Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Deloris se vrací do role sestry Mary Clarence na prosbu jeptišek, které potřebují pomoci s nezvladatelnými žáky na střední církevní škole. Ani pro ni však první setkání nedopadne nejlépe. Přesto se rozhodne vytrvat, zejména když náhodou zjistí, že škola má být uzavřena, protože chybí peníze na její provoz. A protože jediné, co Deloris alias Mary Clarence umí, je zpívat, rozhodne se školu zachránit zpěvem. Zaveze žáky na vystoupení jeptišek ve starobinci a pak využije jejich nadšení z úspěšného vystoupení k tomu, aby z nich udělala školní sbor. A po úspěchu jeho prvního vystoupení přihlásí sbor do celostátní soutěže v Hollywoodu. Nepříliš ochotný otec Maurice sice akci povolí, ale pouze s podmínkou, že si na ni studenti sami vydělají. Těm se to sice podaří, ale ještě je tu proradný správce Crisp, který odhalí pravou totožnost sestry Mary Clerence a vydá se do Hollywoodu, aby na poslední chvíli vystoupení sboru zabránil. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (174)

solskjaer odpad!

všechny recenze uživatele

Nesmírně podbízivá a pitomá komedie, plná opravdu laciných a trapných rádoby humorných gagů. Ani trochu mi nepřišla vtipná představa zpívajících jeptišek. A když k tomu připočtu jak rychle se nevychovaní středoškoláci otočili k dobrému a jak trapně se všichni otočili k dobrému jen proto že Whopi Goldbergová v roli sestry si vzala veliký srdcedrásající proslov do duší těch studentů. A strašně zajímavé bylo , že celá třída se rázem proměnila v třídu plnou Whitney Houston a Karla Gotta, která svým zpěvem vydělává na provoz své školy.To je ale blbý! Vyloženě trapná podívaná z ještě blbejším dabingem mě teda ani trochu nerozesmála a když vidím ty neustálé reprízy tak vždy jen mávnu rukou, protože za nic víc to nestojí. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Zcela jistě si tenhle film nezaslouží 4*, ale také si zcela jistě nezaslouží jen pouhých 42%. Já bych to viděl alespoň na těch 55%. Vždyť takové oscarové hvězdy jako Whoopi Goldberg, James Coburn nebo Maggie Smith si takovou neúctu nezaslouží. Znáte snad podobnou hudební komedii s takovým hereckým obsazením? Já teda ne. Nevěřím tomu, kdo říká, že když viděl Sestru v akci 2 poprvé, tak se dobře nebavil. Samozřejmě, že k dokonalosti to má hodně daleko a k senzačnímu prvnímu dílu taky, ale přeci jen si to jako pokračování veleúspěšné komedie menší pozornost zaslouží. Záčatek se mi teda zdál docela obstojný a scéna kdy se Deloris setkává s Matkou představenou je nejdojemnější a nejlepší na celém filmu. Pak už začíná scénář trošku skřípat, ale Whoopi s jejím kolegyněmi v hábitu se to snaží zachránit. A mě připadá, že se to povedlo. Písničky jsou pořád stejně dobré, akorát jsou trochu modernější a vtipných scének a hlášek je tam taky dost. Já teda nevim, ale mě to na rok 1993 připadá pořád jako dobrá komedie a navíc když to srovnám s jinými pokračováními - není co řešit. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Převážně televizní režisér Bill Duke sice příliš "neujel", ale tak zbytečné pokračování aby člověk pohledal. To je taky hlavním jmenovatelem - zbytečnost. Scénář je naneštěstí plný klišé, přehrávání v některých vedlejších rolích je opravdu těžko uvěřitelné a jako celek to moc nedrží pohromadě. Viděl jsem i daleko horší pokračování, to však tvůrce příliš neomlouvá. Tenhle "Back in the Habit" se jednoduše neměl konat. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Príšerná slabota, robustný Bill Duke mal zostať pri herectve (nezabudnuteľný seržant Mac v PREDÁTOROVI). SESTRA V AKCII 2 má zlé všetko, cez trápny podtitulok (OPÄŤ V HABITE) cez nové podporné postavičky (Jennifer Love Hewittová dopláca na zbytočnosť postavy) až po úplne zbytočný dôvod, prečo by sa niečo také malo stať ešte raz. A Thomas Gottschalk k tomu, musím pokračovať? Dokonca už ani osvedčené staré tváre z minula (v čele s Whoopi Goldbergovou a Maggie Smithovou) nedokážu skapané tempo oživiť a keďže už originál bol zaujímavý hlavne kvôli skvelým pesničkám a tie v dvojke TAKMER NIE SÚ (!!!), nemáme sa o čom baviť, nemyslíte? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $57,319,029Tržby Celosvetovo $71,800,000║ Až moc statické aby sa to ako tak vyrovnalo predošlému filmu, zábavnosť minimálna, herecké výkony na čele s Whoopi Goldberg až moc povrchné nezáživné. Trošku ma prekvapilo meno na režisérskom poste a to Bill Duke, ktorý sa preslávil vo filme Predator ako jeden z Dutchovho (Schwarzenegger) špeciálneho komanda ale musím povedať že tento režisérsky post mu moc nevyšiel. /30%/ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Velká pozornost se věnovala tomu, aby byly ruce Jamese Coburna (pan Crisp) vždy úplně nebo aspoň částečně zakryty, neboť trpěl artritidou. (HappySmile)
  • Děti jsou ve scéně, kdy nastupují do autobusu směřujícím na soutěž, oblečeny v uniformách. Po příjezdu však vystupují v běžném oblečení. (Sydney008)
  • V prvom filme nosí sestra Mária Robert iný habit ako ostatné mníšky. To preto, že je novicka. Pozornému oku neujde, že aj v pokračovaní stále nosí habit novicky, aj keď už uplynulo niekoľko rokov. Nejde o žiadnu chybu, pretože ak sa mníška necíti byť pripravená stať sa plnohodnotnou mníškou, môže byť novickou, ako dlho chce. (martin1m2)

Reklama

Reklama