Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film vrací diváka do událostí před útokem Cylonů na dvanáct lidských kolonií a jejich téměř úplné vyhlazení. Dějově jej tak lze zařadit jako doplnění původní minisérie, sledující události před útokem Cylonů a následně po něm z jiného úhlu pohledu, a to sice očima Cylonů. Ti měli zpočátku jasný plán..... zničit lidské kolonie a vyhladit lidstvo (své stvořitele). S čím ale nepočítali, byli přeživší. Některým se podařilo uniknout a vést guerillovou válku na planetě Caprica. Zbytek lidské rasy vyráží hledat nové místo k životu jinde v nekonečném vesmíru, pátrajíce po bájné 13. kolonii, planetě Zemi. Krátce po zničení dvanácti kolonií se dva cylonští agenti setkávají a vedou debatu, jak řešit nastalou situaci a komplikaci s přeživšími zbytky lidské populace. Poprvé musí improvizovat... Každý se vydá samostatně svou cestou, jeden s povstalci na planetě a druhý s vesmírnými uprchlíky. Ve skrytu své anonymity jsou odhodlání bezezbytku uskutečnit svůj plán. (hlína)

(více)

Recenze (93)

TomStall 

všechny recenze uživatele

Plán je bohužel velmi nezáživný slepenec, od kterého jsem mylně očekával, že mi podá komplexní informace o světě BSG z druhé strany. Bohužel jsem se dočkal ze tří čtvrtin nezáživné a nudné kompilace starých záběrů a naprosto zbytečných pseudofilosovických dialogů (což byla všeobecně velká slabina BSG). Třikrát jsem to vypnul, třikrát mě přemohla zvědavost, jestli se přeci jen nakonec nedočkám něčeho zásadního. Nestalo se tomu tak. Předpokládám, že zdejší hodnotící nesahají po nižších hodnoceních z nostalgie a vztahu k BSG. Já ze stejných důvodů sahám právě po pouhé jedné hvězdě, neboť se mi nelíbí ta pachuť, kterou mi po celé sáze film bohužel zanechal. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Vyloženě fanouškovská záležitost je návratem do universa kultovního seriálu. Díky tomu, že scénáristé po celou dobu vysílání vycházeli z myšlenky, že Cylony nehnala slepá nenávist ale předem promyšlený plán, může se tenhle televizní film vracet ke klíčovým událostem děje a ukazovat je „z druhé“ strany. Není to zlé, ale bez komplexního příběhu je dvouhodinová podívaná jen s částí oblíbených hrdinů trochu moc dlouhá. Vysoké hodnocení je spíše nostalgicky fanouškovské – hodně pomáhá i úplně nová skvělá hudba Beara McCrearyho. ()

Reklama

klerik

všechny recenze uživatele

Len pre skalných fandov. Aj to len pre tých, ktorý majú dobrú pamäť. Ako bonusový materiál dodáva film niektorým pôvodným seriálovým scénam na rozmere, čo je z určitého pohľadu až bravúrne, ale samostatne ide len o zbierku chaotickcých útržkov... Ak nerátame pilot, tak BSG: BRITVA ostáva najlepším filmom z tohto univerza... ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Příjemnej návrat na Capricu i palubu Galacticy z trochu jiných úhlů pohledu ukazujících, že celej plán vlastně skončil útokem na Kolonie a zbytek byla už tak nějak Cylonská improvizace. Ubrat z pěti hvězdiček mě nakonec donutilo to, že některý věci mi úplně nesedí s tím, jak byly podaný v seriálu. Třeba vyloženě zdejší linka Boomer docela dost změní pohled na její postavu a z mýho pohledu je to změna nepříliš vítaná. Ale pak jsou tam zase jiný super momenty a dějový linky, jako ta kolem Cavilla, kterej je tady defacto hlavní postavou, nebo linka s techničkou a Simonem. Kolem a kolem prostě spokojenost. ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Spíše zklamání. Podobně jako konec samotného seriálu se vůbec nevydařil ( dle mého názoru ) tak v tom pokračoval i poslední film z dilny Galactiky. Pokud mohu zhodnotit tak se prakticky jedna z půlky o vystřižené scény ze seriálu ( takový flasback ) a půlka, teda zbytek o pár scén zamýšlejicích o tom jestli Cyloni udělali správně a podobně. Takže prakticky beru The Plan ne spiše jako samostatny film ale jako epizodu, která jakoby rekapituluje co vše se v seriálu událo ( podobně jako má Lost ty svoje speciální epky ). A tak 3* si mě zdají vhledem k závěru seriálu oprávněné, ale zárověn když beru v potaz všechny 4 řady, tak jak jsem řekl "spíše zklamání". ()

Galerie (112)

Reklama

Reklama