Reklama

Reklama

První den zbytku tvýho života

  • Francie Le Premier Jour du reste de ta vie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví příběh běžné rodiny, složené z manželů Marie-Jeanne a Roberta Duvalových, kteří mají již tři dospělé děti: Alberta, Raphaëlu a Fleur. Každé z dětí zažívá svůj neobyčejný život. Název filmu pochází z pěti rozhodujících dnů v životě této rodiny, které se objevují ve filmu. Tyto dny výrazně ovlivní chod celé rodiny a po těchto dnech už jejich život nikdy nebude takový jako dříve.
Ve filmu se objevují jak prvky komedie, tak i dramatu a film okoření i akční scény. Tento snímek získal ocenění i v České republice, na Festivalu francouzského filmu v roce 2009, kde drtivě vyhrál v divácké anketě. (adamvojta)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

pabab 

všechny recenze uživatele

Moje druhé stretnutiie s Bezanconom a opäť nádherné, ľudské. Žiadne prehrávanie, žiadna patetika. VIdel som sa aj v deťoch a aj v rodičoch. Scéna s denníkom mi bola strašne blízka. Ten film okrem smútku je aj plný radosti. Ešte 10 minút po skončení som mlčky pokyvoval hlavou, zaspomínal na svoje detstvo a napísal som synom SMS, ako sa majú. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Nesledoval jsem to s žádným přemrštěným očekáváním, o to více jsem potěšen příběhem, který vyvěrá ze života, kopíruje realitu, poznáme v něm každý střípek té své životní cesty. Frantíci když chtějí, tak umí a tady se to potvrzuje, realistické herecké výkony jen potvrzují kvalitu snímku. Jednoduchý scénář, vystavění na paralelním příběhu tří sourozenců a jejich rodičů, těží především z přirozenosti, všednosti a každodennosti, přesto ne obyčejnosti. Každý měl někdy špatný vztah s někým z rodiny, každý se jednou nesprávně zamiloval, každý se někdy radoval z maličkosti, a každý jednou musí umřít... Doporučuji. Po filmu musí každý sebevrah dostat novou chuť do života. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemný, mierne melancholický snímoček s nádychom zmesi humoru a trpkosti. Skladá sa z jednotlivých dní, ktoré hrajú pre sympatickú rodinku zásadný význam, pričom diváka až na konci zasiahne emotívna stránka príbehu, keď si to človek premietne v hlave ako celok. Je veľa toho, čo by sme chceli v živote skúsiť alebo dokázať, tak hor sa do práce, čas neúprosne beží a nedá sa zastaviť. 80/100 ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Filmy ze života prostě Francouzi umí, nebo je to tím, že máme podobné smýšlení a názory, prostě Evropani. Taková normální rodina ve velkém domě, se dvěma syny a jednou dcerou, zkraje i psem, jedním trochu despotickým dědečkem, ve svém dospívání, hledání sebe sama, svými radostmi a strastmi, a tak jsem někdy v duchu plně chápala, někdy se smála, protože tohle všechno je o životě, ve kterém něco máme, ztrácíme, ale málokdy nalézáme zpět, alespoň každý to štěstí nemá.Skvělé herecké výkony, parádní hudba, nemám důvod nedat pět. A na konci slzy utřené do rukávu, nejsem pořád připravená na všechno, no. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný snímek o životě jedné průměrné francouzské rodinky, který je koncentrován do pěti nejvýznamnějších dnů (v rozmezí několika let) životů jejich členů. I když to takhle napsané může znít rozkouskovaně a příliš epizodicky, ve skutečnosti si díky několika detailům uděláte o postavách na ploše 109 minut mnohem komplexnější a ucelenější obrázek, než v kdejakém nekonečném seriálu. Látka, která by se v Hollywoodských kulisách lehce zvrhla v přeslazenou, nebo citově vyděračskou srajdu, je divákovi servírována lidsky srozumitelně a zároveň krásně poutavě a taky lehce s nadhledem. Protože život se musí brát s nadhledem! 4+ prozatím zaokrouhleno na 5* ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Film, ktorý Albert (Pio Marmaï) a Raphaël (Marc-André Grondin) pozerajú a citujú je Sedem statočných (1960). (toi-toi)

Reklama

Reklama