Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Guddu a Charlie jsou identická dvojčata, kterým osud zprvu nepřál. Narodili se i vyrostli v bombajském slumu Dharáví a v dospělosti pro ně tedy bylo velkou výzvou vkročit do velkého světa a jít za osobním úspěchem. Zatímco Guddu zvolil náročnou práci v místní firmě doufaje v profesní růst, Charlieho zdrojem obživy se stalo sázení. Film paralelně sleduje životy obou vzájemně se nesnášejících bratrů až do chvíle, kdy se jejich cesty střetnou a oba si uvědomí, že mají jen jeden druhého. (Niktorius)

(více)

Recenze (11)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jeden bratr koktá, druhý šišlá. Jeden je vzorný, druhý kriminálník a oba se zapletou do tak zamotané historky, že asi ani jim samotným nebylo jasné, kdo, kde a proč jsou. Natož pak divákovi. Do toho tam občas psychedelicky běhá Shahid Kapur s klapkami na očích mezi stádem koní – nejspíš nějaká metafora, ale jen bohové vědí, čeho. Snímek může preventivně působit na dospívající mládež, protože velice názorně a drasticky ukazuje, kam může vést jedna jediná nevázaná noc bez ochrany. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k euforickým ovacím kritiků lehké zklamání. Vishal Bhardwaj měl asi dojem, že indické filmy už nudí tím, jak jsou jednoduché a přehledné, tak svůj příběh zamotal jak mohl a pro jistotu to ještě celé natočil parkinsonovskou kamerou. První půlka je chaotická až hanba, v té druhé už se trochu vyznat dá a člověk si v ní najde dávku emocí i napětí. Cením si hlavně slušné kamery a Priyanky Chopry, která je v Kaminey na hony vzdálená své typické image nažehlené barbínky...a sluší jí to. 70% ()

Reklama

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

Byli nebyli dva bratři - jeden temnář, druhý sluníčkář - a každý měl svých starostí nad hlavu, tak proč je ještě trochu neproplést, že? K dezorientaci diváka slouží krom všeobecného chaosu již zmíněná identická dvojčata (indický nepodarok Toma Cruise) a v nabídce je i několik, od sebe nerozeznatelných, gangsterských familií a samo, že nesmí chybět hudba, zpěv - takový romantický thriller s karnevalizujícími prvky, bych řekla... Zkrátka, něco tak nedívatelného jsem dlouho neviděla (a že jsem toho viděla dost), i tak jsem chtěla vytrvat, ale někde za polovinou jako bych pořád slyšela Rytmuse... už sa to nedá a nedá. (Ne)viděno v rámci Season Challenge Tour, týden v Bollywoodu. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film, Shahid bol úžasný, Pryianka už menej. Na môj vkus mŕtvol aj na 10 filmov a vystrieľanej munície tiež. Príbeh mi prišiel trochu úprekombinovaný. Chvíľami som nevedela kto s kým, kde a ako. Napriek všetkému mám neodvratný pocit, že si to musím pozrieť ešte raz a potom mi to všetko dôjde. Hudba veľmi podarená. ()

Remini 

všechny recenze uživatele

Prvých 20-25 minút som mala problém pochopiť, čo sa vlastne deje. Raz tam bol Guddu, potom Charlie, potom nejaký gangstrík, policajti, naháňačky a strielanie... Potom ale všetko začalo zapadať do seba a dávalo to zmysel. Vishal Bhardwaj sa nedrží žiadneho klišé a dal nám tu zopár veľmi zaujímavých charakterov. Shahid ma prekvapil - nemyslela som si, že vie tak dobre hrať. Iste, v Jab We Met bol dobrý, ale predsa len je Kaminey iná káva. Priyanka Chopra s ním statočne držala krok. Táto žena na sebe fakt pracuje a zrejme si to uvedomil aj pán režisér, keďže ju obsadil do svojho nasledujúceho filmu 7 Khoon Maaf. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama