Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1601. Královna Alžběta Anglická (J. Štěpánková) má právě podepsat rozsudek smrti nad svým nedávným favoritem, mladým lordem Essexem, který se spojil s Iry a Skoty a bouřil lid proti královně. Sedmašedesátiletá Alžběta je osamělá, uvědomuje si konec své pošetilé, nepřiznané lásky k Essexovi a možná poprvé v životě i své stáří. Jen pár mužů jí zbylo – ti si sami říkají "královnina smečka psů". Alžběta zjistí, že jeden z nich měl rozsudek připraven již před procesem... V dalších rolích se můžete těšit na P. Kostku (W. Raleigh), F. Němce (F. Bacon) a O. Vetchého (R. Cecil). (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

dr.fish 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pominu-li už samotnou volbu historického pozadí, zůstává nám ještě volba herců a jim do úst vložených dialogů. Vše vysoce převyšuje vše, co jsem doposud v televizní tvorbě viděl. Klobouk dolů nad tak propracovanou inscenací. Naposledy mne takhle dostala inscenace Španělé v Praze. Kdo má rád dialogy, kde jediné slovo není zbytečné a navíc ho lze vykládat různými způsoby, toto je ten správný film pro něho....100% ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

Daněk s tou historickou látkou prostě uměl...protnutí velkých dějin s rovinou komorního dramatu...dobré postavy, dobré dialogy, dobří herci...hutné a vtahující...zavání to divadlem, ale tady to spíš beru jako charakterizaci nějaký kategorie než kritiku...režijně je to vhodně uměřený a funkční...a Vetchý ukazuje, že nemá zas tak omezený rejstřík, jak by se mohlo na první pohled zdát...se zbytkemv pohodě drží krok...naopak veleslavná Jirásková mě trochu iritovala svou důležitostí....naštěstí je tam jen jako vypravěčka...mrzí mě, že tyhle inscenačky z televize vymizely...je to možná oldschool, ale pokud by se to udělalo dobře, svoje diváky by to určitě našlo... ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úskoky, lsti, drobné lži, polopravdy, mlžení v duchaplném podání Oldřicha Daňka jsou velmi poutavé, jedna to sleduje a drží palce panu Kostkovi, neb ten je jí ze všech zúčastněných nejbližší. Nechtěla bych nikdy pozvednout ruku pro něčí ortel smrti, k tomu tedy paní Jana Štěpánková v roli královny Alžběty úžasná. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

No prosím, jedna místnost, čtyři lidi a přitom tak nádherný výlet do kousku anglických dějin. Vybroušené dialogy, tanec na hranici vzájemného přátelství a nenávisti, otázka, zda jsme či nejsme na stejné lodi se závěrečnou kouzelnou větou "Možná že už hoří psinec." A cením si scénáristy Oldřicha Daňka, protože v hlášce "Ten skotský rachitik, co miluje chlapečky, se už vidí na mém trůně" je prakticky celý životopis budoucího anglického krále Jakuba I. ()

HouseMK 

všechny recenze uživatele

Ukázka toho, že i na malém prostoru dokáže několik výborných herců rozehrát velké drama. Ikdyž vše vypadá jen jako dohra událostí minulých, kterým už nelze zabránit, vyplouvá na povrch spousta myšlenek a emocí, pocity viny, spokojenosti, lítosti, nechutenství i sympatie. Pro mě nečekaně silný komorní snímek s přesahem. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama