Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 059)

verbal 

všechny recenze uživatele

Rytíř Klec se křížově vypravil. A to neměl dělat! Uhnal si při tom akorát tak patetické trauma poté, co po římsko - katolicku zaříznul pár vdov a sirotků! Navíc modrooký blondýn s melírovanou trvalou a jménem Behmen Blaburek to zajisté neměl v armádě lehké a nejeden spolubojovník jej musel v bitevní vřavě mlsně poplácávat po chráničích hýždí! A tak pověsil křižáčtinu na hřebík a začal se specializovat na transport ježibab z bodu A do bodu B. Ale to je bohužel kurevsky daleko a jeden se po cestě může klidně začít nudit, tak žádných pět nebude! Ještěže jej v mládí nechali rodiče očkovat proti moru, protože vyválet se v masovém hrobě, plném shnilých mrtvol se zduřelýma uzlinama, to by ve třináctém století neimunní jedinec odskákal minimálně krvavým kašlíčkem. Jinak je to ale hezké, temné a příjemně se u toho žere popkorn! Jen mě jako ortodoxního katolíka nesmírně pobouřilo, jak je film nespravedlivý vůči matičce Církvi!!! Prý "masové vraždění ve jménu Boha" !!! To musela režírovat nějaká pohanská svině!! Každý přece ví, že jí jde od počátku jen o naše zprasení a zbavení nás závislosti na hmotných statcích. A být tehdy kudlanky v kruciátách důslednější, mohli jsme se dodnes labužnicky kochat pohledem na Manhattan z osmdesátého patra WTC a nemuseli se štrachat až k Empire state buildingu. No zkuste přejít Pátou Avenue v dopravní špičce!! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Predstavte si, ako by vyzeralo Meno ruže, keby ho napísal Michael Crichton :-) Asi by som mala znížiť hodnotenie Čarodejovmu učňovi (ktorého som s tými 3* aj tak iba vzala na milosť), lebo Hon na čarodejnice ho o poriadny kus prekonal. Od začiatku ma upútal mrazivou až hororovou atmosférou, sympatickou dvojkou ústredných hrdinov (z ktorej ten šarmantnejší je jednoznačne Perlman;-) aj celkovou témou. Ja milujem čarodejníctvo a čierny mor, aj keď to asi znie dosť úchylne, a navyše v tomto filme ide vyslovene o dobrodružnú hororo-fantasy a trošku hrania na city... No tento rok ma v morovej tematike hlboko sklamala Beanova Black Death, takže v Hone na čarodejnice som sa vyváľala ako prasiatko v bahne. Čisté guilty pleasure, aj keď záverečné moralizovanie krásky vyslobodenej z nesnází si mohli odpustiť a digitálny diabol mohol byť menej umelý. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Špatný, blbost, ale pro mě pořád záživnější než nějaký VAN HELSING nebo SOLOMON KANE. Je to středně zábavná oddychovka, bohužel s minimální participací čarodějnic (na které jsem se těšil hlavně), se suchým putováním a trapným digitálním monstrem v závěru (klasika…), snad skoro bez krve. Ale na druhou stranu jo, je tu Cage a Perlman, je to docela temný, má to mor a démonem posedlé zohyzděné mnichy. Tak já nevim, dejme tomu 6/10. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Cage překvapil. A celý Hon na čarodejnice s ním. Není to takovej "ou shit" jak by se dalo čekat. Teda... označovat to za výpravný film, to je trošku zavánějící, jde zcela jasně vidět, jak si tohle historický béčko muselo vystačit s minimálním rozpočtem a digitalizovalo kde mohlo. Ono na Nicolase všichni nádáváme, smějeme se mu v jakých koninách hraje, ale tenhle herec má snad nejvíc filmových nabídek ever. Každej rok hraje v několika filmech, pod kterými je vždycky napsáno obdobnými slovy "Cage zase skočil do průseru". Tak teda... tentokrát do toho taky skočil, ale minimálně. 75% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje SPOILER. Na to, jak byl tento film opěvovaný do všech stran mě zase tolik nezaujal. Akce střídala nudu a tak pořád dokola. Čekal jsem trošičku více akčnosti, hlavně na závěr filmu, který se mi zdál poměrně chabý, ale ne zas tak špatný. Kdybych byl démon, tak bych se nezdržoval se smrtí Behmana povídáním o knize, udělal bych to stejně rychle jako s Felsnem. Do poslední chvíle jsem ale neměl tušení, že by se z dívky mohl vyklubat právě démon. Závěr filmu byl prostě nepředvídavý a tak to má být. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Snímek byl původně označen ratingem přístupnosti PG-13, což autory přimělo k úpravám. Asociace (MPAA) však ani poté neslevila a rating filmu zůstal. (Terva)
  • Nakrúcanie bolo dokončené v apríli 2009, avšak štáb sa musel o pár mesiacov znova zhromaždiť, aby natočili ešte jednu sekvenciu s bitkou. Aby ušetrili rozhodli sa ju filmovať pred zeleným plátnom. (Greenpeacak)
  • Veľkou výzvou pre autorov trikov bolo vytvorenie vizuálnych efektov démona. Rozhodli sa pre tmavosivú pokožku, čo bolo problematické, pretože vo filme je množstvo tmavých scén. (Greenpeacak)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama