Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Duben 1945, Hitlerovo Německo stojí těsně před kapitulací. Wehrmacht mobilizuje poslední síly. Albert, Walter a dalších pět kamarádů ze třídy jsou povoláni na frontu přímo ze školních lavic, jako pomocná vojska k obraně strategicky nedůležitého městského mostu před blížícími se Američany. Mise se záhy ukáže jako boj na život a na smrt. Pouze jejich bývalá učitelka Elfie Bauerová se snaží, aby šestnáctiletí mladíci přežili zbytečnou a bezvýznamnou bitvu o most... (Bobek27)

(více)

Recenze (40)

V.Silver 

všechny recenze uživatele

V našem malém "supermarketu" chodím každý týden při nakupování okolo krabice s DVDčky. Že jsem asi předevčírem investoval 69,- Kč do tohoto DVDčka moc nelituju - jo, film není nějak úžasnej, herecký výkony spíš průměrný (občas mi přišlo, že herci začali hrát až pár sekund poté, co byli v záběru), režie občas trochu zmatená, ale na televizní produkci pořád docela slušný. Při prvním záběru jsem se namlsal, vůbec začátek vypadal velice slibně - ale ten konec mě nějak nevzal. Postavy mi nepřirostly k srdci, ani neměly moc času a jestli to mělo nějaký poselství, asi jsem to nepobral. Každopádně film jsem si pořizoval kvůli němčině a tento úkol byl splněn na 80% (10% jsou chatrnější dialogy a dalších 10% divná angličtina "Američanů":) Celkově bych film hodnotil rokem, do nějž se datuje jeho děj - 45% ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Slabý vojnový film. To, že sa jedná o tv produkciu nieje ťažke si nevšimnúť, pretože viac vecí akoby sa patrilo je amatérskych. Herecké výkony slabé, scenár a dialógy tiež. Jediné, čo stojí za zmienku je príjemná hudba a tých pár pekných zbraní, ktorím kraľuje jedno STG. Film vhodný na jeden nedeľný večer strávený s televíziou. 50% ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o televizní film rozhodně velmi slušná záležitost. Narozdíl od své slavnější filmové "předlohy" z roku 1959 je příběh budován tak nějak uvěřitelněji. Pokud původní Most naléhavě přesvědčoval, tento zdánlivě pouze nezúčastněně vypráví. Zatímco původní "Most" vytáhne ze školních škamen partu ne nepodobnou Foglarovým Rychlým šípům, tento tak činí s mladými muži, kteří už v mnoha ohledech skutečně nejsou dětmi. Mimochodem také citelně přibylo sexuálního napětí. Přibylo ovšem také krve a napětí. Děj je bohatě protkán dramatickou hudbou a místy doslova ždímá emoce. Leckdo si asi v závěru i zaslzí. Celkový dojem je přesto slabší. Právě proto, že původní Most je vybudován jako jednolitá pacifistická výpověď, zatímco tento se svou mnohovrstevnatostí malinko rozpadá. Přesto určitě stojí za vidění... 7/10 ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne sklamanie. Bohužiaľ som videl pôvodnú verziu filmu a musím povedať, že silne scény filmu si pamätám už od detstva, keď som film videl po prvý krát. Z tohto filmu sa vytratila "vojna" a cely film je natočený ako TV film o rozmaznanom teenegerovi. Niektorým postavám zmenili pohlavie /učiteľa - nahradila učiteľka/, niektorým výrazne zmenili charakter. Celý film na mňa pôsobil veľmi neucelene a chaoticky. Akcia: ** Vtiahnutie do deja: * Realita: ** ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Remake legendárneho nemeckého filmu síce vznikol iba pred rokom, ale zabudnete naň veľmi rýchlo. Televízne spracovanie je naozaj cítiť všade. Postavy sú slabo prepracované a ploché,herecké výkony dosť nepresvedčivé, miestami podivne veselá hudba, ktorá keby nebola, bolo by lepšie. Naopak v niektorých silnejších momentoch je o poznanie lepšia, vhodnejšie zakompovaná. Ani po hodine nepoznáte mená chlapcov, jediný rýchlo zapamätateľný je tlsťoch Siegy, v ostatných som sa strácal.Akcia je síce bohatšia na streľbu, ale je menej prehľadná hlavne preto ,že narozdiel od originálu kde sa bojuje cez deň , tu sa bojuje prevažne v noci.Jediná scéna ktorá si odo mňa zaslúžila uznanie je scéna v závere s nezaistenými pancierovými päsťami.Postava ktorú hraje F.Potente je v podstate zbytočná, originál sa bez nej zaobišiel.Naopak chýbala mi postava učiteľa.Chcel som to vidieť iba kvôli porovnaniu ,hoci som vopred vedel , že to nebude ono.60 ročný originál strčí tento remake v pohode do riti. 50%. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • První zníčený americký tank má pancéřování. To však bylo vynalezeno až dlouho po válce. (Zodiak455)

Reklama

Reklama