Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlepšovatel Vendelín Zajíček (J. Abrhám) pracuje ve Výzkumném ústavu textilní technologie na vývoji nového pletacího stroje. Geniální mladý muž vedle zaměstnání dokončuje vysokou školu a má před sebou skvělou budoucnost. Jenomže celý svůj život se věnuje jen studiu a práci, takže dosud neměl čas najít si přítelkyni. Členové závodního výboru ROH jej i proto vyberou místo nemocné kolegyně pro podnikovou rekreaci v Areálu snů ve Vysokých Tatrách. Zajíček tam jede proti své vůli: je totiž pět měsíců před brněnským strojírenským veletrhem a jeho počítačem řízený stroj stále ještě nepracuje správně. Roztržitý mladý výzkumník se tedy ubytuje v horském hotelu s tím, že místo lyžování bude usilovně pracovat na svém projektu. Netuší, že přímo v hotelovém dvoulůžku se seznámí se ženou, která v jeho životě vše změní... (Česká televize)

(více)

Recenze (27)

ViktorD 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké výkony, oceňuji hlavně bezprostřední jednání většiny postav. Emília Vašáryová sa mi naozaj veľmi páčila! K udělení páté hvězdy nemalým dílem přispěla příjemná hudba Aliho Brezovského. Proč ale Bohuše Záhorského namluvil téměř nepoznatelný Karel Höger, zůstává záhadou, zřejmě byl Bohoušek nachlazen. :) ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

moje zaujjímavosti: Zábery z hotelového bazéna, kde sa kúpu hlavní hrdinovia, boli filmované v hoteli Bellevue v Hornom Smokovci. Ten prešiel rekonštrukciou a pôvodný vzhľad bazéna, ktorý máme možnosť vidieť vo filme, sa nezachoval. (dyfur) Jiřího Krampola (Štefan Drozd) predaboval Bronislav Križan. (dyfur) Hlavní hrdinovia sú ubytovaní v hoteli FIS na Štrbskom plese. (dyfur) Filmovanie prebiehalo v Prahe a na Štrbskom plese. (dyfur) ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jsem překvapen, že mi tahle normalizační věcička a směle to nazvěme seriálem málem unikla. Specializuji se na tyhle kousky a do nedávna jsem o tomhle dílku neslyšel. Já tu tedy nadšením hýkat nebudu. Abrhám tu osciluje ve své roli od naprosto dementního hraní (pod jeho úroveň) po hraní uvěřitelné. Jeho postava je celá taková zmatlaná. Teď už se nedivím, že po něm šáhli ve Druhém dechu když potřebovali někoho ke kravám do kravína... V prvním díle coby geniální konstruktér žijící jen pro svůj pletací stroj (ti z něj asi měli v Hlubočanských strojírnách s jejich Čtyřstovkou než ji ukradli Japonci pěkný vítr :-) . Ve dvojce jede na rekreaci ROH do Tater, kde se zamiluje a ve třetím dílu jsme hodně času na Slovensku mezi slepicemi a přeberte si sami jak to myslím :-). Krampol i Záhorský byl z nějakého nepochopitelného důvodu dabován... Krampola chápu, jeho postava byl Slovák, ale proč Záhorskýho daboval Höger, to asi věděla jen horská služba... Mně se asi nejvíce líbil ten prostřední díl. Jestli Vojta Kotek jakž takž v Padesátce ztvárnil sedmdesátkové retro, tak tady to byl originál v nejčistčí esenci! Už jen to lyžažřské vybavení! ! A pak ta móda! K nezbytným kotletám až ke krku se prostě hodí pletený rolák a sáčko. Kostkovanou flanelkou pod oblek se také nedalo nic zkazit a dámy zabíraly jak dravé ! To se pak šlo na gruzíňák, ti romantičtější začali džusem... Když to celé pospojuji musím uznat že film chvilkami bavil, chvilkami nudil a chvilkami to bylo až blbé. Což přesně naplňuje kritéria normalizačního filmu. Odvézt pozornost pracujících od politického dění odpočinkovou zábavou s herci slavných jmen a to v rolích divákovi blízkým na známých místech. Dávám za troje upletené kalhotky bez kazu. * * * ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Trochu reklama na Tatry a lyžovanie a trochu reklama na krásnu Milku. Film mohol mať vo svojom čase veľký úspech, pretože prinášal niečo nové: klipovú formu filmu s hudbou, málo významný dej a dokonca náznak zmyselnosti. To všetko dnes už nemôže stačiť, a tak som to viacmenej strávil so zívaním. Tretia časť je zase celkom iná, prináša príbeh viacmenej zo slovenskej dediny, kde kraľuje babinec piatich sestier a to s vyberaným obsadením: Vášáryová, Studenková, Richterová, Nagyová, Gýrová. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Humor je většinou dost křečovitý. A filmařské řemeslo pláče: Jedním z vrcholů je scéna dialogu v osobním autě mezi řidičem a spolujezdcem na předním sedadle, která je obrazově řešená střídajícími se subjektivními pohledy obou mužů na svého partnera; zatímco za řidičem (nalevo od směru jízdy) vidíme kamenné zábradlí mostu a v dalším plánu důstojně plynoucí Vltavu, za spolujezdcem (napravo od směru jízdy) můžeme obdivovat sídliště plné paneláků. -------- V titulcích (všech tří dílů) filmu uvedeno: rok výroby 1977. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Hlavní hrdinovia sú ubytovaní v hoteli FIS na Štrbskom plese. (dyfur)
  • Jiřího Krampola v záběrech, kde lyžuje, zastupoval profesionální lyžař, neboť herec se lyžovat nikdy nenaučil. (Redyx1)

Reklama

Reklama