Reklama

Reklama

Osamělý jezdec

  • USA The Lone Ranger (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Starý indiánský válečník Tonto vypravuje malému Willovi příběh o tom, jak se z muže zákona Johna Reida stala legenda spravedlnosti. John se vrací po letech na právnické škole vlakem do svého rodného města Colby v Texasu. Netuší, že ve vlaku jsou převáženi dva vězni - indián Tonto a násilný vrah a lupič Butch Cavendish, kterého chytil Reidův bratr Dan, místní šerif. Jenže vlak je napaden desperáty, ti Butche vysvobodí a vlak pak vykolejí. Tonto i John se z trosek zachrání a John trvá na tom, že indián musí být postaven před řádný soud. John se proto rozhodne pomoci svému bratrovi. Se šesti pomocníky šerifa vyrážejí po Butchově stopě. Parta pronásledovatelů je vlákána v průsmyku do pasti a všichni až na Johna jsou zabiti. Zachrání ho indián Tonto, který za pomoci magie muže na pokraji smrti promění v Osamělého jezdce. (TV Nova)

(více)

Videa (60)

Trailer 1

Recenze (1 246)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Co furt máte s tou snahou o cool hláškování pro čím dál hloupější publikum? Dokonce přebíjející jak formu, tak příběh? Raději bych něco s hlavou a patou. Já chápu, že Piráti byli stroj na prachy, ale když ten samý pytlík s čajem hodíte do vody poixté, tak už se to moc pít nedá. Kdysi mě Depp nadchl v Dead Manovi, neuplynulo ani 20 let a kouzlo je pryč. Na obecné rovině se domnívám, že filmový průmysl v dnešní podobě je obr na hliněných nohách, musejí se točit miliardové filmy, každý více mega než ty předchozí, vykalkulované na zisk až běda. Inteligentní projekty čím dál víc přebírá televize, kde se ještě pořád najde prostor pro vyprávění příběhu. Blíží se změny. // P.S. pořádně mě potěšili jen králíčci. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $215miliónovTržby USA $89,302,115Tržby Celosvetovo $260,502,115Tržby za predaj Blu-ray v USA $21,234,465 //počet predaných kusov 849,866Tržby za predaj DVD v USA $24,491,859 //počet predaných kusov 1,142,620║ v skutku podarená dobrodružná jazda kde mi nevadila ani moc tá dlhšia minutáž, tých vatových scén len minimum, dvojica Johnny Depp a Armie Hammer to dobre ťahajú, hlavne Johnny Depp v obdobe Indiánskeho Jacka Sparrowa má po dlhšej dobe konečne stráviteľnejšiu postavu, k tomu slizký William Fichtner v úlohe zloducha na pohľadanie, má to dobrú akciu, trikovo zvládnuté, pekný vizuál, zábavné a miestami príjemne uletené, miestami to je dokonca až nečakane vážne podané čo sa tam bije potom s tými zábavnejšími scénami a troška tam vadia aj tie surovejšie scény, ktoré mi tam moc nesedeli, ináč spokojnosť, troška to pripomenie dobrodružnosť Zorro: Tajomná tvár /80%/ __moja recenzia ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Čirá oddechovka, která balancuje mezi cirkusovou šarádou (konec) a stylovou úctou k westernů (některé typicky westernové okamžiky - most, skok do vody, hudba, ...). Z trailerů to vypadalo na nehoráznou blbost, ale výsledek mě mile překvapil, i ty bláznivě přehnané scény s železnicí (žebřík??) byly koukatelné. Nejde jen o destilovanou verzi Pirátů z Karibiku na divokém západě, tohle má svojí vlastní duši a musím říct, že těch dvou a půl hodin života rozhodně nelituji. PS: na těch králících mi bylo vždy něco divného:) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Kovbojové a vetřelci 2. Předlouhá nuda, kterou čeří akorát Depp (vykrádajícího vlastního Sparrowa) a Verbinski ve výborných akčních scénách (které jsou bohužel vesměs jen dvě). Problémem není ani tak podivná pachuť z "přístupného westernu, kde se jí protivníkům srdce a ve velkém se masakrují indiáni" nebo dětinský humor (ten je naopak často až roztomilý), ale skutečnost, že to má neuvěřitelných 151 minut a většinu času se tam moc neděje. A aby tomu tvůrci nasadili korunu, i při téhle extrémí stopáži některé situace prostě drze nevysvětlí (proč byl Tonto na začátku spoutaný ve vlaku, jak se dostal z vězení?). Šavlozubé krvelačné králíky pak považuji za největší zlo v rámci rodinné zábavy (nemá v tom prsty Lucas?). Není to špatný film. Jen je 2x delší, než by bylo třeba. Půlka je zábavná. Druhá nikoli. 50%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný film s plno zápory. Největším záporem filmu je šíleně přepísklá stopáž 151 minut, vůbec by neuškodilo film o 30 minut zkrátit, dále objevují se zde dvě velké Akce a to na začátku a na konci, ale bohužel nepůsobí vůbec drsně a nemají správnéj Wild West Drajf, vypadají spíše jako laciná parodie za doprovodu nevhodné hudby a tudiž jsem si to nemohl na plné koule užít. Velkým kladem je však vynikající, slizký záporák Butch Cavendish, který nedostal tolik prostoru, jak jsem si přál, ale budiž. 3* si tenhle lehce nadprůměrný film zaslouží. 60% ()

Galerie (81)

Zajímavosti (48)

  • Ve scéně, kdy Tonto (Johnny Depp) a Osamělý jezdec (Armie Hammer) zapalují dynamit u mostu, mají vodu po pas. Avšak ve finální scéně, kdy Latham Cole (Tom Wilkinson) padá s celou soupravou vlaku do vody, je voda několik metrů hluboká. (mrborn2lose)
  • Vo filme mali pôvodne vystupovať vlkolaci a mal sa oveľa viac sústrediť na nadprirodzeno. (classic)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Reklama

Reklama