Reklama

Reklama

Osamělý jezdec

  • USA The Lone Ranger (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Starý indiánský válečník Tonto vypravuje malému Willovi příběh o tom, jak se z muže zákona Johna Reida stala legenda spravedlnosti. John se vrací po letech na právnické škole vlakem do svého rodného města Colby v Texasu. Netuší, že ve vlaku jsou převáženi dva vězni - indián Tonto a násilný vrah a lupič Butch Cavendish, kterého chytil Reidův bratr Dan, místní šerif. Jenže vlak je napaden desperáty, ti Butche vysvobodí a vlak pak vykolejí. Tonto i John se z trosek zachrání a John trvá na tom, že indián musí být postaven před řádný soud. John se proto rozhodne pomoci svému bratrovi. Se šesti pomocníky šerifa vyrážejí po Butchově stopě. Parta pronásledovatelů je vlákána v průsmyku do pasti a všichni až na Johna jsou zabiti. Zachrání ho indián Tonto, který za pomoci magie muže na pokraji smrti promění v Osamělého jezdce. (TV Nova)

(více)

Videa (60)

Trailer 4

Recenze (1 246)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to na pořádný průser, ale dá se. Koho nadchli Pirátí z Karibiku, či poslední Indy, nudit se určitě nebude, neboť je to jak formálně/esteticky, tak i dějově podobný mišmaš. Nelze filmu upřít zvláštní mix tradičních westernovských prvků (výprava, kostýmy) perfektně sladěných ve výtečném vizuálním hávu (skvělé efekty, dynamické akční scény). V prostřední části filmu je několik zbytečně vtipných scén a nudných natahovaček, ale Fichtner a Wilkinson jsou velmi zábavní a hlavní herecké duo hrdinů je naprosto klasické. Tedy pobaví, neohromí a všichni od začátku vědí jak to dopadne. Přesto je to ale sympatická věc. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Verbinski je můj oblíbenec a hrozně mě mrzí, že zrovinka Osamělý jezdec mu tak na půl zazdil kariéru. U první vlakové honičky jsem se trochu zděsil ale pak to šlapalo přesně tak, jak si od dobrodružného velkofilmu představuju. Ústřední duo neurazilo, načrtnutá mytologie zaujala a bavil jsem se vlastně až do samotného konce... a to i přesto, že je to mnohdy přepálené a hloupé. Moc fajn blbinka. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Verbinski stratil súdnosť. Neviem prečo by mal mať každý drahý blockbuster automaticky viac ako dva a polhodiny. Stráca tak na atraktivite, otáčkomer klesá, nemá to spád a má tendenciu začať nudiť. Potom sa ku koncu rozbehne, pretože si myslí, že diváka zaujíma len finále, ale to je omyl. Nejeden divák sa počas tých dlhých nudných minút zdvihol zo sedačky. Garantujem však, že pokiaľ máte trošku viac trpezlivosť ako priemerný konzumný divák a prečkáte ten útlm v strede filmu, tak vás záver patrične odmení. Akčné sekvencie teda splnili účel a ja som sa popcorňácky bavil. Depp si pomaly zvyká na filmy bez Jacka Sparrowa, ale prečo by si mal lámať hlavu a vymýšľať nový charakter, keď môže svojmu indiánovi prepožičať overený pirátsky. V inom prípade by som to netoleroval takto si uľahčovať zarobenie si miliónov dolárov, ale Tontova maska a tupý výraz všetko zahladili. Viac ako Deppov výkon by som však chcel vyzdvihnúť ikonický záporácky výkon Williama Fichtnera. Jeho zločinecký šéf bandy sa približoval k fenoménom westernového žánru. Bez neho by som šiel možno ešte nižšie, čo je škoda, lebo potenciál mal film veľký. Takto je to len originálno-tuctová vychytávka. 70%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak v prvom rade by som skratil minutaz, alebo aspon tie sceny v muzeu by som tam nedal vobec. Vzdy, ked sa na scene objavil Johnny Depp, bolo o zabavu postarane, podobnost na Jacka Sparrowa bola jednoznacne citelna, hudba skvela, vsak to by nebol Hans Zimmer. Hned od zaciatku bolo jasne, ze film netreba brat vazne, ze je to opät jedna z dalsich hollywoodskych oddychoviek, ktora ma pobavit, takze niektore akcne sceny treba brat len s humorom. S odretymi usami davam stvrtu hviezdicku, inac by to bolo za 3 ***. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Malý velký muž kouří halucinogenní dýmku míru s Piráty z Karibiku a němou groteskou. Film, který vypadá, jako by ho vyprávěl senilní bláznivý indián... protože ho vypráví senilní bláznivý indián, který se navíc rád poslouchá. Střední pasáž trochu hluchá, ale jinak jsem se výborně bavil. Verbinski se občas utápí v milovaných odkazech, ale jeho "meta-westerny" jsou chytřejší než většina žánrové konkurence. Ten chlap není tonto. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (48)

  • Při natáčení se opět ukázalo Verbinskiho megalomanství. Místo toho, aby ve scéně útoku indiánů na vlak použil originální lokomotivu, nechal postavit drahý model, který vyšel mnohonásobně dráž, než pronajmutí historického vlaku. (Chegi)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Reklama

Reklama