Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jane Falbury (Judy Garland) je mladá farmářka, které se ale moc nedaří. Nad vodou ji drží jen pomoc jejího snoubence (Eddie Bracken), který je synem místního obchodníka. Janina mladší sestra Abigail (Gloria DeHaven) se při studiích v New Yorku zamilovala do režiséra a herce Joe Rosse (Gene Kelly) a rozhodla se přidat k jeho herecké společnosti. Nemají však kde zkoušet novou show, a tak jim Abigail poskytne Janinu stodolu. Jane napřed herce ve své stodole vehementně odmítá, stejně tak celá vesnice v čele s jejím snoubencem a jeho otcem. Jenže Jane ve svém nitru miluje tanec a divadlo, a na rozdíl od její mladší sestry má v sobě vytrvalost, odhodlání, a umí tvrdě pracovat. A to neujde pozornosti Joeho, který se bude muset rozhodnout, koho vlastně miluje. (mortak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Angelitos 

všechny recenze uživatele

Celý příběh filmu je podle mě dost originální a parádně propracovaný. Moc se mi líbí už ta myšlenka. Dvě sestry vyrostly na farmě a jedna z nich - Abigail se věnuje umělecké dráze - točí filmy atd. Druhá sestra Jane (Judy Garland) se stará o farmu a vede dost stereotypní život. To se však změní, když má její farma sloužit jako místo pro natáčení show. Abigail s sebou doveze celý štáb a mnoho herců, (mezi nimi je i Gene Kelly - Joe, který celou show režíruje) a aniž by o tom Jane něco věděla přijede domů do šíleného zmatku... Muzikální stráka - hudba a tanec je hodně dobrá, ostatně, kdo by čekal něco jiného v takovém obsazení. Prostředí je doslova nacpáno mladými nadějnými hvězdami. Určitě je na co se dívat! ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Já chci mít ve stepařském sále taky vrzající prkno! Prvních patnáct minut sice velmi připomíná komunistické filmy ze stejné doby a Judy Garland oslavující písní při jízdě svůj traktor a matku přírodu je opravdu šílené WTF. Naštěstí se na scéně rychle objeví Gene Kelly a ošklivé káčátko Judy se začne měnit před očima (doslova - pro závěrečné, a dnes velmi slavné "Get Happy", které se točilo později, zhubla Garland o pěkných pár kilo). O děj naštěstí moc nejde, protože jen chabě spojuje skvělá taneční čísla dohromady. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Keď Jane ( Judy Garland ) vtrhne na farmu sestrin umelecký ansámbl vedený Joeom ( Gene Kelly ), sprvu ani netuší, že sa jej prevráti celý život. Jednoduchá zápletka smeruje k jednoznačnému koncu, ale na tej ceste je plno pesničiek, tancov a humoru, ktorý ťaží vačšinou z farmárskeho prostredia ( jazda s traktorom, dojenie kravy... ). Milovníci muzikálov určite ocenia talent hlavných protagonistov. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dvě a půl geniálních hudebních čísel, charismatické obsazení, jaké jen muzikál mít může... Nevím, co chtít jiného. Škoda, jak to s Garlandovou skončilo, s Kellym měla jasnou chemii a ještě jeden dva filmy by tu uneslo. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Farma vs. hŕstka rozmaznaných hercov - vynikajúci predpoklad na typicky bezstarostný muzikál. Je to milé, príjemne humorné ale trvám na tom, že obe hlavné hviezdy majú vo filmotéke lepšie kúsky. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama