Reklama

Reklama

Dhaulagiri a Makalu jednou ranou

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Sportovní
Česko, 2008, 30 min

Obsahy(1)

Dokument o himálajské expedici českých horolezců Radka Jaroše a Zdeňka Hrubého, během které se podařilo zdolat dva vrcholy během tří týdnů. (oficiální text distributora)

Recenze (2)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sny horolezců o dalším vrcholu začínají často při sestupu z toho předchozího." Takže Dhaulágirí se svými 8167 metry máme za sebou a hurá na Makalu do výšky 8463 metrů nad mořem. Od monitoru to nevypadá tak složitě. K vrcholu totiž míří nekonečný zástup horolezců, občas se zatáhne, občas zafouká a občas nějaký ten Španěl nepřežije neplánovaný letecký den. Chlapi si zkrátka mákli, Radek Jaroš to dokázal a Zdeněk Hrubý svůj pád tehdy ještě přežil. Vzhledem k poměrně malému množství filmařsky atraktivního materiálu považuji půlhodinovou stopáž za odpovídající účelu a dostatečně napovídající, které části světa se mám při sportovních aktivitách vyhnout. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Dokument, který zprostředkovává zdolání dvou osmitisícovek v podání dvou předních českých horolezců, s pomocí ryzích a dosti sugestivních záběrů. Obsahuje cenné záběry z úspěšné expedice a zároveň detailní popis toho, jak lze zdolat dvě osmitisícovky s krátkým časovým odstupem. ()

Reklama

Reklama