Reklama

Reklama

V hlavní roli Oldřich Nový

Komedie / Hudební
Československo, 1980, 87 min

Režie:

Vladimír Čech

Hrají:

Oldřich Nový (a.z.), Josef Bláha, Jiří Kodet, Jindra Bartošová, Jan Přeučil, Evelyna Steimarová, Pavel Zedníček, Karel Augusta, Václav Vydra nejml. (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Střihové vyprávění má vzdávat hold slavnému českému herci, ale výsledek posléze dopadl dost neslavně. Výňatky z Nového filmů jsou pospojovány hodně troubovitými hraným rámcem, v němž předválečná i poválečná hvězda již nedopřeje publiku svou tvář, slyšíme jen její hlas. Film měl původně režírovat Jiří Suchý, ale nesměl se toho ujmout, nakonec vyšuměl i vtipný nápad, že Semafor působil na stejné scéně jako kdysi Nový. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Bart 

všechny recenze uživatele

Když se připravoval tento film, počítalo se samozřejmě s účastí Oldřicha Nového v titulní roli. Jeden z hlavních představitelů Jiří Suchý se ale nesměl objevit před kamerou a tak od projektu ustoupil i režisér Rudolf Adler. Vladimír Čech, který natáčení převzal, nepozval před kameru ani samotného Oldřicha Nového a film natočil ledabyle a s nezájmem. Vznikla tak slepenina ubohého příběhu a ukázek z filmů Oldřicha Nového. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

A nejhorší na tom všem je úprava Dívky v modrém pro Mistrův hlas. Naštěstí se našlo alespoň místo pro Důvod k rozvodu (a v něm pro dvě scénky s Anny), ačkoli koncept ukázek "cokoli z let 1936-1949", to taky není dvakrát grunt. Pocta Oldřichu Novému v prostorách bývalého Nového divadla bez ON a za pomoci "nenucené situační" komiky v hlavní roli s Bláhou, Augustou, Kodetem a Zedníčkem, to si skutečně FSB mohlo odpustit. Stejně jako Schránilův dabing a hlavní dívčí roli pro Jindru Bartošovou. ()

Reklama

Peabody 

všechny recenze uživatele

Jak zde již jiní řekli, jádrem pudla je Vladimír Čech - jeden z nejprodejnějších (čímž se netajil ani před mladými zájemci o film) režisérů ("Mám mladou milenku, potřebuju prachy, natočím za ně cokoli) tady převzal film, který mnozí odmítli, protože všichni věděli, že by ho měl dělat a vymyslel ho pan Suchý, ale podepsal = nesměl. Pan Čech tedy nebyl žádný Vojtěch Trapl a někteří možná další, kteří to sna dmysleli poměrně upřímně. Film mu byl zcela cizí, odflákl ho jak se dalo, šlo jen o honorář. Škoda, tohle si Oldřich Nový opravdu nezasloužil. Vyhněte se obloukem a nakoukejte dnes snadno dstupné originály, stojí většinou za to. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Ukázky jsou v celém filmu to jediné, co stojí za to. Naopak spojovací hrané scény ze Semaforu jsou trapnost nad trapnost. Možná kdyby hlavní roli hrál Jiří Suchý (jak bylo plánováno) a ne Josef Bláha, který očividně neví, co má dělat, tak by to fungovalo. Stejně bezradní a úplně mimo jsou i ostatní herci (Kodet, Augusta, Bartošová, Přeučil). A nejhorší je skutečnost, že se ve filmu s názvem V hlavní roli Oldřich Nový O.N. kromě ukázek vůbec neobjeví. ()

Marthos odpad!

všechny recenze uživatele

Pocta? Kdeže! Nehorázná zvrhlost. Sám Oldřich Nový, tehdy už starý a nemocný herec, se od tohoto zhovadilého zmetku úzkostlivě distancoval. Svému osobnímu sekretáři Miloši Janouškovi tehdy napsal: Milý Miloši, Vy jste svědek, že jsem marně protestoval, aby se tento film točil – a tenhle titul nám oběma jde na nervy – a přece se točí. Zavírám oči a naneshledanou. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Když se připravoval tento film, počítalo se samozřejmě s účastí Oldřicha Nového v titulní roli. Jeden z hlavních představitelů, Jiří Suchý, se ale nesměl objevit před kamerou, a tak od projektu ustoupil i režisér Rudolf Adler. Vladimír Čech, který natáčení převzal, nepozval před kameru ani samotného Oldřicha Nového a film natočil v podobě, jak ho známe. Vznikla tak slepenina příběhu a ukázek z filmů Oldřicha Nového. (Willy Kufalt)

Reklama

Reklama