Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Deloris se vrací do role sestry Mary Clarence na prosbu jeptišek, které potřebují pomoci s nezvladatelnými žáky na střední církevní škole. Ani pro ni však první setkání nedopadne nejlépe. Přesto se rozhodne vytrvat, zejména když náhodou zjistí, že škola má být uzavřena, protože chybí peníze na její provoz. A protože jediné, co Deloris alias Mary Clarence umí, je zpívat, rozhodne se školu zachránit zpěvem. Zaveze žáky na vystoupení jeptišek ve starobinci a pak využije jejich nadšení z úspěšného vystoupení k tomu, aby z nich udělala školní sbor. A po úspěchu jeho prvního vystoupení přihlásí sbor do celostátní soutěže v Hollywoodu. Nepříliš ochotný otec Maurice sice akci povolí, ale pouze s podmínkou, že si na ni studenti sami vydělají. Těm se to sice podaří, ale ještě je tu proradný správce Crisp, který odhalí pravou totožnost sestry Mary Clerence a vydá se do Hollywoodu, aby na poslední chvíli vystoupení sboru zabránil. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (174)

Qer 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce, která je takový můj gylty pležr, je tohle totální americkej patos. Stokrát vyprávěný příběh o napravených spratkách z ghetta, kteří po dostříkání graffity a lelkování s trávou na basketbalovém hřišti začnou poslouchat hlas svého srdce, je bohužel krok stranou od poměrně originálního námětu zpívajících jeptišek. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že i když má Sestra v akci 2 horší hodnocení (a překvapuje mě to - jedná se prostě o nenáročnou komedii a tak to beru) než jednička, tak se mi líbila o něco málo víc. No a když se řekne Whoopi Goldberg, tak si jí prostě já osobně ihned vybavím v černém hábitu jeptišky! :) Nejvíc nádherný na celém filmu je písnička Happy Day - s tou mám snad spojený celý film... a velmi, velmi mě baví ten černošský projev, ty vejšky a jak to ten sbor rozjede... :) Dávejte si tomu klidně odpady, ale mně se to líbí! :) ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Otče náš, jenž si na nebesích, posvěť prznění tvé jakož i prznitele tím pověřené. Zase a pořád platí pravidlo o tom, že když první kost divákům zachutná, tak hbitě musí smečka dostat další. A ruku v ruce s ním doufají tvůrci, že jejich kiksy jim oproti prvním dílům diváci prominou. Neprominem, neštvěte! Whoopi byla původně celkem vtipná, měla docela slušně napsaný scénář a jako komička se v něm uměla zorientovat. Jenže tentokrát jí předhodili spletenec nezábavnýho tlachání o morálce a předvídatelných starostí v roli pedagožky. Prý že je v hábitu jak sešněrovaná? No tak ho musel v tom hábitu strašit i James Orr a spol, když klapali u PéCéčka scénář. Ten je tak primitivní a nezajímavý, jako brožurka na používání suchách záchodů. Bill Duke sice kdysi nakopával pozadí Predátora, ale jako režisér nic moc. Z hereckého osazenstva lze vyzdvihnout jen hlas Lauryn Hill (zpěvačka od Fugees, jistě si vzpomenete na jejich hitovku Killing Me Softly), Pro legendárního pistolníka Jamese Coburna je tohle jedna z jeho nejtrapnějších hereckých kreací v kariéře. Jen otec Thomas a jeho svérázné řidičské schopnosti stojí za usmání. Proč je to u mě za 1? Jako komedie to není vtipný, jako sociální drama to není vážný, jako muzikál to není muzikální (když je tam pár písniček, ještě to neznamená, že to musí být hudební film) a jako brakové pokračování ucházejícího prvního dílu celkem adekvátní. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce určitý pokles dolů. Whoopi Goldberg opět předvedla dobrý herecký výkon, zbytek hereckého obszaení v pohodě. Příběh už mě tolik ale nezaujal. Vtipných scén je zde méně. Finální sborový zpěv žáků, které hlavní hrdinka nacvičila se opravdu povedl a byl lepší než v jedničce - asi tohle zachranuje film před horším hodnocením. Takže nakonec film hodnotím na 57% = *** ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Převážně televizní režisér Bill Duke sice příliš "neujel", ale tak zbytečné pokračování aby člověk pohledal. To je taky hlavním jmenovatelem - zbytečnost. Scénář je naneštěstí plný klišé, přehrávání v některých vedlejších rolích je opravdu těžko uvěřitelné a jako celek to moc nedrží pohromadě. Viděl jsem i daleko horší pokračování, to však tvůrce příliš neomlouvá. Tenhle "Back in the Habit" se jednoduše neměl konat. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • V prvom filme nosí sestra Mária Robert iný habit ako ostatné mníšky. To preto, že je novicka. Pozornému oku neujde, že aj v pokračovaní stále nosí habit novicky, aj keď už uplynulo niekoľko rokov. Nejde o žiadnu chybu, pretože ak sa mníška necíti byť pripravená stať sa plnohodnotnou mníškou, môže byť novickou, ako dlho chce. (martin1m2)
  • Děti jsou ve scéně, kdy nastupují do autobusu směřujícím na soutěž, oblečeny v uniformách. Po příjezdu však vystupují v běžném oblečení. (Sydney008)
  • Když jsou studenti na basketbalovém hřišti, postava Lauryn Hill Rita začne rapovat, což ale nebylo vůbec ve scénáři. (HappySmile)

Reklama

Reklama