Chlapec (Seok-hyeon Wang) je asi zo všetkých postáv najvtipnejší, aj keď má len zopár replík. Kórejci (Južná Kórea) vždy vedia spraviť takéto filmy s jednoduchou zápletkou a spravia ich tak, aby neboli hlúpe. Ako obligátne to aj býva v Kórejských komédiách či romantických filmoch herci veľmi dobre pracujú s mimikou tváre a Gwasok seukaendeul nie je výnimkou. Vyťažiť maximum s takého jednoduchého námetu je podľa mňa majstrovstvo. Napätia v tomto filme je veľmi málo pretože každý vie ako sa skončí. Dobrý film na oddych či pozretie s nežnou polovičkou (žena či dievča 15+ heh). ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

K Adrianovmu komentaru: vyborna volba hercov, najma maly Seok-hyeon Hwang a jeho herecky presne vyrazy - skutocne to nebolo detske presmradzanie sa pred kamerou, ale, chvalabohu, ani nic na styl Fanning sisters. // Vtipne, svizne, sisnute, pekne pointovane situacie, postupne vnasanie dalsich premennych, pricom film z nich aj skutocne tazi nove a vtipne momenty, na ktorych som sa doslova kosila, a to je teda co povedat. Co sa tyka sentimentality - nebolo to nic nad moju mieru akceptu v ramci korejskych filmov (opakujem: korejskych filmov). Co s nimi, ked sa radi dojimaju :P ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Nenáročná a povedená rodinná komedie jak má být. Rodinná, tím se tentokrát myslí "o rodinných hodnotách" jak podle šablony. Akorát mi nejde do hlavy, jak chlap, kterému je 32, uhraje dědu s 6tiletým vnukem :) To by bylo trochu moc rychlé i v Japonsku, natož v Koreji. Jasné, Mifune kdysi v podobném věku výborně uhrál hodně starého chlapa, ale také na něj byl namaskovaný... Tady, jelikož Cha Tae-hyeon vždy hraje mladé a krásné role, ho nechali hodně mladým... malinko skřípalo. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

To se to radí, když se nás to osobně netýká. A pak najednou stojí přede dveřmi problém. Chvilku mi sice trvalo, než jsem se srovnal s tím, že Tae-hyeon Cha hraje dědečka (než jsem si spočítal, že ano, že by mohl), ale jinak to nemělo chybu. Zmatkující Hjon-su, správně odrzlá Če-in, bezprostřední klučina Ki-dong. Dokonalá trojka rozehrávající zábavnou, byť spíš mile úsměvnou, než třeskutě vtipnou komedii, která se samozřejmě ve správný čas vytasí také s přesně dávkovanou porcí dojímavých momentů. Dialogy odsýpají, tempo mám pocit ani jednou neklopýtlo, jednotlivé scény jsou většinou skvěle vypointované, humor spíš jemný, bez typických korejských ujetostí. Zkrátka dokonalá rodinná pohodovka. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Cha Tae-hyeon je na tyto role přímo stvořený a zde měl k dispozici i velmi kvalitní protějšek, takže o zábavu bylo vážně postaráno. A jak dobře poznamenal Jirka, ta nečekaná návštěva udělala nejen v jeho krásném bytečku pořádný rozvrat :-) Ale s komediální stránkou věci by si snímek po celou dobu nevystačil, takže věci se pochopitelně začnou kapánek komplikovat a dojde i na dost působivé a dojemné scénky vyplývající z okolností. Sečteno a podtrženo, velmi příjemný film s kvalitním obsazením, jen u toho není radno příliš přemýšlet, mnohému se prostě nedá věřit, mimo jiné třebas Cha Tae-hyeon na dědečka úplně nevypadá :-) ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama