Reklama

Reklama

The 9th Circle

všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor
USA, 2008, 11 min

Obsahy(1)

Mladá žena vstoupí o Halloweenské noci do prázdné čekárny na vlakovém nádraží. Na nejbližší spoj si bude muset ještě nějakou dobu počkat a tak si krátí dlouhou chvíli čtením knížky. Náhle ji vyruší příchod muže v klaunovské masce. Zmocní se jí neklid, protože cizincovo chování v ní vyvolává nedůvěru. Jeho přiblblé chování se v zápětí změní v agresi, poté co se dívka rozhodne opustit místnost. Nečekaně píchne dívce injekci s podivným obsahem a ta nedobrovolně usne. Když se probudí čekají ji nejhorší chvíle, které kdy zažila. Bezmocná, svázaná a vyděšená se zde totiž setkává s podivnými kreaturami, které ji začnou usilovat o život. (SOLOM.)

(více)

Recenze (20)

Shit 

všechny recenze uživatele

Za těch 11 minut se moc velkej příběh udělat nedá, takže je to takový, že to nemá moc hlavu ani patu, ale ono to vůbec nevadí, jelikož to hned od začátku navodí výbornou strašidelnou atmosféru, kterou posléze podporujou ještě velice povedený monstra a nepříjemnej kašpárek na začátku a působí to hodně hororově. Skvělá práce ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Poutavý filmeček s rozvíjející se atmosférou, s dobrým potenciálem, který však zůstal trochu nevyužit. Zatím neberte mé hodnocení pžíliš objektivně, musím se na to ještě mrknout a stává se mi, že u podobných záležitostí se hodnocení ještě změní o jednunebo i dvě hvězdy, je už jedno na kterou stranu. Sledujte zde http://www.youtube.com/watch?v=9PrgbBX57mw&feature=related a http://www.youtube.com/watch?v=1jRMbVJcUdI&feature=related ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladá žena pri čakaní na podzemku, príde do konfliktu s klaunom. Netuší, že to pre ňu bude mať hrozné následky. Bola predurčená na .... Slušné, presto všetko nie natoľko, že by človek "výskal" od radosti. Priemer. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Průměr, kterýžto mě zklamal. Nápady dobré, ale těšil jsem se na na něco navíc, něco, co by mě zaujalo, ale tohle bylo jako podle satanisticko/gore šablony bez čehokoli nečekaného. Každej je po bitvě generál, ale tady šlo toho vytřískat (i v těch deseti minutách!) daleko, daleko víc. V rámci All Hallows Eve to ještě jakž tak funguje, ale samostatně je to prostě slabý. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o hodně zvláštní krátkometrážní snímek, jehož první polovina mě rozhodně zaujala mnohem více než ta druhá. Po celou dobu se sice tvůrcům skutečně podařilo navodit velice zvláštní-mrazivou atmosféru, kterou ovšem trochu hatili poněkud zvláštní scény, které se zde střídali. Pořád mi totiž chybělo finální rozuzlení, proč se tohle vlastně děje a co tím chtěl autor říct. Zřejmě však toto místo sloužilo „ďáblovi“ a jeho stoupencům k rozsévání svého sémě a k jejich rituálům. Masky démonických stvoření jsou však na velice dobré úrovni, stejně jako předvedený výkon pána v kostýmu šaška. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Áno, má to gule, ale čo to kurv@ vlastne bolo? Miekto tam pobehuje v maske klauna ( WTF ), niekto v maske diabla ( WTF ) a celé to dáva dohromady tak jedno veľké...nedorozumenie. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Za ty fajn masky a poměrně disturbing atmosféru tomu dám klidně i 4..a křečovité herectví a trošku zmatenější režii jsem jakože neviděl. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Pěkný kraťas, jež vám zabere 10 minut, kterých nebudete litovat. Není to žádný majstrštyk na profesionální úrovni, ale atmosféru to má dobrou, zejména v první polovině, která se odehrává v metru. K té druhé bych sice nějaké výhrady měla, ale jsem moc ráda, že takové kraťasy existují a tak si protentokrát rejpání odpustím. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Pro mě o dva chlupy lepší než u diváků oblíbenější Terrifier. Hutná atmosféra, obdivuhodné masky, schopnost vyvolat nepříjemné pocity. To jsou klady tohoto filmu. Příběh bohužel značně nevyužitý. Pro mě to není nic jiného než snaživý průměr. ()

