Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 059)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Když zapomenu na tu opravdu nepovedenou bitvu na začátku, jsem ochotna nazvat tento film průměrným. Jsem spokojená s tím tajemnem a celkovou atmosférou. Jen scénář byl trošku mimo. Chvíli jsem se nudila. Pak jsem nestačila zírat nad tím, co je člověk schopen vymyslet, když neví jak dál. Konec se po tom představení nedal brát moc vážně. Mám pocit, že se tvůrci přecenili. Slabší 3*. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Tak to byla celkem slušná řežba a oddychová záležitost. Výborně hrající Nicolas Cage má pořád co ukazovat a dokáže z lehce nadprůměrný fantasy slátaniny udělat něco o hodně víc a drsnej hláškující Ron Perlman mu v tom dobře sekunduje. Film neztrácí celou stopáž tempo a tam kde mě Solomon Kane krapet zklamal (konec) tak tahle jednohubka dobře vynahrazuje. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Film začíná poměrně povedeným hororovým prologem, který třebaže nijak neoslní, slibuje aspoň slušně zvládnuté hororové řemeslo. Probuzení z téhle utěšené iluze přichází však hned v další scéně, ve které se nestárnoucí (sic!) křižák Cage s Ronem Perlmanem před bitvou hádají o to, kdo z nich zabije víc nevěřících. Legolas-Gimli style. "Já si beru těch 300 napravo..." aneb křižácká morálka a la Hollywood. Cage samotný je spolu s obzvláště nemastným scénářem největším problémem filmu. Nejde o to, že by byl nějak zvlášť dřevěný nebo necharizmatický, můj problém s ním byl zkrátka v tom, že jsem v něm neviděl křižáka, ale zase jenom Cage navlečeného do středověkých hadrů. Naopak nejpříjemněji se mi tady dívalo na dosud relativně neznámou Claire Foy, která je nejenom opravdu rozkošná na pohled, ale taky udělala ze své čarodějnice suverénně nejzajímavější a nejživotnější postavu filmu. Digitální orgie na konci raději komentovat nebudu...Jen na vlastní nebezpečí - 40% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $24,827,228Tržby Celosvetovo $91,627,228Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,709,614Tržby za predaj DVD v USA $7,622,192║ Ako neškodná "béčková" oddychovka fajn ale to fakt od toho nemôžete čakať absolútne nič, lebo v konečnom výsledku je to dosť príbehovo uletená fantasy a to ako hrom, Nicolas Cage celkom újde, rutinná réžia Dominica Sena až tak nevadí. /50%/ ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Akční digitální mišmaš všeho o čarodějnicích, inkvizici a moru. Tak krutá a absurdní látka je zde zfilmována tak lehkomyslně a bez jakékoli kritiky či poučení. Herci přehrávají jak jen to jde a jejich osud je zpečetěn vždy jak podle šablony. Za pochvalu stojí masky. Těla zbědovaná morem jsou opravdu dost realisticky nalíčena a i vizáš kardinála (Ch. Lee) vzbuzuje dojem. Ale stále myslim, že na tenhle film raději hodně rychle zapomenu. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Na filmu se začalo pracovat už v roce 2000. (Terva)
  • Nakrúcanie bolo dokončené v apríli 2009, avšak štáb sa musel o pár mesiacov znova zhromaždiť, aby natočili ešte jednu sekvenciu s bitkou. Aby ušetrili rozhodli sa ju filmovať pred zeleným plátnom. (Greenpeacak)
  • Svoj záujem o úlohu Behmena vysvetľoval Nicolas Cage aj tým, že sa nebojí zúčastňovať filmov, ktoré skúmajú paranormálne a nadprirodzené javy. (Greenpeacak)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama