Reklama

Reklama

Hadí král

(TV film)
  • Česko Bazilišek: Hadí král (více)

Univerzitní archeolog Dr. Harrison „Harry“ McColl a jeho partner nalézají uprostřed lybijské pouště starodávný artefakt nevyčíslitelné ceny, vytvořený v prvním století před Kristem a odkazující na legendu o tzv. Hadím králi. Proto to, co by snad mohlo být soškou draka, okamžitě nakládají do letadla a odvážejí k bližšímu prozkoumání domů. Jenže tajemnému stvoření se ve výstavní vitrínce muzea v Pueblu Springs vůbec nelíbí. Jedná se o zkamenělého baziliška, který se již brzy, jakmile dojde k zatmění Slunce a Měsíce, probudí k životu. A pak začne chtít vládnout novému území. Proti stvoření z časů mýtů nemá šanci ani policie, ani armáda, a začíná být jasné, že zbraň proti dokonalému zabijákovi lze hledat znovu pouze v legendách. Pokud neuspěje Harry McColl, čeká lidstvo poslední boj, v němž nejde zvítězit. Temný akční fantasy horor natočil v roce 2006 Stephen Furst. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak a máme zde další monster horor od společnosti Sci-fi Channel. Každý už asi dopředu tuší jakou může mít asi kvalitu. Na svědomí ho má céčkový herec a režisér Griff Furst společně se svým otcem Stephenem, který kromě toho, že je velmi podprůměrným hercem z narušenou psychikou ještě fušuje i do natáčení filmu a obklopuje se bandou amatérů. Tentokrát musím říct, že ač je film opravdu bídný a špatně natočený, tak jsem se u něho docela pobavil. Což je dost divné, protože pokud se u hororu nebojíte, ale bavíte tak je něco špatně. A tady je toho víc než dost. Samotný scénář ještě nějakou tu kvalitu má a určitě by se z něho dalo vytřískat mnohem více, kdyby se toho ujal jiný režisér, ale Furst to udělal prostě po svém. Ti z vás kdo ho neznají věřte, že na jeho filmy se nemá cenu vůbec dívat. Ve většině případů u podobných filmů dost často používám rychlé přetáčení, ale tentokrát jsem to vydržel až dokonce. Už dlouho jsem se tak nezasmál. Ne že by ty scénky byly bůhvíjak směšné, ale jejich trapné zpracování a laciné hlášky typu ( Ten bazilišek žije--- Ne, děláš si srandu?) mě prostě nenechali v klidu. Navíc nám režisér / herec v jedné osobě udělal i malou reklamu, když ve filmu probíhal v tričku s nápisem Superstar. Film je naprostá kravina, kterou vám rozhodně doporučovat nebudu, ale pokud se chcete pobavit tak se na to mrkněte. ()

Lachtaan odpad!

všechny recenze uživatele

Zápletka: Inspirace tajuplnou regionálně jednoznačně neurčenou mytologií se příliš nedaří zužitkovat ani v seriózních filmech, natož aby s ní uspěl prachsprostý céčkový horůrek. Monstra: Jedna velká monstrózní hrůza. V prospěch tohoto filmu bohužel v tom špatném slova smyslu. Herci: V typu těchto céček si jen přejete, aby všichni co nejrychleji zmizeli z obrazovky. ()

Reklama

Torgal odpad!

všechny recenze uživatele

Opäť jeden z tých vzácnych odpadov, ktoré by si za zábavu zaslúžili plný počet, ale sú technicky, herecky a scenáristicky tak strašné, že dať čo i len jednu hviezdu by bolo urážkou tomu, kto sa aspoň čo i len trochu snaží aby jeho film bol dobrý. Tu ten zámer očividne nebol a Hadí kráľ bol točený s jasným zámerom byť tým najväčším brakom. Bazilišok v podstate nezlezie z obrazu a človek sa tak môže neustále kochať amatérskymi digitálnymi efektami a ochotníckymi hereckými výkonmi. Nestále sa niečo deje a ten, kto si vie takýto film užiť si príde na svoje. 2-/10 ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Klasický odpadový produkt jinak dobře rozběhnute, světové, špičkové kinematografie. Dávám jednu hvězdičku za odvahu a zároveň za do nebe volající drzost, tento počin vydávat za film s napětím a hororovými prvky. Realizace úděsná a hluboko pod všeobecným průměrem. Herecké výkony si z výše uvedeným hodnocením s ničím nezadají. Jsou víceméně amatérské a výkon herců budí spíše úsměv než mou pozornost. Trikové efekty skličující. Ale asi mě nejvíce pobavila skutečnost: národní garda versus oživlí demon zla. To už jsem bral jako třešeň na tomto brakovém dortu filmové spodiny. No co se dá dělat, v nočních hodinách na našich televizních stanicích se člověk může setkat s čímkoliv a s ledajakou čeládkou. A to jak s čeládkou ztvárněnou postavami v příbězích tak i tvůrčích za kamerou. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ale jo takový další film pro Sci-fi channel, efekty mi zase nepřijdou tak hrozné a bazilišek je cool sráč(až na ty malý nožičky či co to bylo), film krásně ubíhá a pár scén bylo opravdu zábavných. Herci v čele s Londonem jsou fajn a hrají to co mají, a Griff Furst je celkem zábavnej chlapík(vždy mě zajímalo jaké to je natáčet s tímhle chlápkem), což mi jen tak mimo řádky připomíná že film natočil jeho otec Stephen, Griff ne ten tu jen hrál. Pro mě průměrné béčko se kterým jsem byl jakž takž spokojen. ()

Galerie (63)

Reklama

Reklama