Duoscop 

všechny recenze uživatele

Tento kraťas je součástí filmu All Hallows' Eve, tedy jedna jeho povídková třetina. Tentokrát tady klaun nedostal tolik prostoru jako ve snímku Terrifier, což je jeho jediné mínus. Zato jsou tu ale jiné potvory, které budou unesené dívce usilovat o život. Určitě to stojí za podívání ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý horrorvý kraťas ktorého potenciál je ale určite ešte vačší aký nám stihol byť ukázaný za tých 10 minút. Zo schopnejším režisérom by som sa nebránil nejakému 45 minútovému natiahnutiu. Masky dobré, klaun zo začiatku skvelý aj keď všetci vedia že najlepší horrorový šašo ostane navždy Pennywise :D. No nedá sa než doporučiť, za tých 10 minúť času to stojí. ()

tremors 

všechny recenze uživatele

První polovina výborná. Hra světla a stínů dokreslovala výborně atmosféru a klaun byl třešnička na dortu. Ale potom se hlavní hrdinka dostává někam do podzemí, kde jsou nějaký zdegenerovaný démoni, nebo co to mělo bejt a atmosféra je v prdeli. Ostatní tady vychvalujou masky, ale pro mě to bylo velké zklamání. První půlka za 5, druhá za 1. ()

Jansuper odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jo, co to sakra mělo být, jelikož se Damien Leone zda v terrifier 2017 a terrifier 2 2022 jako celkem dobrý režisér který umí fakt dělat pořádný Brutality a killy do filmu, tak sem si řekl že se kouknu na nějaké z jeho dalších díl, a tím sou dva krátkometrážní filmy, což byly jeho první díla, ale taky sem si tyto dva krátkometrážní filmy chtěl pustit kvůli art the clownovi, který se stal jednou z mých nejoblíbenějších hororových postav, sice je řeč že i v tomto krátkometrážním filmu je art the clown, tak se tu objeví asi minutu a půl na vlakovým nádraží, kdy chvilku provokuje jistou ženu pak ji pichne uspavací injekci a o artovi už pak neuslyšíme, žena se probudí v pekle a tam se skoro neděje nic, ačkoliv chápu že je to jen amatérština a první dílo které ten blázínek Damien natočil tak i tak je to totální blitka, jak mám vlastně vůbec začít, kulisy celého filmu sou totálně k hovnu, o ději filmu skoro nic nevíme, o tom kde se tam vzal klaun art nic nevíme a jak ji dostal do toho pekla a co art měl společného s tím peklem nic nevíme, je tu jeden kill pokud se nepletu který je úplně napíču, kostýmy sou úplně napíču, kamera je katastrofální, a v tom pekle sem se nemohl na kameře vyznat kdo všichni tam kdo vůbec sou a co se tam vlastně vůbec děje, ačkoliv má to jen 11 minut je to strašně utrpující film, nechápu prostě jak to mohl blázínek Damien vůbec vydat, žena prostě čeká na vlak, přijdou do čekárny nějací 2  lidé, prohodí s nimi pár slov pak odejdou, žena si odskočí na záchod a pak se vrátí a sedí tam art který ji pochvíly uspí injekcí žena se probudí v pekle kde nějakou dobu sledujeme scény v pekle které sou naprosto nesrozumitelný a to je konec, rozhodně na to zbytečně nekoukejte ztráta času a mozkových buněk, ten film sem ani nikde nemohl najít, našel sem ho na youtubku po nějaké době hledání a štěstí snad s nějakým španělským dabingem, na druhou stranu je neuvěřitelné co Damien Leone za 10 let pak vytvořil, vidíte nevzdal to šel si dal za svým snem a vidíte co letos stvořil, jinak 9 koleček se to asi jmenuje podle 9 kruhů pekla ()

Reklama

Reklama