Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Globální katastrofa v blízké budoucnotsi přivede vetřelce, kteří ohrozí naší planetu. Crisval, bývalý plukovník, neochotný hrdina musí povstat, aby vedl skupinu pochybných bojovníků. Aby uspěli, musí bojovat s vyspělými soupeři stvořenými z recyklovaných částí zapomenutých strojů. V této válce za přežití lidí musí láska a víra být tou nejsilnější zbraní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Některé scény (zvláště ty bojové) a některé dialogy by si pro svou zábavnost zasloužily maximální hodnocení, jiné zase hodnocení zcela opačné. Člověku se nejednou honilo hlavou, z jakého filmového kousku si tvůrci, v tom kterém záběru a postavě, brali zrovna příklad (viz komentář Xeeleeho). Při pohledu na Hadese (!), jednu z hlavních záporných postav, který nosí slušivou černou kápi, jsem si ihned vzpomněl na Palpatina ;-) ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"JE JICH VÍC. A MAJÍ LEPŠÍ VÝZBROJ. ALE MY JSME CHYTŘEJŠÍ." Tuna podobně přitroublých obratů a prohlášení dávají tušit velmi špatný scénář a ten je také společně s přehrávajícími hereckými turisty hlavním kamenem úrazu této céčkové filipínské vykrádačky ikonických sci-fi milníků, jako jsou Vetřelci nebo Star Wars. "BITVA TRVALA DLOUHO, ALE JSME TU PODLE INSTRUKCÍ" Ano, ještě nekřesťanská délka, dělají z tohoto dílka téměř můčící prostředek, přitom výraznější sestřih o nějakých 30 minut mohl z filmu udělat daleko snesitelnější záležitost, protože ač jsou triky spíš úsměvné a hodící se lepé jako filmečky do nějaké levnější pc strategie, pořád jde o sympatickou snahu, kterou tvůrci dokázali podpořit i mírnou výpravou (už od pohledu plastové zbraně s legračním pouťovým zvukem přeskakujícího setrvačníku nebo bakelitové chrániče jako součást brnění jednotek) a alespoň snahou při výběru exteriérů (to jsou i jiné hovada, které zvládnou natočit film v jedné cimře). Co si má člověk myslet o vykutáleném českém překladu názvu, už nechám na každém z vás, s filmovými hity, potažmo principielní proměnou aut v roboty však nemá nic společného. Kdyby se film jmenoval Robot Jox 2- Zápas robotů po 20. letech, dávalo by to lepší smysl :-) Na závěr ještě jedna úderná hláška hlavního hrdiny před detonací velitelského stanu vetřelčích invazivců: "ZŮSTALI JSTE TU MOC DLOUHO. JE ČAS VÁS DEPORTOVAT. ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK!" Hudba: Arnold Buena, Allan Feliciano. 30% ()

Reklama

Mr.Lordi odpad!

všechny recenze uživatele

Co jsem komu udělal?? Proč jsem si tohle dvd koupil??? V životě jsem neviděl větší kravinu. V první bojové scéně se přihasil golfový vozík s rameny, na jednom se s hlasitým vžžžž točila vidlička na druhém pro změnu lžička a toto odrovnalo příšerku, z níž bylo jednoznačně vidět, že se jedná o člověka ve zmačkané popelnici. Efekty střelby zněly skoro jako airsoft elektrika, ochotnické herecké výkony filmu taky na kráse nepřidaly. Jediná dobrá scéna byla v závěrečném boji, kde jsem se uchechtl při zapojení tanečního bojového umění. Ano vážení a milí, vydal jsem ze sebe veškerou sílu a zhlédl jsem tento film až do konce. Pak jsem přemýšlel jestli dvd půjdu vrátit do trafiky nebo jej použiji jako "originální" pivní tácek. :-( ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Bohužel na tomhle snímku nejsou nejhorší efekty (s čímž jsem tak nějak počítal), ale samotní "herci". Na obalu dvd je nápis: FILM ROKU. No dejme tomu, že jde o záměnu s Bayovejma Transformers nebo že by tam mělo být "filipínský film roku". Když by se film odvíjel v duchu závěrečný robo-bitvy, fajn, to se docela dalo, ale ten zbytek... Dám 2* za snahu a na podporu filipínský filmový produkce, ale dát víc, to by byla urážka Bayova opusu :) ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Zachraňte planetu, recyklujte. Oproti JFL mi triky přišly až překvapivě dobré (OK, jak které). Přehrávání bylo opravdu úsměvné. Na tupě se tvářící modelky se ale i tak koukalo moc dobře :-) Scény krajin jsou efektní a ve filmu jsou použité pěkné barevné filtry. Tohle určitě nebyl nízkorozpočtový film. Po obsahové stránce je Resiklo neuvěřitelná slátanina. S Transformers nemají až na bitky tyhle kreatury splácané ze šrotu nic společného. Spíš jsem si vzpomněl na Strážce vesmíru :-) [SPOILER] Hlavní záporák je vlastně otec jedné z hrdinek a finální scéna s odhalením a pádem hlavního hrdiny je skoro doslovný přepis té ze Star Wars. No a pak je tu ještě ten výbuch „Hvězdy smrti“, která vypadá jak goa'uldská mateřská loď z Hvězdné brány :-) Hudba při příletu lodi vetřelců (maskovaná v asteroidu!) na začátku filmu vykrádá hned několik motivů ze seriálu. Oni vůbec Balangové připomínají Goa'uldy. Interiéry mateřské lodi jsou podobné, symbionty nahradila infuze krve a našla by se tu spousta dalších „odkazů“ na Hvězdnou bránu. Vetřelce připomíná obrovskej šmejd z vesmíru, se kterým se chrabrý hrdina Crisval utká v mechovi. Vykrádačky Riddicka jsem nezaznamenal, ale autoři se ještě hodně inspirovali Singerovými X-meny (pokusy na lidech a jejich nadpřirozené schopnosti). Pak tu máme nijak nevysvětlené líhně z Matrixu, přelet nad nebohými lidmi mi připomínal Svět zítřka a schéma příběhu připomíná Den nezávislosti. [KONEC SPOILERU] Úplně nejvtipnější je, jak neumětelsky to bylo splácáno dohromady. Ve filmu je spousta WTF okamžiků, který jsem měl problém pobrat, a to už jsem toho myslím viděl opravdu hodně. Třeba ta přestřelka v autech. Skončí, záporáci jsou v… vy víte kde a najednou je tam střih na vnitřek jedoucího auta. Jsou v něm dvě děti, jedno zařve, že nefungují brzdy, auto prorazí betonový okraj mostu, zřítí se a vybuchne. Celé to je naprosto nečekané a vytržené z kontextu. Pak je střih na auto, ke kterému jde hlavní hrdina, přijdou k němu děti, zeptá se jich, jak se dostali z auta, odpoví, že vyskočili, a on na to, že měli štěstí a ani se nad tím nepozastaví. Konec scény. Teď, když jsme zvítězili nad Balangy, opět cítíme ducha Vánoc. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Jednu z hlavních rolí si měla střihnout Angelica Panganiban, ale kvůli nabitému kalendáři odmítla. Nakonec ji nahradila Iya Villania. (Cheeker)
  • Původně měl ve filmu hrát i Angel Locsin. (Cheeker)

Reklama

Reklama