Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdy a hvězdičky

Působení médií na českou společnost. Vzestupy a pády mediálních hvězd v posledních deseti letech.

Ideální svět

O vlivu médií na českou společnost aneb Jak změnila reklama české prostředí v devadesátých letech. (Česká televize)

Recenze (7)

lena60 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto deset let od vzniku dokumentu. Takže mi Sedláčkův sestřih archivních televizních materiálů doplněný rozhovory s politology, pracovníky médií či českými "celebritkami" posloužil především k oprášení vzpomínek na mediální scénu 90. let (počátky vysílání TV Nova, rozmach bulvárních plátků, účinkování známých osobností v reklamě...). Úsměvná podívaná. ()

snaked 

všechny recenze uživatele

Po 10 letech od vzniku ještě zajímavější než tehdy. Oba díly mají nespornou informativní hodnotu a jsou zároveň zábavné. I když někdy je viděné spíše k pláči. Ach ty náš rybníčku... ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Cesta do pravěku, kdy vkus ještě diktovala televize a barevné časopisy a kdy se hudba nestreamovala, ba ani nestahovala, ale kupovala – je tomu teprve patnáct let… S odstupem získalo přidanou historickou hodnotu, schopnost mimoděk připomenout některé kořeny dnešního stavu věcí a zažehnat případné sklony k nostalgii. Pragmatičnost mediálních a reklamních šíbrů mrazila už tehdy. Skoro by to člověk mohl pustit dětem pro poučení, varování i pobavení, nebýt rozbředlosti tvaru, nafouknutého banálním kellerovským mudrováním a ambicí naplnit hned dvě normované televizní hodinovky. ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

Zhlednuto 2019...v době o které dokument mluví jsem byla na zakladce, tím pádem pro mě zajímavý úhel pohledu....btw kde jsou všichni teď 😁 ()

Reklama

Reklama