Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moderní pohádka plná kouzel a temných sil. Jen jediný člověk na světě může v těchto časech ochránit tajemství Universa a spasit tak lidstvo před úplnou zkázou – bojovník Drona. Podstatná část filmu se natáčela v Praze a velkou hereckou příležitost (jednu ze svých nemnoha záporných rolí) dostala česká herečka Táňa Fischerová. (bollywood.cz) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Za život člověk čelí mnoha hrozivým událostem, po kterých, pokud je překoná, si může s čistou radostí v srdci říci, ano přátelé, přežil jsem! Jestli budu někdy v budoucnu o sobě pochybovat, vzpomenu si na tento film, který jsem přežil až do samého konce, jenž je zde roven získání onoho nektaru nesmrtelnosti a osvobození se tak od hrůz a běd, který toto veledílo přináší. Stejně mám takový pocit, že film měl původně úplně jiný účel, než jen pobavit diváky. Zde to již opravdu zavání tajnými službami, pro které bylo toto megadílo stvořeno ke kruté tortuře, které je vystaven každý nepřítel Indie, jenž tento snímek musel vidět. To, že se to dostalo mezi lidi, kde tomu musí čelit i nevinní, je však převeliký sadismus. Jednou by se to přežít dalo, je-li člověk zocelen, ale kdybych na to musel koukat vícekrát za sebou, tak si jsem jistý, že řeknu i to, co nevím. Filmy z této země miluji a viděl jsem jich už myslím hodně. Toto je mé druhé hodnocení, které končí pouze jednou hvězdou. Má míra snesitelnosti je tedy oproti totálním neznalcům indické produkce posunutá do jiné úrovně, ale zde musím souhlasit s tím, že je to totální průšvih! A to tam prosím hrají herci novodobého indického nebe, jako Abhishek a Priyanka. Proti nim nemůžu říci vůbec nic špatného. O hercích to vůbec nebylo. Jinak vše ostatní už byla totální katastrofa! První část filmu, která se točila u nás, byla ultra děsivá, pak se to naštěstí uklidnilo na přijatelné utrpení, vykoupené sladkým koncem. Říkám to jako milovník indických filmů, toto bylo mučení!!! Hvězdu ubránili jen moji oblíbenci A. B., P. CH. a K. K. M., jako padouch. Jinak..., šílenost a ztráta času!!! ()

Ketri odpad!

všechny recenze uživatele

Tak se snažím toto dílo do nějaké kategorie, v rámci které by se dalo hodnotit jinak. Akční film to rozhodně není, bojové scény vypadají jako náhodné přepadení baru ve Varnsdorfu. Pohádka? To by také nešlo, na to je to moc rozvláčné a rádoby umělecké, i když začátek vypadal jako indická verze Popeláka. Dobrodružný - možná, dokoukat to na druhý pokus a neusnout, tomu říkám dobrodružství! Drama, také trochu, některé zmíněné bojové scény byly tak dramatické, bála jsem se, aby si Abhishek neublížil. Film pro ženy - to definitivně zazdil ten konec. Psychologický? Kay Kay coby démon házel výrazy jak po lobotomii provedené všemi otvory. Tak, co ten režisér vlastně vytvořil? Měl to být jakýsi zoufalý pokus o umělecký film, který se zvrhl v naprostou slátaninu a fantasmagorii? A co je nejhorší, i ta Praha v tom filmu byla hnusná! ()

Reklama

lenuse 

všechny recenze uživatele

Před časem jsem narazila na pár rozhovorů s Táňou Fischerovou o tom, kterak se proslavila v Bollywoodu. Tak jsem byla zvědavá, ač jsem byla varována. No, nechápu, proč kvůli své roli musela cestovat do Indie. Začátek se odehrává v Praze a českou herečku zabijí ještě tam. Párkrát se před kamerou mihne, pronese asi dvě věty... Konec. Během sledování jsem si vzpomněla na film Meenaxi. Také se odehrával v Praze a na poušti a také to byla nebetyčná nuda. Příště se asi indickému filmu natáčenému v Praze vyhnu obloukem. ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

SPOILER. Abhishek žije od dětství v Praze (česky ale neumí ani slovo), je mocným Harry Potterem / Artušem, aniž by to o sobě tušil. Odhalí ho modrý okvětní plátek růže, poslaný z indického fantasy-landu. Zloduch po něm jede, ale vlastně ho ani moc nezajímá, v podstatě ani není jasné o co jde, kromě abstrakce věčného života, pomsty, nějakých oslizných klonů, mluvících loutek, magické show u Trojského zámečku a dalších. Abhi je vyvolený, to už víme (od řádové sestry Anny, cukráře a osobní strážkyně Priyanky). Vyjde si s matkou Jayou do pouště, aby si poslechl další dramatický monolog o minulosti svých předků. Zloduch je přepadne u pradávných pseudo-templářských pouštních budek a matku nechá zkamenět (zde záslušný čin, který by měl být oceněn!). Zloduch se posléze taktně vzdaluje, aby dal Abhimu čas něco vymyslet. Abhi se rozhodne, že získá všechny atributy svého hrdinství a pak –řádně vystrojen– se pustí do boje. Po dlouhých, téměř nekonečných dvou hodinách se odehraje (světe div se) finální bitka. Otevře se magický portál a nějak to dopadne. Nevím, jestli kladně, protože Jaya zase obživne. Priyance, člence strašlivého kultu Zbožňovatelů Drona, by bylo jedno, jestli miluje Abhiho nebo žlutou chobotnici, protože jde očividně o titul a ne o člověka. V posledním záběru si ti dva pořídí dítě (adopce? únos? kouzlo?). A všechno zakončí výhružka – druhý díl filmu může přijít, bojte se... Povedlo se, nové dno je na světě. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Tak som oficiálne sklamaná, dopozerané na druhý krát, nápad to nie je zlý, tešila som sa, že je to fantasy. Ale ten úvod v Prahe bol divný, keď som zazrela Pryianku ( bože prečo ju všade pchajú, na okamih som zadúfala, že to bude Aish, obsadenie som si nepozrela), bolo na polovicu prehrané. Inak Abhishek sa snažil čo to dalo, jeho postava sa mi naozaj páčila, hlavne po presune z Prahy do Indie to malo nádej, démon bol hnusný a prišiel mi nejak vyšinutý divným smerom. Zakončenie keď ho pekne rozsekal mečom sa mi páčil, zloduchovia väčšinou končia takými divnými spôsobmi, ale tu nie, pekne klasicky. Celkovo bol film ale veľmi nevýrazný, na dĺžku tam toho bolo málo, pridať akcie a ubrať dĺžku by tomu výrazne pomohlo. Ale Abhishek sa mi fakt páčil, zadumané oči, ten vážny výraz keď zistil, že je spasiteľom sveta sa mi páčil.... možno mali trošku rozvinúť to, že sa vlastne s Priyankou do seba zaľúbili, asi, keď na záver mali spolu dieťa, lebo som bola trošku prekvapená :-) a nechali si aj zadné dierka pre prípadné pokračovanie, ale zrejme už po toľkých rokoch nebude .... kto vie, či je to dobre alebo zle, možno by si mali opraviť reputáciu... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama