Reklama

Reklama

Parkour Project: Pilgrimage

  • USA Pilgrimage Project, The
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dokumentární film o městě Lisses, městě kde vznikl parkour a o parkouru jako životním stylu. Ve filmu jsou použity záběry 1500 tracerů (lidé, kteří se věnují parkouru) a podpořil ho i David Belle, zakladatel a modla všech vyznavačů tohoto sportu. Jedinečně proniká do filosofie pohybu i přemýšlení tracerů, odkrývá poselství skryté za plejádou Youtube videí. Film vznikl proto, aby lidé pochopili o čem parkour ve skutečnosti je, aby se na něj společně dívali, povídali si o něm ...a užili si ho. (Teleri)

(více)

Recenze (7)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Parkour je pro mě opravdu zajímavým sportem (jestli se dá sportem nazvat) a tento dokument se snaží přiblížit jeho vznik i mistry oboru. Popravdě si raději pustím nějaké krátké video s ukázkou tohoto umění ale i tak jsem si dokument užil. ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, na kterém se mi líbí snaha zachytit celistvost parkouru a ukázat, že je to více než sport - je to lifestyle, kterým ti daní lidé žijí. Bylo pro mě velice poučné a fascinující vidět, co všechno je možné dělat s lidským tělem a jak využít jeho potenciál, nicméně je za tím samozřejmě strašně hodin dřiny a neustálého tréninku, bez kterého by to nebylo možné. V průběhu jsem si říkala, že nejlepší využitelnost parkouru musí být nutně pro kriminálníky, kteří jsou na útěku před zákonem a policií, protože ti bezproblémoví občané to asi v praxi až tak životně nutně potřebovat nebudou. Trochu mi ale vadil až moc detailní popis Lisses včetně toho, kde nakoupit a kde si vybrat peníze, mapek, ubytování, atd - působilo to tak jako dokument určený pouze pro traceury, kteří se do Lisses chystají a ne pro širší veřejnost a laiky jako jsem já. Zároveň bych také uvítala více rozhovorů s profesionály nebo zakladatelem Davidem Bellem a jejich náhled na tento netradiční sport. ()

rudess 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý, silný a do duše prehovárajúci dokument... veľká škoda, že v ňom nezaznie odpoveď na otázku, ktorú si kladie bežný človek po celý čas, ako ho pozerá - PREČO vôbec toto celé? Prečo ľudia začnú robiť a žiť parkour? Dopátrať sa tejto odpovede vôbec je temer nemožné... ()

PaulieD 

všechny recenze uživatele

Kvalitně zpracovaný (a snad jediný anglický) dokument o vzniku parkouru, jeho filosofii a místě, kde se zrodil. Přestože se parkour vyvíjí (a to čím dál rychleji) a ubírá se spíše cestou k západnímu soutěžnímu duchu, myšlenky z tohoto videa by si měl nést každý s sebou a respektovat je. ()

sergiokish 

všechny recenze uživatele

Skvělí dokument o parkouru a o městě kdy vznikl,pro ti kdo se parkouru chtějí věnovat je tento dokument začátek jejich cesty. ()

Reklama

Reklama